Göteborg

Publicerad 17-04-2016 av

Göteborgs stad

Göteborg har närmare 1 miljon invånare och är Sveriges näst största stad, efter Stockholm. Vi kan verkligen rekommendera ett besök till Göteborg för alla er som hyr en stuga i Bohuslän på Västkusten. Göteborg är som bäst under sommaren då stadens gator kantas av trevliga uteserveringar och grönskan sätter guldkant på tillvaron. Promenera längs Avenyn, stanna till och ta en öl eller avnjut en fika på ett av alla caféer. Ni kan köpa med er dagsfärsk fisk och skaldjur i Feskekôrka som ni tillagar i er stuga. Givetvis finns många kockar som kan tillaga en god skaldjursplatta åt er på någon av de fina restaurangerna nere vid hamnen. Göteborg erbjuder aktiviteter för alla smaker.


Göteborgs skärgård

Göteborgs skärgård bjuder på en riktigt Svensk natur, här ni kommer tätt inpå allt vad havet har att erbjuda. Hyr ni en stuga i skärgården så kan ni ta er till stugan med hjälp av färja eller skärgårdsbåt ifall ingen broförbindelse leder till ön.

I skärgården går många turer runt till olika sevärdheter från Vrångö i söder till Rörö i norr. Besök gästhamnar med shopping och restauranger, prova på havsfiske eller njut av en rofylld dag i en kajak.  


Fler sevärdheter i Göteborg

Ett självklart mål för alla barnfamiljer som bor i en stuga nära Göteborg är att besöka nordens största nöjespark. Liseberg ligger väldigt centralt och erbjuder mängder av åkattraktioner för alla åldrar. Alldeles intill Liseberg så ligger Universeum, ett vetenskapscentrum med många intressanta avdelningar. Här kan ni se allt från tropiska djur till intressanta utställningar.

Göteborgs botaniska trädgård är ett annat måste. Där odlas ca 16 000 olika arter och trädgården har två stjärnor i Michelinguidens turistguide. En annan populär attraktion är att ta en sightseeingtur med Paddan som går genom Göteborgs kanaler. Där berättar guiden om Göteborgs historia, stadens olika byggnader och berättar om intressanta aktiviteter ni kan göra.

Andra intressanta besök som vi kan tipsa om när ni är i Göteborg med omnejd är Skeppsmuseum Maritiman nere i hamnen, Kronhuset nära Gustav Adolfs Torg, Göteborgs Konstmuseum, Havets hus i Lysekil och Aeromuseum i Säve.


Bilder