Bo på Lantgård i Sverige

Publicerad 02-12-2019 av

Att bo på lantgård under semestern är en växande trend bland turister från Sverige. Vår stugförmedling märker att många svenskar letar stugor i just denna kategori när de letar ett boende till sin semester i Sverige. Att bo på lantgård lockar främst svenskar men givetvis även turister från Skandinavien och övriga Europa.

Läs även: 100% att se älg i Sverige


Vad innebär Bo på Lantgård?

Bo på Lantgård när du hyr en stuga i Sverige

Bo på lantgård säger väl nästan sig själv? Det kan dock skilja sig stort mellan stugorna och vart i Sverige ni hyr ert boende. Stugan kanske ligger mitt i en hage med betande kor, i anslutning till hästhagar eller är en gammal bagarstuga på bondens gård. Det står beskrivet i stugans beskrivning vad som gäller för vart och ett av boendena.

Från vår stugförmedlings sida är den lantliga miljön och att det finns djur i närheten som är det krav vi ställer. Men vi ser gärna att boendet är en del av en bondgård och att kontakt med djur är en möjlighet direkt i anslutning till stugan.

Hos en del som hyr ut i denna kategori stugor finns även möjlighet att få vara med på gården, kanske mata getterna eller mocka lite skit. Det är i så fall en överenskommelse mellan er som hyr och ni som hyr ut. Det får givetvis inte bli en börda, att gästerna känner tvång eller att bondens vardagssysslor störs.

Hitta ditt boende på lantgård: Klicka här


En semester på en bondgård

Matar kalvar på lantgård i Sverige

En semester på en lantgård ger gästerna en genuin och lantlig upplevelse. För djurkära barn som inte har djur omkring sig till vardags, är det förstås en fantastisk upplevelse att få bo nära inpå djur några dagar. Tänk att få mata kalvar, rykta hästar, rasta hunden eller plocka dagsfärska ägg till frukosten i din stuga. 

Läs om att Bo tillsammans med djuren


Ditt boende hos vår stugförmedling

Djur på en lantgård i Sverige

Vår kategori stugor ”Bo på lantgård” infördes inför sommaren 2020. Har du en stuga, gårdshus, bagarstuga eller kanske en lägenhet på logen? Alla boenden i lantlig miljö och djur i omgivningen får gärna vara med hos oss under kategorin Bo på lantgård. Övriga stugor och hus i Sverige är också välkomna att hyra ut genom oss, men kanske inte lämpar sig att lägga in i just kategorin Bo på lantgård. Vi har flera kategorier av boenden i Sverige, till exempel stugor för fiskare, fjällstugor, lyxstugor med mera.

Det är helt gratis att ha ert boende på våra hemsidor. Vi finns här för er och sköter alla formaliteter, annonsering, översättning, ingång i avtal med hyresgästerna, utlandsfakturering mm. Vi hjälper till om problem uppstår eller ifall ni vill förmedla något till gästerna men tolkning behövs. På så vis slipper ni mycket krångel, kan istället ägna er åt gårdens sysslor och lägga lite extra tid på att se till så gästerna får en fin upplevelse.

I övrigt är det inga konstigheter, inga dolda kostnader eller krångliga bindningstider när ni hyr ut er stuga genom oss. Vi kör på det norrländska viset, så länge allt fungerar bra och vi är överens så bibehåller vi vårt goda samarbete.

Lägg in din lantgård idag: Klicka här

Bilder