Landskapsbeskrivningar

Hoppa till önskat landskap

Södra Sverige: Skåne  |  Blekinge  |  Halland  |  Småland  |  Öland  |  Gotland  |  Östergötland  |  Västergötland  |  Bohuslän
Mellan Sverige: Södermanland  |  Närke  |  Dalsland  |  Värmland  |  Västmanland  |  Stockholm  |  Uppland  |  Dalarna
Norra Sverige: Hälsingland  |  Härjedalen  |  Medelpad  |  Ångermanland  |  Jämtland  |  Lappland  |  Västerbotten  |  Norrbotten


Södra Sverige

Information för stugor i Skåne

Stugor i Sverige, Skåne På Sveriges sydspets ligger det bördiga landskapet Skåne. Landskapet tillhörde fram till år 1658 Danmark. Här finns många kulturella sevärdheter, framförallt gamla gravplatser, kyrkor, borgar och slott. I Skåne kan man njuta av pulserande städer som Malmö, Hälsingborg och Lund, eller så kan man strosa igenom någon av de trevliga fiskebyarna kusten erbjuder. Dessa byar präglas mycket av den Danska byggstilen med små stenhus med halmtak. De många, finkorniga, långa badstränderna erbjuder fantastiska badmöjligheter.

Landskapet är det plattaste landskapet i Sverige med många åkrar, fält, ängar, skogar och vackra sjöar. I Skåne har man verkligen nära till allt och avstånden mellan olika sevärdheter är minimala.

Sök en stuga i Skåne


Information för stugor i Blekinge

Stugor i Sverige, Blekinge Blekinge lockar för varje år fler och fler besökare. Med Sveriges sydligaste skärgård, läget vid havet, djupa skogar, öppna kulturlandskap, växlande natur, spännande historia, högtider och tillställningar förtjänar landskapet sitt smeknamn ”Sveriges trädgård”. Blekinge är som Sverige i miniatyr, med en nypa dansk historia, kryddat av europeiska gemenskapen och dekorerat med en blommande vegetation.

I Blekinge finner du charmanta sommarstäder och pittoreska fiskebyar att strosa i. Oavsett var ni semestrar i Blekinge är det aldrig längre än 1 timme till attraktioner, sevärdheter och naturupplevelser.

Sök en stuga i Blekinge


Information för stugor i Halland

Stugor i Sverige, Halland I Hallands inland finns det många sjöar, en enastående natur och fiskrika vattendrag, berömda för Lax och öringsfiske. Efter kusten finner man fantastiska stränder. På bekvämt avstånd hittar man berömda sevärdheter som Varbergs fästning, Tjolöholm slott och Mjellby konstmuseum. Det finns även många ej så bekanta sevärdheter som Tiraholms Fisk i Unnaryd, fårfarmen Öströö i Åkulla, Göstas Café i Steninge, Skårs Gård i Kungsbacka som är värda ett besök.

Som på ett pärlband radar sig de fina städerna längs hallands kust efter varandra: Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Halmstad och Laholm. 

På sommaren finns här en kontinental flair, känn det pulserande livet i restaurangerna, barerna & nattklubbarna. Här finns fantastiska shoppingmöjligheter, allt från exklusiva boutiquer i stadskärnorna till prisvärda shoppingcentrum och klädesfabriker.

Landskapet Halland är 5710 km2 stort och har 278 000 invånare.

Sök en stuga i Halland


Information för stugor i Småland

Småland med stugor i Sverige

Typiskt för Småland är de idylliska röda trähusen med vita knutar. Från Småland kommer Astrid Lindgren, Botanikern Carl von Linné, Nordpolsforskaren Andrée och tennisspelarna Mats Wilander och Stefan Edberg.

Småland är den bekantaste regionen för sommarstugesemestrar. Landskapets stora urval av attraktioner såsom Astrid Lindgrens Värd, Glasriket eller Västernstaden High Chapparal gör att många gäster från hela värden uppskattar Småland. Småland har stora oberörda skogar, ungefär 5.000 sjöar och lika många öar.

På de Smålandska fälten tonar stenhögar upp sig, och man säger skämtsamt att alla Smålands bönder är ”stenrika”. På höglandet i Småland ligger ca 200 meter över havet och Smålands högsta berg, som ligger sydöst öm Nässjö, är Tomtebacken – 377 meter över havet.

