Vi har 3 resultat
Sortera efter:
Stuga 3081 Medelpad
Denna stuga har idag haft 15 besökare!

Medelpad 3081 - Fräsch stuga med unikt läge på en ö

4
10 m
4750 SEK
Husdjur tillåtet
40
m2
4
10 m
4750 SEK
Stuga 2265 i Medelpad - Sverige
Denna stuga har idag haft 3 besökare!

Medelpad 2265 - Röd stuga på gård i Medelpad

2+2
2000 m
4250 SEK
Husdjur tillåtet
50
m2
2+2
2000 m
4250 SEK
Lägenhet 2907 i Sundsvall - Medelpad
Denna stuga har idag haft 2 besökare!

Medelpad 2907 - Fräsch lägenhet i Sundsvall

3
1700 m
4770 SEK
Husdjur ej tillåtet
35
m2
3
1700 m
4770 SEK

Om Medelpad

När ni hyr en stuga i Medelpad så visar landskapet upp imponerande vyer, detta är inkörsporten till Höga kusten och här finner du mäktiga berg och bördiga dalgångar, två älvar som slingrar sig igenom landskapet och mynnar ut i havet vid kusten. Dessa älvdalar används för både vattenkraft, fiske och att paddla kanot och var en gång i tiden gamla farleder.


Aktiviteter för familjer i Medelpad

Birsta City 

Om du söker shopping på din semester i stuga så finns ett stort utbud av det här i Medelpad. Birsta city är Norrlands största köpcentrum och här finns flera kända affärskedjor. Här finns i dagsläget ca 75 butiker vilket ska ökas till 90 under det närmaste året.

IKEA ligger i ett eget varuhus på granntomten, runt om finns flera stora och välkända buriker. Perfekt utflyktsmål då ni vill lämna stugan för lite shopping. 


 

Himlabadets Äventyrsbad

Här finns attraktioner för både stora och små när ni hyr en stuga genom oss. Äventyrsbadet Himlabadet har allt för en rolig och spännande badupplevelse.  Här finns två mindre pooler med varierande djup, den ena har en strand, perfekt för de minsta i familjen. Dusch och toalett med skötbord finns nära till hands. Surfmaskinen Surfstream är Himlabadet först i Europa med, det är en attraktion för vuxna och ungdomar. Surfstream ger känslan av att surfa som på riktiga vågor. På himlabadet finns även en relaxavdelning med flera bastu och bubbelbad för en avkopplande stund. Där erbjuder de även aufguss i bastun som är en skön upplevelse med olika bastudofter

Besök Himlabadet


Klätterparken Högt & Lågt 

Klätterparken Högt & Lågt i Sundsvall består av fler olika höghöjdsbanor med ett brett urval av svårighetsgrader. Tack vare att klätterparken har många banor kan du börja på din nivå och kan därefter utmana dig i din egen takt. Här skall barn och vuxna kunna ha lika roligt tillsammans, det blir en upplevelse utöver det vanliga.

Besök Högt och Lågt


Norra Berget - Sundsvalls friluftsmuseum

Norra berget eller Norra stadsberget, är ett friluftsmuseum norr om Sundsvall. Friluftsmuseet ligger på Norra stadsberget ett par kilometer från Sundsvalls stadscentrum. Friluftsmuseet fäbovall, djur av svensk lantras, fäbodvall, Hantverks- och sjöfartsmuseum, utställningar, lekplats, butiker, kafé, restaurang, grillplatser och ett utsiktstorn mot Sundsvalls stad.

Att göra på Norra Berget


Friluftscentrum Södra Berget

Vi på stugförmedlingen kan rekommendera ett besök på Friluftscentrum på Södra berget i Sundsvall.  Det är en fritidsanläggning som ligger i ett fantastiskt naturområde endast ca 3 km från centrum. På vintern går det att åka slalom här och även längdskidor med startpunkt på Ängen. På sommaren är Ängen startpunkten för äventyrsstigar och utflykter, lek och spel. Sommar äventyr som exempelvis bergväggen, wirebron, lianen, hängbron och balansbommen hittar du vid Björnstigen. Klätterlekparken har klätterträd för de yngsta. Besöka trädkojan, grottan, linbanan och gå på lina är något ni kan göra på Äventyrsstigen Tarzanstigen. 


Friluftsliv i Medelpad

Är du ute efter en slående natur på din semester i stuga så finns många olika möjligheter att uppleva friluftslivet och den härliga naturen både till fots eller med häst, man kan cykla eller paddla kanot och vintertid finns det många skidleder, eller varför inte testa på snöskoter.

Det finns många härliga och olika vandringsleder i Medelpad bland annat Sankt Olavsleden som är 580 km och sträcker sig från Bottenhavet till Atlanten.

Är man intresserad av att cykla så finns det faktiskt, bara i Sundsvall, mer än 22 mil cykelväg att utforska då kommunen arbetar på ett projekt för att använda cykel istället för sin bil till sin arbetsplats.


Städer i Medelpad

Sundsvall

Sundsvall är Norrlands tredje största stad och Medelpads största stad och huvudort. Sundsvalls hamn är en djup hamn och skyddas av Alnön strax utanför, något som gjort att den varit en viktig handelsplats ända sedan 500-talet.


Timrå

Strax norr on Sundsvall ligger Timrå.  Timrå ligger vid Indalsälvens utlopp och grundades i samband med sågverksepoken i Medelpad.


Ånge

Ånge är en viktig järnvägsknut och ligger i Ljusnans dalgång.


Fakta om Medelpad

Medelpad har ca 122,000 invånare. På 1800 talet var nästan alla byggnader gjorda av trä. På midsommar dagen 1888 började det brinna i en byggnad I Sundsvall och elden spred sig otroligt fort. 9 timmar senare så hade nästan hela staden brunnit upp.  Cirka 9000 personer blev då hemlösa. 

I hembygdsmuseet på norra Stadsberget i Sundsvall finns det påhittade djuret skvadern. Skvadern är hälften hare och hälften tjäder. Det var en konservator som ville skämta lite och han lyckades lura många människor innan han blev påkommen.

Medelpad är ett väldigt skogs rikt landskap, det är dock inte särskilt platt. Parallella berg genomkorsar landskapet som gör att det bara går att bedriva ett lönsamt jordbruk längs kusten eller i älvarnas dalgångar.

Om du är intresserad av att besöka Sveriges mittpunkt när du hyr en stuga i Medelpad så finner du den vid Flataklacken. Därifrån är det exakt lika långt till Smygehuk vid Sveriges sydligaste punk till Treriksröset vid Sveriges nordligaste spets.

Relaterade artiklar för Medelpad

04-03-2024

De flesta vet att man får tjäna 50 000 kr skattefritt på att hyra ut sin stuga. Men hur fungerar det? Här förklarar din stugförmedling hur du skall deklarera din uthyrning samt vilka avdrag och regler som gäller. Detta är en komplett och enkel guide för dig som hyr ut ett boende, både permanentboende och fritidshus. Denna artikel är granskad av Skatteverket.

Läs mer...