Artiklar om Sverige

04-03-2024

De flesta vet att man får tjäna 50 000 kr skattefritt på att hyra ut sin stuga. Men hur fungerar det? Här förklarar din stugförmedling hur du skall deklarera din uthyrning samt vilka avdrag och regler som gäller. Detta är en komplett och enkel guide för dig som hyr ut ett boende, både permanentboende och fritidshus. Denna artikel är granskad av Skatteverket.

Läs mer...
04-01-2024

Det finns mycket man kan göra i Sverige på vintern, både för den som gillar inomhusaktiviteter och utomhusaktiviteter, det behöver heller inte kosta mycket att roa sig utomhus och vi har här några förslag på enkla vinteraktiviteter för hela familjen eller om du är själv.

Läs mer...
03-03-2023
Turister från Sverige och hela värden hyr årligen stugor på Gotland. Gotland är en av Sveriges mest solsäkra resmål och vad passar bättre än att tillbringa tiden i en egen stuga. Gotland bjuder in till mängder med aktiviteter för hela familjen, allt från äventyr till kultur. Här hittar ni tips om utflyktsmål att besöka under er semester på Gotland.
Läs mer...
23-01-2023

Här hittar du 6 utflyktsmål i Småland som passar hela familjen. Att hyra en stuga i Smålands vackra sommaridyll är väldigt populärt bland oss svenskar. Även om det givetvis är otroligt härligt att spendera tid i stugan så är det alltid kul att varva med utflyktsmål. Här har vi samlat några olika tips på aktiviteter till er semester.

Läs mer...
15-11-2022

Har dina hyresgäster anlänt till stugan och vill ladda  sin elbil? Vad ska du svara på det? Vad finns det för risker med att ladda en elbil i ett vanligt eluttag? Skall du ta betalt och hur mycket? Här ger vi er svar på de vanligaste frågorna. 

Läs mer...
13-11-2022
Den svenska smörgåstårtan är både unik och speciell. Här delar vi med oss av vårt bästa recept på klassisk svensk smörgåstårta. Perfekt måltid till en högtid, födelsedag eller att fira in semestern i er stuga. 
Läs mer...
28-09-2022

Läs om Sveriges 5 bästa fiskevatten. Fiske i Sverige är populärt bland de som hyr stugor genom vår stugförmedling. Att fiska är en frihet för både amatörfiskare eller sportfiskare. Ett nöje som passar såväl gammal som ung. Vill ni planera er semester utifrån de bästa fiskevattnen så kommer här 5 heta tips på fina fiskevatten i Sverige. 

Läs mer...
18-05-2022

Paddla kajak under er semester i Sverige. Kajakpaddling är en trevlig aktivitet för hela familjen och kan bli ett rofyllt eller blött äventyr. Flera av våra stugor erbjuder kajak i hyran. Annars finns kajak att hyra runt om i hela Sverige. Här kan ni läsa om några av Sveriges mest populära vatten för att paddla kajak. 

Läs mer...
26-04-2022

Har du provat att cykla dressin? Dressincykel är en rolig aktivitet under din semester i Sverige. Att cykla på järnvägsspår är lätt och roligt, en turistattraktion som passar alla åldrar. Här kan ni läsa mer om denna spännande aktivitet. En annorlunda dagsutflykt när ni hyr en stuga, susa fram på spåret omgiven av natur och härliga miljöer.

Läs mer...
21-03-2022

Är du intresserad av naturen så är dagsvandring en perfekt aktivitet för dig under din stugsemester. Förbered en matsäck i stugan, packa en lätt ryggsäck och ge dig ut för en dag med naturupplevelser. Här får ni tips om 8 populära vandringsleder med hundratals etapper som ni själva kan göra till fina dagsturer.

Läs mer...
27-09-2021

Höga kusten är känt för sin kusthöjning som bidragit till vackra berg och dalgångar. Skuleberget som vi nämnt några gånger är givetvis väldigt populärt bland de som hyr en stuga hos oss. Här tipsar vi om några mindre kända berg som bjuder på sagolika vyer över Höga Kustens vågiga landskap av dalar och berg. Perfekta turer under din semester i Höga Kusten.

