Att resa till Gotland

Publicerad 20-05-2016 av

Gotland är ett väldigt populärt turistmål i Sverige. Det finns mycket att göra, se och uppleva, speciellt på sommaren. Stugorna på Gotland bjuder på avkoppling men lämnar gott om plats för spännande utflykter och små äventyr för hela familjen. Upptäck Sveriges största ö och bo i en stuga som kantas av nutid och medeltid.

En vistelse på Gotland börjar med resan dit. Tar ni egen bil så går den att ta med via färjan. Tar ni inte egen bil så går det bussförbindelse till färjelägren. Hur ni enklast tar er till flygplatsen ni reser från kan variera, men i regel finns det flygbuss och till större flygplatser går det oftast tåg.


Resa till Gotland med färja

På färjorna till Gotland finns möjlighet att ta med bilen, resan tar cirka 3 timmar och incheckning sker senast 15 minuter innan avgång. Väl ombord finns restaurang, diverse aktiviteter och tid för avkoppling. På de större färjorna finns även en biosalong.

Kommer ni söderifrån så tar ni enklast färjan från Orskarshamn till Visby. Åker ni norrifrån så går färjan från Nynäshamn, ett par mil söder om Stockholm.   

För mer information, priser och tidtabell, besök Destination Gotlands hemsida.  


Flyg till Gotland

Har ni valt att flyga till er stugsemester så går det flygresor till Gotland året om från Stockholm, Göteborg och Malmö. Under sommaren går det att flyga till Gotland från flera av de mindre flygplatserna i Sverige, det går även att flyga från Finland.

Avgångar och priser för flyg till Visby hittar du på Visby Airports hemsida.  


Resa på Gotland

Våra stugor ligger väldigt spritt över Gotland och de olika turistattraktionerna lika så, därför är en egen bil absolut smidigast. Det går givetvis även att hyra en bil eller motorcykel på plats hos någon av uthyrningarna. Det finns bussförbindelser runt ön och har ni hyrt ett boende närheten av Visby så kan ni hyra cykel för att smidigt ta er fram. Tandhemcykel är väldigt charmigt och populärt färdmedel på Gotland. 

Läs även:
Att resa med hund i Sverige