Stockholm och Skärgården

Publicerad 28-02-2020 av

Stockholm – Sveriges Huvudstad

Utsikt över Stockholm i Sverige med närhet till våra stugorStockholm är Sveriges huvudstad och besöks årligen av över en miljon turister, vilket gör Stockholm till Sveriges mest besökta stad och en perfekt kontrast mot lugnet i er stuga. Stockholm bjuder på en äkta storstadsatmosfär, en stad med intressanta museer, restauranger för alla smaklökar, mysiga caféer, djur- och nöjesparker, breddat med shopping och ett pulserande nattliv. Stockholms stadskärna är uppbyggd på 14 öar med maffiga byggnadskonstruktioner som kantas av fina hamnområden. Gamla Stan är Stockholms charmigaste område med trevliga hantverksbutiker, caféer och kullerstensgator som leder ner mot Stockholms slott. I området runt Stockholm har vi många trevliga stugor och vi får även in en och annan lägenhet i innerstan som ni kan hyra. Det de allra flesta stugorna har vi dock i Stockholms älskade skärgård som vi berättar om härnäst.
 


Stugor i Stockholms skärgård

Stockholms Skärgård i Sverige med många öar där vi har fina stugorHär har vi många fina stugor i allt från modern och exklusivt till gammaldags stil. Stockholms Skärgård består av 30 000 öar och bäddar för en riktigt Svensk naturupplevelse med alla kobbar och skär med tystnaden som bryts av vågornas skvalp, båtar som tuffar förbi och häckande fågelsång. Variationen är påtaglig med både lummiga små paradis och mindre samhällen med småbåtshamnar. Som taget ur den Svenska klassikern Saltkråkan av vår älskade Astrid Lindgren, det kan ni ta ordagrant för filmerna spelades nämligen in lägst ut i havsbaden i Stockholms skärgård. Under sommaren går det guidade turer till Norröra och Söderöra där filmerna spelades in. Det går flera olika turer som tar er med på alla möjliga sevärdheter, bland annat Utö som är en av Stockholms skärgårds största öar och som bjuder på många aktiviteter, restauranger och fina bad. Har stugan en båt så kan ni givetvis ta er runt i skärgården på egen hand och få upplevelser som vanliga turister går miste om. Rådfråga gärna stugans hyresvärd, de vet alldeles säkert vart ni hittar de allra bästa smultronställena. I skärgården kan ni även ta er fram med skärgårdstrafiken eller djurgårdsfärjan.


Sevärdheter i Stockholm

Kungliga Slottet

Sveriges Kungliga Slott i Stockholm som ni kan uppleva när ni hyr en stuga från ossKungliga slottet är Sveriges och ett av Europas största slott. Kungliga slottet är Sveriges konungs officiella residens med sina 1430 rum. Delar av slottet är öppet för allmänheten och i inträdet ingår besök till Skattkammaren, Representationsvåningarna och Museum Tre Kronor. Under sommaren ingår även Gustav III:s antikmuseum med sina över 200 skulpturer till minne av den avlidne kungen. Kungliga slottet erbjuder dagligen guidade visningar på både Svenska och Engelska, det finns även ett sommarcafé på inre borggården där ni kan avnjuta fika eller en glass i solen. Det går givetvis även att förbereda fika i stugan som ni tar med och gör en pickning nere vid hamnen eller letar upp något lummigt grönområde.
 


Djurgården

Stockholmare och turister över lag älskar ön Djurgården där de får komma ut i naturen för en stund. Vi får även intrycker av att det är en favorit bland de som hyr en stuga från oss. Med sitt centrala läge och gångavstånd till innerstan så bjuder Djurgården på stora parkområden med många sevärdheter och långa fina promenadstråk. Här finns flera av Stockholms museer och blir ni hungriga så finns flera små caféer och restauranger. Det är även populärt att ta med sig en egen matsäck och filt för att göra en picknick utmed de grönskande ytorna. På djurgården kan ni bland annat besöka Skansen, Gröna Lund, Vasamuseet och Junibacken som ni kan läsa om här nedan.
 


