Frågor och Svar

Frågor och svar om stugor i Sverige När är det högsäsong I Sverige?

Högsäsongen är under Juni, Juli och Augusti. Då är vädret som varmast och vi har sommar och semesterperioder i Sverige. På vissa platser är högsäsongen längre på grund ett bättre klimat eller att stugan på annat sätt är attraktiv längre. Exempelvis så har många fjällstugor sin högsäsong under vintermånaderna då skidbackarna har öppet och trycket från turisterna är som högst. Södra Sverige har varmare längre än norra Sverige.


Hur söker jag en stuga?

Använd vår grundläggande sökfunktion för att enkelt filtrera bland alla våra stugor i Sverige. Du kan även använda vår avancerade sökfunktion för att specifisera mer önskemål för ditt boende. 

Här är en enkel guide hur du söker en stuga hos oss.Får jag ta med mig mitt husdjur?

Ni ser om det är tillåtet att ta med ert husdjur på semestern på symbolen hund tillåtet eller ej tillåtet i beskrivningen. Du måste ange du vilken sort och hur många husdjur du tar med dig i bokningen. Vänligen se våra hyresvillkor om vad som gäller när du tar med ditt husdjur till en stuga.


Hur går betalningen till?

Väljer ni två fakturor då ni bokar stugan så skickas först en faktura på 20% av hyresbeloppet via e-post, denna bokningsavgift skall vara oss tillhanda 10 dagar efter bokningstillfället. 2 månader innan ankomst så skickas en faktura på resterande 80% av hyresbeloppet.

Väljer ni en faktura så skickas en faktura ut på hela stugans hyra. Betalningen skall vara oss tillhanda 10 dagar efter bokningstillfället. Vid bokningar nära inpå ankomstdagen så är detta det enda alternativet.

Så fort vi fått in hela hyran så skickar vi ut stugans vägbeskrivning, kontaktuppgifter till er hyresvärd, information om nyckelutlämning och annan intressant information.   


Hur hittar jag till min stuga?

När hela betalningen är gjord så skickas en vägbeskrivning ut till angiven e-postadress. Vägbeskrivningarna kan se lite olika ut, vissa har skrivit köranvisningar medan andra hyresvärdar har bifogat en karta. Adressen till stugan står alltid skriven i vägbeskrivningen och uppstår några oklarheter innan eller under er resan till stugan så finns alltid telefonnumret till din hyresvärd. 


Vad har stugan för ankomsttid och avressetid?

Om inget annat står angivet i stugans vägbeskrivning som ni får från oss, så har stugan 16:00 som ankomsttid och 11:00 som avresetiden. 


Finns sängkläder och handdukar i stugan?

Det finns täcken och kuddar i stugan. Sängkläder och handdukar meddages av gäst, sovsäck är inte tillåtet. Många husägare har sängkläder och handukar att hyra ut, det ska då bokas i förväg men betalas direkt till husägaren.


Ingår slutstädning i priset?

Nej, gästerna städar stugan på avresedagen. Många ägare kan erbjuda slutstädning. Det bokas i förväg men betalas direkt till ägaren. 


Hur betalas stugans deposition?

Depositionen lämnas till hyresvärden när ni anländer till stugan, oftast vid nyckelöverlämningen. Depositionen återlämnas vid avresedagen när hyresvärden gjort en genomgång av stugan och sett så allting är i sin ordning. Vi rekommenderar att ni använder ett depositionskvitto som kvitteras vid betalning och återbetalning av depositionen.

Här kan ni ladda hem ett depositionskvitto på tyska, engelska och svenska


Finns det internet i stugorna?

I många stugor finns internetanslutning, det står då angivit under faciliteter. Om det inte finns internet så finns lösningar på det. Det blir allt vanligare att dela internetuppkoppling från mobil till sin dator, antingen via kabel eller trådlöst. På liknande sätt kan du även dela internet till din surfplatta. 

Här finns en bra guide hur du gör.

Möjligheten finns att filtera så ni endast får fram stugor som har internet, bocka i "Internet" under avancerad sökning.


Publicerad:   av