Guide – Konto hos oss

Med ett konto hos oss kan gästerna se sina bokningar och spara sin favoritlista med stugor. Ni hyresvärdar kan också ha ett konto hos oss och då kan vi ge er extra behörighet. Då kopplar vi er stuga till ert konto. Det ger er tillgång till något vi kallar för Mina Stugor. Där inne kan ni se den eller de stugor ni har med hos oss, ni kan se information om stugan och samt lägga till och ta bort upptagna veckor i er kalender.


Skapa Konto

Skapa ett konto genom att klicka på ”Logga in”(1) längst upp i menyn, sen klickar ni på ”Skapa konto”(2) och fyller i e-post och lösenord. Det går även bra att kontakta oss så skapar vi ett konto åt er och kopplar ihop det med din stuga direkt.

Hur du loggar in för att hitta din stuga

1. Här klickar ni för att Logga in. 2. Har ni inget konto sedan tidigare skapar ni konto här.


Tillgång till Mina Stugor

För att ni ska komma åt er stuga så behöver ni kontakta oss. På så vis ser vi till att rätt konto har tillgång till rätt stuga.


Logga in

Direktlänk till Mina Stugor är https://sverigestugor.eu/hyresvard/mina-stugor/lista

Har ni ett konto där vi kopplat er stuga så kan ni klicka på länken ovan och logga in. Denna länk kan ni spara som ett bokmärke i er webbläsare för att snabbt och enkelt komma åt Mina Stugor.

Så lägger du till ett bokmärke i Chrome | Firefox | Microsoft Edge | Opera

För att komma till Mina Stugor från vår hemsida så klickar ni på "Loggat in" längst upp i menyn, fyll i ert användarnamn och lösenord och klicka på logga in. När ni är inloggade så kan ni klicka på "Konto"(1) i menyn längst upp där "Logga in" fanns tidigare. Väl inne på ert konto klickar ni på "MINA STUGOR"(2). Finns inte Mina Stugor där så saknar ert konto rätt administrationsbehörighet och vi måste koppla ihop ert konto med er stuga. Kontakta oss så ordnar vi det.

Hitta din stuga på på ditt konto

1. Klicka på ”Konto” för att komma in på ditt konto. 2. Klicka på ”MINA STUGOR” för att komma se dina stugor och lägga till och ta bort upptagna veckor.


Mina Stugor

Här ser ni er stuga eller stugor listade. Till höger om er stuga finns en knapp med en penna. Klickar ni på denna så kommer ni till er stuga.

Lista med dina stugor som du hyr ut

1. Här klickar du för att se uppgifter om stugan.


Stugan

Upptagna veckor och Kommande bokningar

Till vänster ser ni ”Upptagna veckor”. Det är de perioder som är satta som upptagna. Med knappen ”Ta bort”(1) kan ni ta bort en period ifall det blivit ledigt och ni vill hyra ut.

Upp till höger ser ni ”Kommande bokningar” och här listas era kommande bokningar(2) ni har från oss. Tidigare bokningar syns inte i denna lista utan dessa ser ni ifall ni klickar på ”Bokningar” längst upp i menyn.

Stugans upptagna veckor och kommande bokningar

1. Här kan du ta bort en vecka som är satt som upptaget. 2. Här ser du dina kommande bokningar från oss.


Sätt stugan som upptaget

Strax under Upptagna veckor och Kommande bokningar hittar du en datumväljare(1). Här lägger du till en upptagen period genom att välja datum från och till. Denna funktion är behändig att använda ifall ni vill sätta en längre period som upptaget eller udda datum. Glöm inte att klicka på ”Sätt som upptaget”(2) när ni valt den period som skall vara upptagen.

Sätt din stuga som upptagen

1. Här väljer du datum från och datum till i datumväljarna. 2. Klicka på knappen ”Sätt som upptaget” för att sätta valda datum som upptaget.


 

Om Stugan

Här kan ni se de uppgifter vi har inlagda om er stuga listade.

Information om stugan du hyr ut

De svar som är "Nej" och "0" syns inte i er annons om det inte är relevant.

Exempel:
Står det ”Gäststuga: Nej”, ja då utelämnas det fältet i er annons.
Däremot ”Husdjur tillåtet: Nej” så står det att husdjur är förbjudet i er annons.

Vill ni ändra i beskrivningen, pris eller bilder så kan ni maila ändringarna till Maria eller kontakta oss. Vi måste översätta dessa ändringar.


Stugans priser

I fliken ”Om stugan” kan ni även se vilka priser och säsonger som är inlagda på er stuga. Här visas ett exempel hur en stugas priser kan se ut:

Priser och perioder du hyr ut din stuga

Denna stuga har veckopris 5000 kr under vecka 20 till 40. Den hyrs även ut vecka 50 till 1 för 7 000 kr i veckan + el på 5 kr per kWh. Vecka 50 till 1 har även dygnsbokning möjligt för 1100 kr per dygn, vilket gör att gästerna kan boka t.ex. en weekend på 4 dygn för 4400 kr + el. Övriga veckor, 2-19 samt 41-49 hyrs inte ut och är alltid gråmarkerade i kalendern. Dessa perioder för uthyrning och priser kan ni kontakta oss ifall ni vill ändra.


Läs också:
Tips till er som hyr ut
Fotoguide för stugägare

Bilder