Skansen

Entren till Skansen i Stockholm som ni kan uppleva då ni hyr en stuga hos oss i SverigeSkansen är Sveriges och till och med världens äldsta friluftsmuseum. Detta är en av våra favoriter, när vi inte hyr ut stugor och besöker Stockholm så brukar vi alltid ta med barnen till ett besök på Skansen. Utöver den väldigt populära djurparken så får ni se 140 stugor, gårdar och hus från Svenska landsbygden vilket charmigt visa Sveriges olika tidsåldrar ända från 1300-talet. Byggnaderna har transporterats till skansen från hela Skandinavien och ger er möjlighet att kliva in i olika epoker. Under sommaren anordnas även Allsång på Skansen som sänds på TV i hela Sverige.
 


Gröna Lund

Gröna Lund eller ”Grönan” som vi i Sverige kallar det, är Stockholms stora nöjespark fylld med åkattraktioner för både barn och vuxna. Bland alla åkattraktioner finns även restauranger och scener med uppträdanden, konserter och underhållning av olika slag.
 


Vasamuseet

Vasamuseet som ni kan uppleva när ni hyr en stuga i StockholmVasamuseet är det mest besökta museet i Sverige. Här kan ni se Regalskeppet Vasa som sjönk i Stockholms hamn redan under sin jungfrufärd i början på 1600-talet. Skeppet Vasa bärgades 333 år senare och är världens best bevarade 1600-talsskepp. Med över 95 procent av skeppet intakt kan ni se detta kungliga krigsskepp och följa dess unika historia.
 


Junibacken

I Stockholm hittar ni även Junibacken där era barn kan kliva in i en sagovärld som skapats utifrån våra mest älskade barnboksförfattare. Allt från Pippi Långstrump till Mumindalen, låt barnens fantasi flöda.
 


Moderna Museet

Mättas inte ert kreativa sinne av konsten i stugan ni hyr från oss så lär ett besök på Moderna Museet göra jobbet. Här har vi samlat ett av Europas främsta konstsamlingar. För alla konstintresserade så är detta ett måste då ni får avnjuta nyckelverk skapta av bland andra Pablo Picasso, Ljubov Popova, Salvador Dalí, Meret Oppenheim, Robert Rauschenberg, Donald Judd och Irving Penn samt verk av konstnärer som är verksamma än idag.
 


Stadshuset

Passa på att besöka Stadshuset i Stockholm när du hyr en stuga i SverigeTa tillfället i akt och gå en guidad rundvisning i Stadshuset som är ett av Stockholms mest berömda landmärken med sin magnifika spira som toppas av tre gyllene kronor.
 


Gamla Stan

Som vi nämnde tidigare så är Gamla Stan i Stockholm ett väldigt trevligt område. Det är ett av världens bäst bevarade medeltida stadskärnor. Här kan ni flanera runt i en Svensk pittoresk atmosfär bland små hantverksbutiker, konstgallerier, antikviteter och caféer som omges av gator prydda med kullersten.
 


Storkyrkan

Storkyrkan är belägen i Gamla Stan i Stockholm och invigdes redan på 1200-talet. Ända sedan 1300-talet har kyrkan används för åtskilliga kungliga såväl vigslar som kröningar. Så enligt denna Svenska tradition hölls bröllopet mellan Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel i kyrkan år 2010. Storkyrkan är utsmyckad med storslagna minnesmärken från århundraden som passerat. Kyrkan anordnar gudstjänster och olika konserter samtidigt som de tar emot dagliga besök från turister och personer som söker en stund i stillhet och andakt.
 


SkyView

Gillar ni höjder så kan vi rekommendera SkyView, det är en åkattraktion som bjuder på en otroligt fin utsikt över Stockholm. Ni åker upp till toppen på Ericsson Globe i en helinglasade klotformade kabin som löper i en gondolbana längs utsidan på världens största sfäriska byggnad. 


Bilder