Astrid Lindgrens Värld

Publicerad 15-04-2016 av

Om Astrid Lindgrens värld

Astrid Lindgrens värld är en underbar teaterpark som tar er rakt in i barnboksförfattarens sagovärld. Vi rekommenderar starkt en dagsutflykt till alla som bokar en stuga i Småland, Blekinge, Öland, Västergötland, Östergötland eller Södermanland. Speciellt om ni har barn, men även om ni bara vill få en väldigt trevlig och annorlunda upplevelse. Här kan ni träffa och dras med i skådespel från älskade karaktärer som bland annat Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump, Madicken, Ronja Rövardotter, Karlsson på taket, Bröderna Lejonhjärta, Rasmus på luffen. Varje figur har sitt eget område där det utspelas teaterföreställningar vid flera utsatta tider, men karaktärerna vandrar även runt på området och kan rätt vad det är bjuda på en show. Parken ligger i Smålands hjärta, Vimmerby där vår kära Astrid Lindgren föddes.

Se filmen för en bra överblick av Astrid Lindgrens värld


Visst verkar det vara ett perfekt utflyktsmål för alla barnfamiljer som hyr en stuga i närheten?


Öppettider

Hyr ni en stuga mellan 20:e maj och 28:e augusti så är turen er, då har Astrid Lindgrens värld öppet. De har även öppet helgerna i september månad samt under Sveriges höstlov. Besökstiderna skiljer sig lite mellan säsongerna och ni kan se den aktuella listan här nedan.

Då säsonger och öppettider kan ändras från år till år så ber vi er att titta in här ifall ni som hyr en stuga vill ha de exakta tiderna. Tiderna nedan är de som gäller för 2016.

Högsäsongen

17 juni till 28 augusti har de öppet 10:00 till 18:00

- Under högsäsongen så får ni träffa Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Madicken, Rasmus på luffen, Karlsson på taket, Ronja Rövardotter och Bröderna Lejonhjärta.

Lågsäsongen

20 maj till 16 juni har de öppet 10:00 till 17:00
Samma tider gäller helgerna(fredag-söndag) under september månad.

- Under den här perioden får ni träffa Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump och Karlsson på taket.

Höstlovets öppentider är också 10:00 till 17:00 med extra kvällsöppet till 19:00 på fredag och lördag.

- På höstlovet kan ni träffa Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga samt Rasmus och Paradis-Oskar


Boende

För att boka en stuga i närheten av Astrid Lindgrens värld så väljer du Småland som landskap vid din sökning. Vill du bredda din sökning rejält så kan du välja Södra Sverige. Eftersom det omfattar ett väldigt stort område så rekommenderar vi att du väljer eller något av landskapen Östergötland, Blekinge, Södermanland, Västergötland och Öland som ligger inom ett lagomt avstånd för en dagsutflykt.  

Du kan även klicka ner Avancerad sökning och skriva "Astrid Lindgrens värld" i fritext rutan, då kommer våra stugor upp som i regel ligger ganska nära och har avståndet angivet i sin beskrivning. Får du väldigt många resultat så kan du fitrera ytterligare, kanske bocka i Bastu om det är ett krav eller kanske hunden skall med så ni bara vill se stugor som tillåter husdjur?