Vi har 3 resultat
Sortera efter:
Stuga 2882 Västerbotten - Sverige
Denna stuga har idag haft 4 besökare!

Västerbotten 2882 - Timrad stuga vid bad och fiskesjö utanför Skellefteå

5 / 5 Se omdömen
5
150 m
6430 SEK
Husdjur tillåtet
24
m2
5 / 5 Se omdömen
5
150 m
6430 SEK
Stuga 2078 med stor havstomt i Västerbotten
Denna stuga har idag haft 1 besökare!

Västerbotten 2078

4
11810 SEK
Husdjur ej tillåtet
96
m2
4
11810 SEK
Stuga 3096 Västerbotten
Denna stuga har idag haft 3 besökare!

Västerbotten 3096 - Mysig stuga med gångavstånd till sjö

4
400 m
5910 SEK
Husdjur tillåtet
45
m2
4
400 m
5910 SEK

Om Västerbotten i Sverige

Landskapet Västerbotten ligger i Norrland, i nordöstra Sverige. I söder gränsar det till Ångermanland,  i väster och norr till Lappland, i norr till Norrbotten och i öster till Bottenviken

Västerbotten har en intensiv sommar med ljusa sommarnätter. Finns det något mer avkopplande än att beskåda solens vandring från dag till natt till dag vid havet i öst från terrassen på en stuga. Under sommaren finns fina vandringsmöjligheter i Västerbotten, exempelvis Kungsleden.

Hyr du en stuga under vintern finns härliga möjligheter för skidåkning, pimpla fisk eller varför inte prova på att åka hundspann? Chansen att få uppleva Norrsken, aurora borealis är goda i Västerbotten

Västerbottens upptar en åttondel av Sveriges yta. här bor runt 260 000 invånare, varav närmare 80% bor i kustkommunerna.


Om du bokar en stuga nära Umeå i Västerbotten

Umeå som är residensstad, kallas även Björkarnas stad och är beläget vid Umeälv.

Umeå är norra Sveriges trendigaste shoppingstad med ett stort utbud av gallerior och unika butiker, restauranger och caféer med uteserveringar. Behöver du omväxling från lugnet i stugan så ska du åka till Umeå.

Populäraste besöksmålen i Umeå är Västerbottens museum och friluftsmuseum med tre svenska samevisten.

Umeå Energicentrum är ett museum och utflyktsmål byggt kring Umeås första vattenkraftverk.

Älgens hus i Bjurholm kan vi varmt rekommendera under er stugsemester i Västerbotten. Det ligger 45 minuter från Umeå. Förutom att besöka själva parken och klappa älgar eller se dem mjölkas, finns här en restaurang och affär med älgost och andra älgprodukter.


Om du bokar en stuga nära Lycksele i Västerbotten

Lycksele som ligger inåt landet har ett centrum som erbjuder varierande shopping, restauranger och caféer. Närproducerade delikatesser och lokalt prodecerat svenskt hantverk finns till bra priser.

Gammplatsen, är stadens ursprungsplats med sin 400-åriga historia. Platsen är ett levande kulturarv som erbjuder ett stort aktivitetsutbud ett perfekt besöksmål för stora som små under semestern. Här finns ett Hembygdsområde med historiska byggnader, Sameviste, Skogsmuseum och Lapplands Kulturbotaniska Trädgård.

Underjordskyrkan S:t Anna en unik ekumenisk kyrka belägen 90 m under jord.

Sveriges nordligaste djurpark med nöjespark.

Ansia badpark, badparadiset som erbjuder ett vattenäventyr för alla åldrar.

De många sjöarna, bäckarna och de större älvarna Örälven, Umeälven och Vindelälven erbjuder fiske i toppklass om du är ute efter en semester med fiske.


Om du bokar en stuga nära Skellefteå i Västerbotten

Skellefteå är en kustkommun i Sverige.

Skellefteå är en av få svenska städer med sammanhängande parkstråk längs älven. 

Mitt i staden ligger Skellefteås stadspark, en grön oas som inbjuder både till avkoppling och aktiviteter.

Nordanå ett kulturområde nära centrum. Här finner du café, restaurang, lekpark, konsthallar, museum och lanthandel, ett trevligt utflyktsmål på semestern i stugan.

Ett annat besöksmål på er semester är Marranäsvältan, Norrlands Mini Grand Canyon. Ett mäktigt naturfenomen som är ett resultat av inlandsisens avsmältning. 

Inom Skellefteå kommun finns fiskevatten för alla typer av fiske, allt från lax- och havsöringsfiske i älvar till gösfiske i sjöar, en perfekt kombination för din fiskesemester. 

Möjligheter till upplevelser som passar alla åldrar och smaker är stora när ni hyr en stuga i Västerbotten. 

 

Relaterade artiklar för Västerbotten

04-03-2024

De flesta vet att man får tjäna 50 000 kr skattefritt på att hyra ut sin stuga. Men hur fungerar det? Här förklarar din stugförmedling hur du skall deklarera din uthyrning samt vilka avdrag och regler som gäller. Detta är en komplett och enkel guide för dig som hyr ut ett boende, både permanentboende och fritidshus. Denna artikel är granskad av Skatteverket.

Läs mer...