I smålands skogarna finns det gott om älg, hjort, räv och oändligt många fågelarter. Det förekommer även grävling och lodjur.

Småland, Sveriges största landskap, har en yta på 30 000 km² och en befolkning på 720 000 invånare, vilket ger en befolkningstäthet på 24 invånare/ km².

Sök en stuga i Småland

Till toppen


Information för stugor på Öland

Inte en stuga, en Svensk kvarn på Öland

Öland är känd som „den soliga ön“ eftersom solen ofta skiner på Öland fast, det är dåligt väder i resten av Sverige. Det är en av anledningarna att Öland lockar så många turister – till och med den Svenska Kungafamiljen tillbringar sin sommarsemester här. Den långsträckta ön omges av den glittrande Östersjön, på Alvaret kan man uppleva den totala stillheten och i Ottenby kan man beskåda sällsynta fåglar.

Den historiska borgen Eketorp och det vackra slottet Borgholm är väl värda ett besök. Här ordnas ofta tillställningar som även Kungafamiljen gärna besöker. Kungafamiljens sommarresident Solliden ligger i närheten och är öppet för allmänheten.

Vegetationen på Öland präglas av det platta landskapet, småvuxna träd och buskar som bättre klarar av vindarna. Ölands landskapsfågel är näktergal och solvända är landskapsblomman. Hela den södra delen av ön, från Färjestaden och söderut är utsett till världsarv av UNESCO.

Öland har en yta på 1344 km2 och ungefär 23 000 invånare.

Sök en stuga i Öland

Till toppen


Information för stugor på Gotland

Ön Gotland med många Svenska stugor

Den vackra ön Gotland ligger mitt i Östersjön, klimatet är milt och präglat av havet. De fyra årstiderna är på Gotland mycket tydliga, på våren förvandlas ön till en blomsteräng, sommaren är mycket varm, man får riktigt känslan av Medelhavet. Hösten är lång och varm och vintern är kort och mild. Gotland är en av Sveriges soligaste regioner ett riktigt sol och badparadis.

Ön ligger 90 km från det svenska fastlandet och 130 km från Baltikum. I dagsläget lever 58.000 människor på Gotland, och turister från hela värden uppskattar ön.

På Gotland finns aktiviteter för alla smaker och ön är stor nog för att ge plats åt alla möjliga olika människor och livsstilar. Visby är den enda staden på ön, staden kännetecknas av en ringmur och en vacker historisk stadskärna. Hansastadens historia är väl bevarad med många medeltida hus, kyrkor och kyrkoruiner. Tack vare alla dessa kulturskatter har Visby blivit utvald till världsarv av UNESCO.

Landskapet på Gotland kännetecknas av oberörda blomsterängar, höga klippor och långa stränder

Sök en stuga i Gotland

Till toppen


Information för stugor i Östergötland

Bild över stuga i Sverige, Östergötland

Landskapet Östergötland är främst bekant genom sitt fantastiska läge med Vättern, Östersjön och den vackra Göta Kanal. Göta Kanal som är en av de största kulturella byggprojekten i Sveriges historia går genom Östergötland. Ursprungligen byggdes kanalen som en fraktsträcka, men idag är den internationell turistattraktion.

Stora skogar, sjöar och vandringsleder inbjuder besökare att uppleva en fantastisk oberörd natur. Missa inte Kolmårdens djurpark med Delfinarium och Safaripark.

Östergötland har en yta på 10562 km2 och 416 400 invånare.

Sök en stuga i Östergötland

Till toppen


Information för stugor i Västergötland

Stugor i Västergötland, Sverige

Västergötland gränsar till Sveriges 2 största sjöar, Vänern och Vättern. Västergötland är ett paradis för fiskeintresserade och många överraskas av det stora utbudet på fiske. Här finns både havsvikar, åar och sjöar, alltså alla möjliga typer av fiske som man kan önska sig för en perfekt fiskesemester. Här är naturligtvis fiskutbudet stort i många restauranger på färsk och rökt fisk.

Fakta om vänern: Yta: 5648 km2, Största djup: 106 m, Volym: 153 km3, Strandlinje: 2000 km, Öar och kobbar: 22000 St, Om man vill segla runt Vänern är det en sträcka på 420 km

Visste du att….

Det ligger ca. 10 000 vrak på botten av Vänern. 

