Vi har 4 resultat
Sortera efter:
Stuga 1314 i Västerbotten - Sverige
Denna stuga har just nu 5 besökare!
Husdjur tillåtet
40
m2
6
300 m
3950 SEK
Stuga 2008 i Lappland - Sverige
Denna stuga har just nu 4 besökare!
Husdjur tillåtet
50
m2
4+2
50 m
7520 SEK
Husdjur tillåtet
75
m2
5
100 m
Stugkategorier:
7220 SEK
Stuga 2469 i Västerbotten - Sverige
NY STUGA
Denna stuga har just nu 5 besökare!
Husdjur tillåtet
50
m2
4
500 m
4250 SEK

Om Västerbotten i Sverige

Landskapet Västerbotten ligger i Norrland, i nordöstra Sverige. I söder gränsar det till Ångermanland,  i väster och norr till Lappland, i norr till Norrbotten och i öster till Bottenviken

Västerbotten har en intensiv sommar med ljusa sommarnätter. Finns det något mer avkopplande än att beskåda solens vandring från dag till natt till dag vid havet i öst från terrassen på en stuga. Under sommaren finns fina vandringsmöjligheter i Västerbotten, exempelvis Kungsleden.

Hyr du en stuga under vintern finns härliga möjligheter för skidåkning, pimpla fisk eller varför inte prova på att åka hundspann? Chansen att få uppleva Norrsken, aurora borealis är goda i Västerbotten

Västerbottens upptar en åttondel av Sveriges yta. här bor runt 260 000 invånare, varav närmare 80% bor i kustkommunerna.


Om du bokar en stuga nära Umeå i Västerbotten

Umeå som är residensstad, kallas även Björkarnas stad och är beläget vid Umeälv.

Umeå är norra Sveriges trendigaste shoppingstad med ett stort utbud av gallerior och unika butiker, restauranger och caféer med uteserveringar. Behöver du omväxling från lugnet i stugan så ska du åka till Umeå.

Populäraste besöksmålen i Umeå är Västerbottens museum och friluftsmuseum med tre svenska samevisten.

Umeå Energicentrum är ett museum och utflyktsmål byggt kring Umeås första vattenkraftverk.

Älgens hus i Bjurholm kan vi varmt rekommendera under er stugsemester i Västerbotten. Det ligger 45 minuter från Umeå. Förutom att besöka själva parken och klappa älgar eller se dem mjölkas, finns här en restaurang och affär med älgost och andra älgprodukter.


Om du bokar en stuga nära Lycksele i Västerbotten

Lycksele som ligger inåt landet har ett centrum som erbjuder varierande shopping, restauranger och caféer. Närproducerade delikatesser och lokalt prodecerat svenskt hantverk finns till bra priser.

Gammplatsen, är stadens ursprungsplats med sin 400-åriga historia. Platsen är ett levande kulturarv som erbjuder ett stort aktivitetsutbud ett perfekt besöksmål för stora som små under semestern. Här finns ett Hembygdsområde med historiska byggnader, Sameviste, Skogsmuseum och Lapplands Kulturbotaniska Trädgård.

Underjordskyrkan S:t Anna en unik ekumenisk kyrka belägen 90 m under jord.

Sveriges nordligaste djurpark med nöjespark.

Ansia badpark, badparadiset som erbjuder ett vattenäventyr för alla åldrar.

De många sjöarna, bäckarna och de större älvarna Örälven, Umeälven och Vindelälven erbjuder fiske i toppklass om du är ute efter en semester med fiske.


Om du bokar en stuga nära Skellefteå i Västerbotten

Skellefteå är en kustkommun i Sverige.

Skellefteå är en av få svenska städer med sammanhängande parkstråk längs älven. 

Mitt i staden ligger Skellefteås stadspark, en grön oas som inbjuder både till avkoppling och aktiviteter.

Nordanå ett kulturområde nära centrum. Här finner du café, restaurang, lekpark, konsthallar, museum och lanthandel, ett trevligt utflyktsmål på semestern i stugan.

Ett annat besöksmål på er semester är Marranäsvältan, Norrlands Mini Grand Canyon. Ett mäktigt naturfenomen som är ett resultat av inlandsisens avsmältning. 

Inom Skellefteå kommun finns fiskevatten för alla typer av fiske, allt från lax- och havsöringsfiske i älvar till gösfiske i sjöar, en perfekt kombination för din fiskesemester. 

Möjligheter till upplevelser som passar alla åldrar och smaker är stora när ni hyr en stuga i Västerbotten. 

 

Relaterade artiklar för Västerbotten

27-06-2019

Runt om i Sverige ges chansen att möta skogens konung - Älgen - i sin rätta miljö. Att ge er ut tillsammans med en guide på en älgsafari är en spännande aktivitet till er semester i Sverige. Se de mäktiga djuren och lär er mer om en av Sveriges stora dragkrafter bland turismen. 

Läs mer...

Fiskestugor

Vår stugkategori fiskestugor är till för alla er som vill hyra en stuga med bra fiske i omgivningen. I Sverige är det väldigt populärt att fiska i både sjö och hav och många av våra stugor ligger nära bra fiskevatten. Sverige myllrar av fina platser för fiske och i den här kategorin här har vi samlat de bästa fiskestugorna. Släpp lös fiskaren inom er samtidigt som ni bor bekvämt i någon av våra stugor. Gör er semester till något speciellt, låt den kantas av natur, fiske och äventyr.

Den perfekta fiskestugan

Det finns många varianter på fiskestugor i Sverige. Vissa ligger alldeles intill en sjö med perfekta fiskeförhållanden medan andra har bra fiskemöjligheter i omgivningen. Det finns inga bestämmelser på hur långt avstånd en fiskestuga har till vatten, men i regel ligger stugan hyfsat nära en sjö eller havet. Vill ni specificera ett önskat avstånd till vattnet så går det att välja i vår avancerade sökning. Ni kan filtrera väldigt bra bland våra stugor så ni hittar en stuga som passar just era behov. Ni kan filtrera på stugor som exempelvis har roddbåt, bastu eller något annat ni önskar till er semester. Det går även att välja kategorin Havsnära stugor om ni vill bo nära havet eller Sjönära stugor för att hitta en stuga nära en sjö. 

Om ni klickar på avancerad sökning så kan ni bocka i allt som är viktigt för er semester. På så vis filtreras de stugor fram som matchar just era önskemål. Ni kan exempelvis klicka i roddbåt eller motorbåt om ni har det som krav vid ert boende. Då får ni fram stugorna som har båt antingen inklusive eller att hyra i närheten så ni enkelt kan ta er lite längre ut och fiska på våra Svenska vatten. 

Fiska i Sveriges hav

I havet är fritidsfisket via båt eller från land tillåtet på de allra flesta ställen. Det kan finnas lokala bestämmelser som måste följas, fråga ägaren till stugan vad som gäller eller i den lokala turistbyrån. Det finns även regler som måste följas för användandet av speciella redskap, exempelvis att fiska med nät eller hummerfiske.

Fiska i Svenska sjöar

Många av sjöarna i Sverige har bra fiske, det är populärt att fiska både från land och från en båt, i många stugor ges möjlighet att hyra en båt antingen av stugägaren eller någonstans i närheten. I vissa stugor ingår även båten i hyran. Det är inte tillåtet att fiska i alla våra Svenska sjöar, det finns sjöar där de planterar ut ädelfisk och där krävas fiskekort. Fiskekort brukar gå att köpa i någon närliggande affär, kiosk eller liknande.

Våra artiklar om fiske i Sverige:

Fiske och natur i Norra Sverige
Vanliga fiskemetoder