Så reser ni till Öland i Sverige

Publicerad 21-02-2018 av

Har du hyrt en stuga på Öland så kommer du till den näst största ön i Sverige efter Gotland och ett av Sveriges populäraste turistmål. Med sina långa fina sandstränder, unika natur, attraktioner och aktivitetsmöjligheter är Öland en plats som passar såväl vuxna som barn.  Det är lätt att charmas av Öland, många av de som hyr stugor från vår stugförmedling återvänder till ön år efter år.

Läs också: Turistinformation om Öland


Att resa till Öland

Funderar ni över hur ni ska resa till Öland och hur ni enklast tar er från stugan och runt till alla sevärdheter? Här har vi samlat allmännyttig information till alla er som vill göra en härlig semester på Sveriges näst största ö.

Er vistelse i en stuga på Öland börjar med resan hit. Har ni egen bil så tar ni den via Ölandsbron, Sveriges längsta bro 6 070 meter. Ölandsbron är en vägbro som går mellan Kalmar på fastlandet i Sverige och till Färjestad på Öland.

Har ni inte egen bil så kan ta ni ta er till och från Öland med buss.

KLTs hemsida: https://www.klt.se

Kommer ni norrifrån i Sverige och skall hyra en stuga på Öland så kan ni under sommarmånaderna ta bilfärja mellan Oskarshamn i Småland och Byxelkrok på Öland.  Båtresan tar ca 2 tim. och 20 min. 

Ölandsfärjan Ms Solsund: https://www.oland.se/sv/olandsfarja


 

Förflyttning på Öland

Bilen ger bäst möjlighet att ta sig runt, men sommartid är det mycket trafik och vägarna på ön är smala så det gäller att ta det lugnt. Det finns även möjligheter att åka såväl kollektivtrafik som att cykla på ön.

Läs också om Att resa till Gotland


Med Bil på Öland

Det är givetvis enklast att ta sig fram från stugan till olika servärdheter med egen bil. Har ni inte egen bil med till stugan så finns det bra möjligheter att hyra bil på Öland. På Öland finns Happy Cars(tel. 0046485 - 741 02), Mabi Hyrbilar AB(tel. 0046480 - 158 22) och OK/Q8 Borgholm(tel. 0046485 - 100 60) som hyr ut bil så ni enkelt kan ta er runt på aktiviteter kring er stuga.


Med buss på Öland

KLT ansvarar för busstrafiken på Öland. Då stugorna kan ligga lite avsides så kan det vara en promenad mellan busshållsplatsen och stugan. Men ni kan smidigt både ta er till och från Öland med buss, samtidigt som ni kan resa runt på Öland med buss.


Med cykel på Öland

Ett väldigt populärt sätt att uppleva Ölands karaktäristiska landskap är med cykel. Har inte stugan ni hyr cyklar att låna ut och ni inte har med egen cykel, då finns ett flertal cykel uthyrare på Öland. Hos ägaren till stugan och de som hyr ut cyklar kan ni även få tipps om olika cykelrundor på ön.

Sommartid är trafiken på väg 136 mycket hög så vi rekommenderar att väljer andra och mindre vägar.

Vill du hyra en stuga på Öland? Klicka här!