Det finns ca.16 000 fritidsbåtar på Vänern 

700 000 människor tar sitt dricksvatten från Vänern.

Vattenvolymen i Vänern utgör en tredjedel av allt sjövatten som finns i Sverige

Hela världens befolkning skulle stående få plats på Vänerns yta.

Västergötland har en yta på 3140 km2 och 675000 invånare.

Sök en stuga i Västergötland

Till toppen


Information för stugor i Bohuslän

Gästhamn med stugor på västkusten i Bohuslän i Sverige

Sommarvärme i skärgården, röda granitklippor, öar, färska räkor, pittoreska fiskebyar, härliga sandstränder, ja Bohuslän är fantastiskt! Allt detta bidrar till att Bohuslän får en alldeles speciell plats i hjärtat på sina besökare. Invånarna i detta landskap räknas till de gästvänligaste och trevligaste i landet.

Regionen präglas framför allt av sitt fantastiska läge vid havet, den underbara skärgården med öar och vikar erbjuder ett paradis för alla typer av vattensporter. I den norra delen av Bohuslän finner man även många sjöar

Bohuslän har en yta på 4473 km2 och 257 000 invånare.

Sök en stuga i Bohuslän

Till toppen


Mellan Sverige

Information för stugor i Södermanland

Södermanland i Sverige med många fina stugor

Direkt nedanför Sveriges huvudstad Stockholm, mellan Mälaren och Östersjön, ligger Södermanland. Den som söker vacker natur och utomhusaktiviteter har här kommit rätt. Det finns gott om fina vandrings- och cykelleder och både Mälaren och kusten erbjuder mängder av vattensporter och båtutflykter. Hur vore det med en vandring på den 1000 km långa Sörmlandsleden eller en cykeltur på Näckrosleden?

I Södermanland finns mer än 400 slott och herrsäten som omges av parker, alléer och ängar. Många av dessa bebos fortfarande, men allt fler öppnar upp för allmänheten och erbjuder guidade turer. Det är även många som används som hotell och konferenslokaler. Oavsett om ni besöker Gripsholms slott i Mariefeld, Julita (Svenska jordbruks museet vid sjön Öljaren utanför Katrineholm) eller Nynäs slott vid kusten – överallt hittar ni en spännande historia, konst och arkitektur.

Många av Södermanlands städer har en intressant stadskärna.De Idylliska städerna Trosa, Mariefred och Torshälla inbjuder till mysiga promenader med små affärer, caféer och restauranger.

Södermanland har en yta på ca 6060 km2 och en befolkning på ca 250 000 invånare.

Sök en stuga i Södermanland

Till toppen


Information för stugor i Närke

Närke i mellersta Sverige med fina stugor

Naturen i landskapet Närke är mycket omväxlande, här finner du berg, djupa skogar och plattare områden. Närke är ett av sveriges minsta landskap och ligger mellan tre stora sjöar.

Närke ligger i Örebro län och staden Örebro med slottet i centrum är väl värt ett besök. På slottet erbjuds spännande guidade turer där man får veta mycket om spöken och andar. Ytterligare en utflykt som måste rekommenderas är Vadstena med sin fina stadskärna med rödmålade trähus från 1600 och 1700 talet. Här får man en bra bild av hur Sverige såg ut på den tiden och man bör ha gott om tid och insupa den speciella atmosfären.

Närke har en yta på 4183 km2 och 180.000 invånare.

Sök en stuga i Närke

Till toppen


Information för stugor i Dalsland

Dalsland med stugor i Sverige

Dalsland har en fantastisk natur med vackra berg, och med över 6000 sjöar är Dalsland Sveriges sjörikaste region. Landskapet har fantastiska klara sjöar och stora skogar som passar utmärkt för vandring, och läget vid Sveriges största sjö – Vänern är fantastiskt.

I Dalsland kan man höra bävern plaska vid å-kanten, har man tur kan man även se älgfamiljen som är på väg ner till vattnet för att dricka eller en majestätisk örn som svävar över bergen i sitt sökande efter mat. Föreställ er en stilla båttur på Dalslands sjöar eller åar, på många orter i Dalsland kan man hyra motorbåt eller segelbåt, eller varför inte en kanot? 

Dalsland har en yta på 3708 km2 och 56 000 Invånare.