Läs mer...
22-07-2021

Den tredje torsdagen i augusti får ni inte bli förvånad om ni känner en konstig lukt från grannarnas stuga eller från stugorna i omgivningen, det är surströmmingspremiär i Sverige. Då öppnas traditionsenligt årets skörd av surströmmingsburkar i var och varannat svenskt hem. Ta tillfället i akt och upplev denna unika maträtt när den är som bäst. Vet du inte hur det går till? Kika då in i denna guide för nybörjare. 

Läs mer...
20-07-2021

I år har det skett många bedrägerier där bedragare hyr ut stugor som inte finns, detta sker på facebook och liknande kanaler där bedragarna får kontakt med godtrogna gäster. Här kan du läsa om hur bedrägerierna kan gå till, hur du kan skydda dig och vad du gör om du blir drabbad. Vi hoppas att detta hjälper någon av alla härliga semesterfirare där ute. 

Läs mer...
08-04-2021
Vill du få ett smakprov på Höga Kusten-leden? Är inte alla i sällskapet taggade på att vandra 13 mil? Välkommen till Lilla Högakustenleden, det är en perfekt dagsvandring för dig som hyr en stuga i Höga Kusten. Lilla Höga Kustenleden bjuder på en lagom vandring som passar alla. Här vandrar ni genom varierad terräng med fantastiska vyer och...
Läs mer...
17-08-2020

Detta är en gästartikel från Rebecca. Rebecca är frilansskribent på Loyalwriter.se,.samtidigt som hon lever småbarnslivet. I denna artikel delar hon med sig av ett pandemivänligt semestertips för alla er som avstår från att charterresa sommaren 2020…

Läs mer...
08-07-2020

Vi som driver denna stugförmedling är uppväxta och bor mitt i Höga Kustens vackra landskap. Vi vill passa på att bjuda på lite tips till alla er som skall hyra en stuga i Höga Kusten, ÅngermanlandMedelpad eller har vägarna förbi området under er semester i Sverige.

Läs mer...
20-05-2020

Höga Kusten med sin storslagna natur har blivit ett av Sveriges snabbast växande besöksmål. Bland annat Skuleberget, Skuleskogens nationalpark, Högbonden, Ulvöarna och Trysunda utgör populära attraktioner bland turister som hyr sin stuga hos oss.

Läs mer...
01-03-2020

Barnfamiljer letar sitt semesterboende i Sverige utifrån aktiviteter och nöjen som passar barnen. Vi har sökt igenom hela Sverige efter nöjen för barn. Dessa har vi sparat på en karta med nöjen för att göra det enkelt för er att upptäcka. När ni hyr en stuga från oss, så kan ni använda er av vår karta för att hitta spännande dagsutflykter i närheten av stugan. 

Läs mer...
28-02-2020

Stockholm är Sveriges huvudstad, en stad som bjuder på shopping, museer och ändlöst med nöjen. Från Stockholm tar ni er enkelt ut i den vackra skärgård bland kobbar och charmiga fiskeläger. Att hyra en stuga här ute är en välförtjänt lyx som många verkligen uppskattar.

Läs mer...
17-12-2019

Göra något häftigt under er stugsemester i Sverige! Tillbringa en spännande natt i ett björngömsle. Ta en paus från lugnet i stugan ni hyr från oss och se björnar på nära håll. Här har er stugförmedling tagit fram alla platser för björnskådning, björngömslen, björnsafari och andra ställen att se björnar runt om i Sverige. 

Läs mer...

Senast bokade stugor

Stuga 99 i Västergötland - Sverige

Västergötland 99

Pris från: 7090 SEK per vecka
Stuga 2476 Västergötland - Sverige

Västergötland 2476

Pris från: 5250 SEK per vecka
Stuga 3061 Småland Sverige

Småland 3061

Pris från: 4500 SEK per vecka
Stuga 3057 Blekinge

Blekinge 3057

Pris från: 16410 SEK per vecka
Stuga 635 i Skåne- Sverige

Skåne 635

Pris från: 4050 SEK per vecka
Stuga 2957 Höga Kusten

Ångermanland 2957

Pris från: 4000 SEK per vecka
Stuga 2902 Blekinge Sverige

Blekinge 2902

Pris från: 6560 SEK per vecka
Stuga 2595 Småland - Sverige

Småland 2595

Pris från: 6690 SEK per vecka