Vi har 4 resultat
Sortera efter:
Stuga 2606 i Norrbotten - Sverige
Denna stuga har idag haft 1 besökare!

Norrbotten 2606 - Liten stuga med lugnt läge & utsikt över Piteälven

2
100 m
3750 SEK
Husdjur tillåtet
20
m2
2
100 m
3750 SEK
Stuga 3054 Norrbotten
Denna stuga har idag haft 2 besökare!

Norrbotten 3054 - Charmig stuga med fin trädgård utanför Kalix

6
500 m
Kategorier:
6560 SEK
Husdjur tillåtet
110
m2
6
500 m
Kategorier:
6560 SEK
Stuga 1375 i Norrbotten - Sverige
Denna stuga har idag haft 3 besökare!

Norrbotten 1375 - Stuga 30 m från en sjö och 80 m från havet

7
30 m
10500 SEK
Husdjur ej tillåtet
100
m2
7
30 m
10500 SEK
Stuga 2570 Norrbotten - Sverige
Denna stuga har idag haft 1 besökare!

Norrbotten 2570 - Stuga på ön Småskär i Skärgården utanför Luleå

7+3
50 m
6500 SEK
Husdjur tillåtet
45
m2
7+3
50 m
6500 SEK

Om Norrbotten i Sverige

Ni som hyr en stuga i Norrbotten i norra Sverige bjuds på ett lugnt tempo, orörd natur och en häpnadsväckande vildmark. Norrbottens kust har en stilla skärgård och hav utgör en världsunik brackvatten- och landhöjningsmiljö. I norra Norrbotten passerar polcirkeln och här kan ni se midnattssolen vackra sken under sommaren - då är det ljust dygnet runt. Miljön runt våra stugor här är omväxlande och passar perfekt för vandring, fiske, bad och avkoppling. Det märks att man befinner sig nära Finland för både dialekten och ortnamnen drar mer mot finska hållet och många invånare behärskar det finska språket.

Norrbotten ligger längst kusten i norra Norrland – längst norrut i Sverige. Landskapet gränsar mot Lappland i väster, Västerbotten i söder och Bottenviken i öster. Gränsen i Sverige mot Finland går nordost i Norrbotten med Torneälven som rinner längs landsgränsen.

Norrbotten har en yta på 26 671 km² och i landskapet har 194 002 boende invånare.


Natur och fiske i norra Sverige

Från stugan ni hyr i Norrbotten tar ni er enkelt ut i den vackra orörda naturen vi har här i norra Sverige. Möt djuren i sin naturliga miljö och känn den friska luften. Här finns många fina fiskevatten som erbjuder spännande fiskemöjligheter, vacker slingrande älvar, vilda forsar och stilla sjöar.

Finn en egen plats att fiska på ostört och tillaga fångsten ute i naturen eller ta med till en festmåltid i stugan. Jämnfört med södra Sverige så är Norrbotten ganska folktomt, vilket gör att chansen är stor att ni kan röra er ostört i naturen och få den där riktigt genuina naturupplevelsen.

Boka en fiskestuga i Norrbotten: Fiskestugor i Norrbotten

Läs om en unik fiskemetod som ni kan testa i Norrbotten, sikhåvning: Unikt fiske i Sverige - Sikhåvning

Läs mer om fisket och naturen i norra Sverige: Fiske och natur i norra Sverige


Städer vid er stuga i Norrbotten

Generellt i norra Sverige så är det ganska glest mellan städerna, men när du rör dig genom landsbygden och skogarna så kommer du passera många mindre orter med butiker, mack, restauranger och andra förnödenheter. 


Luleå – Norra Sveriges huvudstad

Ett besök till Luleå kan vara en trevlig kontrast till lugnet i stugan ni hyr från oss. Luleå är en residentstad i Sverige. Luleå har Norrbottens största utbud av affärer, både större kedjor och lokala butiker samt ett flertal mysiga caféer och restauranger.

Kulturens hus i Luleå

Kulturens hus är centralt beläget i Norra hamnen i Luleå med gångavstånd från shopping, nöjen. Här finns en konsthall, stadsbibliotek och konsertsalar.

Världsarvet Gammelstads kyrkstad i Luleå

Världsarvet Gammelstads kyrkstad är den plats där Luleå grundades och växte upp från en liten handelsplats till en stor stad. År 1996 upptog UNESCO Gammelstads kyrkstad på listan över världsarv omistliga för mänskligheten.

Skärgården i Luleå

Luleå skärgården är fantastisk och något ni verkligen bör uppleva när ny hyr en stuga i Norrbotten i norra Sverige. På Sandön, ligger Klubbviken havsbad som är skärgårdens populäraste utflyktsmål för turister. Skärgården trafikeras av turbåtar till de populäraste öarna, båtarna avgår från södra hamnen.


Piteå - Turiststad

Piteå är en norrländsk turist- och sommarstad i norra Sverige. En småstad med starka kontraster, med skärgård, hav, älvar, skogar och en vacker landsbygd.

Piteå är en charmig shoppingstad med allt från små enskilda butiker till många av de stora kedjorna, mysiga caféer och restauranger. Piteå är känt för maträtten pitepalt, så här kan ni få en äkta pitepalt så som den skall serveras.

I centrala Piteå ligger Piteås största park intill mysiga Strömsundskanalen. Här avlöser aktiviteterna varandra under sommaren. Längs Strömsundskanalen mellan norra och södra hamn går ett uppskattat promenadstråk.

I Piteå kan ni bland annat besöka...

Pite Havsbad ”Sveriges Riviera” intill Piteälvens mynning med en fem kilometer lång sandstrand, äventyrsbad och aktivitetcentrum.

► Piteå museum och Piteå konsthall.

► Båttur i midnattsolsljuset medan ni avnjuter en vickning eller Räkkryssning med underhållning i Piteå skärgård.

► Norra Sveriges bästa Gokartbana vid Piteå Motorstadion.

► Pite älvdal från fjäll till kusten i Sverige erbjuder en mängd upplevelser och aktiviteter bl.a. ett fantastiskt fiske.
 

Relaterade artiklar för Norrbotten

04-03-2024

De flesta vet att man får tjäna 50 000 kr skattefritt på att hyra ut sin stuga. Men hur fungerar det? Här förklarar din stugförmedling hur du skall deklarera din uthyrning samt vilka avdrag och regler som gäller. Detta är en komplett och enkel guide för dig som hyr ut ett boende, både permanentboende och fritidshus. Denna artikel är granskad av Skatteverket.

Läs mer...