Sök en stuga i Dalsland

Till toppen


Information för stugor i Värmland

Stugor i Värmland, Sverige

Värmland är utan tvekan ett paradis för Aktvitetssemester. Här kan man prova att paddla kanot och forspaddling på olika floder. Vattenvägarna erbjuder ett riktigt genuint äventyr och en fantastisk orörd natur.

Värmland erbjuder även ett stort antal andra aktiviteter och sevärdheter. Här kan Ni se den vackraste sidan av den svenska naturen – gröna skogar, massor med frisk luft och ett oändligt antal djurarter som t.ex Älg, Varg m.fl. Från de högsta utsiktspunkterna har man en fantastisk utsikt över det Värmländska Landskapet. Den mest berömda höjden är den sagoomspunna Tossebergaklätten.

Natur och vildmark finns alltid nära, men det finns också mycket mer att upptäcka: De många gårdarna från skilda tidsepokerna är värda ett besök. I Värmland finns även ett stort antal konsthantverkare och utställningar som man kan besöka. För den fiskeintresserade finns ett oändligt antal sjöar och vattendrag med olika fiskarter. Detta är bara ett litet urval av vad Värmland erbjuder sina besökare.

Värmland har en yta på ca 18200 km2 och en befolkning på ca 329 000 invånare.

Sök en stuga i Värmland

Till toppen


Information om Stugor i Västmanland

Stugor i Sverige, Västmanland

Landskapet Västmanland är fyllt av kontraster – täta mörka skogar och vida öppna fällt, bergigt skogsland och blöta myrmarker. Den oberörda naturen i Västmanland överraskar, här finns plats för både äventyr och stillsamma avkopplande dagar. I södra delen av landskapet finner man mälarens fantastiska skärgårdslandskap.

Ekomuseet Bergslagen är ett 75000 km2 stort levande friluftsmuseum i det fria. Här finns 51 enastående kulturmärkta byggnader, här kan man uppleva hur järnindustrin präglat regionen.

En av de intressantaste byggnaderna är Engelbergs Bruk i närheten av Fagersta. Engelsbergs bruk räknas som ett av de främsta industriminnena i världen och finns sedan 1993 på UNESCO´s lista över världsarven, World Heritage List.

Västmanland har en yta på 8363 km2 och 290 000 invånare.

Sök en stuga i Västmanland

Till toppen


Information för stugor i Stockholm och skärgården

Sveriges huvudstad Stockholm med många fina stugor

Stockholms skärgård erbjuder gäster från hela världen ett gigantiskt semesterparadis där man hittar allt. Ett underbart seglingsparadis, obebodda öar för naturupplevelser, trevliga restauranger osv. På många av öarna finns pittoreska små sommarstugor men även mycket exklusiva stora sommarhus, många av dessa nås endast med båt.

Centrala Stockholm är uppbyggt på 14 öar mellan Mälaren och havet vilket bidrar till den vackra stadsbilden med mycket vatten. Hela skärgården består av så mycket som 30.000 öar.

Det finns flera olika utflyktsbåtar som man kan åka med för att uppleva skärgården, både dagsutflykter och kvällsturer. Stockholm har många sevärdheter att erbjuda, några exempel är: Gamla Stans mysiga gränder med små butiker och restauranger. Skansen friluftmuseum med ca 150 byggnader från hela Sverige och guider i tidstypiska kläder och djur som fulländar stämningen. Vaktavlösningen vid det kungliga slottet varje dag kl. 12.00.

Sök en stuga i Stockholm

Läs mer om Stockholm

Till toppen


Information för stugor i Uppland

Stugor i Sverige, Uppland

Uppland kännetecknas av sina vackra fruktbara fält, förtrollande skogar och vackra kustlandskap. Mälaren med omfattande sjösystem med vattenvägar som sträcker sig hela vägen ut i Stockholms skärgård. Mälardalen erbjuder fantastiska möjligheter till rekreation, bad och naturupplevelser. I Roslagen som kusten ovanför Stockholm kallas, finner man många idylliska byar, och varför inte upptäcka kuststräckan från havets sida under en båtutflykt?

Uppsala, Sveriges 4:e största stad ligger bara 45 minuter nordost om Stockholm. Staden Uppsala är sedan många år en inspirationskälla för konstnärer, vetenskapsmän och religiösa ledare. Carl von Linné levde och arbetade i Uppsala och även Ingemar Bergman föddes här. Staden är en av de mest omtyckta universitetsstäderna i Sverige och stadens kulturliv präglas av Studenterna. 

Regionen erbjuder många sevärdheter, det finns bland annat många runor från vikingatiden och medeltida kyrkor att beskåda.

Uppland har en yta på12.764 km2 och 1.228 000 invånare.

Sök en stuga i Uppland

Till toppen


Information för stugor i Dalarna

Dalarna i Sverige med många fina stugor

Dalarna är det landskap där man mest i hela Sverige bibehållit gamla Svenska traditioner och seder. Dalarna är berömt för sin folklore, musik, folkdräkter och midsommarfirande. Landskapet är mycket vackert med sina berg och dalar, sjöar och pittoreska byar.

Dalahästen är Dalarnas symbol och har blivit världsberömd, man kan se den på fönsterbänkar och hyllor värden över. Hästarna täljs och målas för hand och tillverkningen i Nusnäs måste man bara besöka när man är i Dalarna.

Dalarna är ett mycket uppskattat turistområde både sommar som vinter. I området hittar man Sveriges sydligaste fjäll med stort utbud av vinteraktiviteter. Kulturfestivaler och andra tillställningar erbjuds året runt. Sjön Siljan mycket omtyckt, runt om sjön har man en fantastisk utsikt och många attraktiva och intressanta besöksmål såsom Tomteland, Sommarland och Nusnäs. Sjön passar även utmärkt för bad och fiske. Dalarna har en yta på 29.086 km2 och 291 000 invånare.

Sök en stuga i Dalarna

Till toppen

Information för stugor i Hälsingland

Svenska älgar tätt inpå stugor i Hälsingland

Hälsingland är bekant för sina blåa berg och många sjöar, området är perfekt för promenader, camping, fiske och cykelturer. Regionen är även bekant för fina gamla herrsäten och gårdar i trä. Man kan utforska regionen på egen hand eller ta en guidad tur med besök på några av de över 200 år gamla gårdarna.
Under sommaren anordnas i Hälsingland ett flertal festivaler och musiktillställningar, bland annat den världsberömda danstävlingen Hälsingehambon.

Under vinterhalvåret erbjuder regionen ett brett utbud av sport och kulturupplevelser. Slalombackarna står öppna, turridning på islandshästar erbjudes, skoterutflykter, isfiske med anslutande relaxa vid öppna brasan m.m. m.m.

Sök en stuga i Hälsingland

Till toppen


Information för stugor i Härjedalen

Stugor i Sverige, Härjedalen

Med sina fina skidåkningsmöjligheter, är Härjedalen och Jämtland populära för vintersemester. Härjedalen är ett härligt landskap för den äventyrslyssna, hur vore det med en Skotersafari, en stund på isen och prova fiskelyckan, har Ni provat på att åka hundspann?
Under sommarhalvåret är bergsnaturen fantastisk för vandring, bergsbestigning och mountainbiking. Vattendragen är utmärkta för lugna kanotturer och även lite vildare raftingturer.

Landskapet har en intressant kultur och här kan man studera de samiska traditionerna och konsthantverken.

Sök en stuga i Härjedalen

Till toppen


Information för stugor i Medelpad & Ångermanland

Stugor i Medelpad och Ångermanland i Sverige

Ibland tänker man att det inte finns någon lugn och ro, när man ständigt är stressad har man sällan tid för det man egentligen vill: Njuta av livet. En stessig vardag avlöses alltför ofta av en stressig semester, vill du undvika detta ska du komma till Medelpad och Ångermanland!
Här finns lugnet och man kan låta själen återhämta sig.

Det låter kanske inte så spännande, men här blir det inte långtråkigt. Stenstaden Sundsvall är väl värt ett besök och att vandra i Höga Kusten är en fantastisk upplevelse. Höga Kusten kallas den kuststräcka som sedan istiden fortfarande höjer sig, milimeter för millimeter höjer sig landet ur vattnet. Vandrar man i Höga Kusten ser man överallt landhöjningens spår. Landskapet är så ovanligt att det utnämnts som Världsarv av UNESCO.
När man är i Höga Kusten bör man absolut besöka den vackra klippstranden Rotsidan och varför inte avsluta dagen med en trevlig middag på Restaurang Fiskarfänget?

Fördelen med stora avstånd är att man har mycket plats att ta emot intrycken på. Havet med vackra stränder, stora skogar, glittrande sjöar och en rik Flora och Fauna, landskapet är helt enkelt fantastiskt.

Sök en stuga i Medelpad

Sök en stuga i Ångermanland

Till toppen


Information för stugor i Jämtland

Jämtland har några av Sveriges charmigaste stugor

Under vinterhalvåret lockar Jämtland många skidintresserade, både utförsåkningen i Åre och de fina längdskidspåren som landskapet erbjuder är mycket omtyckta. Under sommaren erbjuder Jämtland långa härliga sommarnätter, fina vandringsleder stora skogar, berg och öppet landskap – en härlig frihetskänsla.

Det finns många hantverksbutiker och man måste bara prova det hembakade tunnbrödet. I Jämtland finns många museum, utställningar och festivaler. Den största festivalen är Storsjöyran som anordnas i Östersund i Juli varje år. Utanför Östersund ligger Jamtli, friluftmuseet som tar dig med på en resa till 1700- och 1800-talet. Här får man uppleva hur människorna levde förr i tiden.
I väst finner man golfbanor med härlig panoramautsikt.
Fina utflyktsmål som kan rekommenderas, är TennforsenSveriges högsta vattenfall, och någon av de stora grottor, exempelvis Korallgrottan som är Sveriges största.

Sök en stuga i Jämtland

Till toppen


Information för stugor i Lappland, Västerbotten och Norrbotten

Stugor i norra Sverige, Lappland, Norrbotten och Västerbotten

Om ni vill höra tystnaden, kom då till Lappland, Västerbotten eller Norrbotten!

Lappland ligger i nord-väst, norrbotten i nordöst och västerbotten därunder sydöst. I denna del av landet, som utgör en fjärdedel av Sveriges yta finns mycket plats för alla som söker lugn och tystnad. 

Här är de svenska vintrarna som längst, meterhöga snödrivor, det magiska norrskenet och tjocka isar på sjöar och floder. Redan i oktober öppnar de första skidanläggningarna. Vid samma tidpunkt påbörjas den årliga uppbyggnaden av det berömda ishotellet i Jokkasjärvi, ett världsberömt hotell med rum, sängar, biograf gjorda av is och den berömda Absolut Icebar av is.

Norrbotten/Västerbotten/Lappland har en intensiv sommar med den berömda midnattsolen. Finns det något mer avkopplande än att beskåda solens vandring från dag till natt till dag vid havet i öst.

I väst finns fantastiska hjortronmyrar och höga berg, här finner man även Sveriges högsta berg, Kebnekaise. I inlandet finner man oändliga oberörda skogar, drömlika sjöar och porlande vattenfall, här finns även ett rikt växt- & djurliv som har anpassat sig till det karga landskapet.

På vägarna bör man hålla utkik efter renspår, det kan hända att det bakom nästa kurva står en renflock på ett hundratal djur på vägen. Lappland är samernas rike. Samerna är nordens äldsta folk, de har genom årtusende levt från jakt och fiske. Ännu idag lever många nomadliv i tält och flyttar med renarna när de söker näring. Duodji (samiskt hantverk) säljes som konsthantverk och är vid sidan om renskötseln en viktig inkomstkälla.

Norrbotten/västerbotten/Lappland inbjuder till många kulinariska upplevelser som ofta har sitt ursprung i samisk kokkonst men även andra 100-åriga matlagningskunskaper. I restaurangerna erbjuds ofta exotiska delikatesser som löjrom, snöripa, hjortron, regnbåge och lax.

Sök en stuga i Lappland

Sök en stuga i Västerbotten

Sök en stuga i Norrbotten

Till toppen


 

Hoppa till önskat landskap

Södra Sverige: Skåne  |  Blekinge  |  Halland  |  Småland  |  Öland  |  Gotland  |  Östergötland  |  Västergötland  |  Bohuslän
Mellan Sverige: Södermanland  |  Närke  |  Dalsland  |  Värmland  |  Västmanland  |  Stockholm  |  Uppland  |  Dalarna
Norra Sverige: Hälsingland  |  Härjedalen  |  Medelpad  |  Ångermanland  |  Jämtland  |  Lappland  |  Västerbotten  |  Norrbotten


Publicerad:   av

Bilder