Artiklar om Sverige

26-04-2017

Bland de som hyr en stuga på Västkusten i Sverige så är det populärt att fiska krabba. Krabbfiske är ett enkelt och roligt fiske som varken kräver dyra redskap eller någon större erfarenhet. Här berättar vi hur ni fiskar krabba efter Bohuslän, Västergötland och Hallands kustlinje.

Läs mer...
14-03-2017

Lofsdalen är en av Härjedalens populäraste skidorter för barnfamiljer. Vill ni avnjuta en skön skidsemester i Sverige med mycket aktiviteter, härliga skidspår och backar så är Lofsdalen något för dig. Här kan ni läsa om ett urplock av alla de aktiviteter som Lofsdalen erbjuder till turister. 

Läs mer...
09-02-2017

Skall ni hyra en stuga vintertid och är intresserad av Dalarnas fjällvärld så är Idre fjäll något för dig. Det är en av de populäraste skidanläggningarna i Sverige dit tusentals turister söker sig varje år. Idre fjäll bjuder er på 40 pister, över 8 mil skidspår, sveriges brantaste skidbacke och mängder av spännande aktiviteter. 

Läs mer...
20-12-2016

Julens magiska tid stundar i Sverige, en balansgång mellan julstress och julmys sprider sig i hus och hem. Läs om traditionen här i Sverige och titta in hos oss på en julafton i stugan. 

Läs mer...
02-12-2016

Juletiden breder sin mysfaktor över Sverige den 13:e december, det är nämligen Lucia i Sverige. En magisk tradition med tända ljus, vackra sånger och gofika. Har ni tur kan en liten barnaskara knacka på er stuga för att lussa och göra sitt charmiga framträdanden. Läs mer om denna mysiga tradition...

Läs mer...
12-10-2016

Var beredda, varje år den 31 oktober är det Halloween i Sverige. Här kan ni få lite tips om vad ni kan göra under halloween i stugan ni hyr från oss. Ha godis redo för på Halloween kan ni råka ut för bus eller godis! 

Läs mer...
08-09-2016

Här kommer ett tips för er som bestämt sig för att hyra en stuga i norra Sverige och gillar att fiska. I östra Norrbotten och framförallt Kukkolaforsen finns en annorlunda fiskemetod. Endast i Norrbotten här i Sverige samt i Amazonfloden fiskar dem med den här metoden. Sikhåvning är något för er som söker ni en unik fiskeupplevelse i Sverige.

Läs mer...
19-08-2016

Västkusten i Sverige är en av världens vackraste vildmarksplatser enligt nyhetskanalen CNN. Här kan ni hyra en stuga bland kobbar och skär som kantas av charmiga sjöbodar, stugor och fiskesamhällen. Njut av er semester i salta bad, skaldjur, långa sandstränder och romansen av solvarma klippor. 

Läs mer...
07-07-2016

Den 18 augusti 2016 får ni inte bli förvånad om ni känner en konstig lukt från grannarnas stuga eller från stugorna i omgivningen, det är surströmmingspremiär i Sverige. Då öppnas traditionsenligt årets skörd av surströmmingsburkar i var och varannat svenskt hem. Ta tillfället i akt och upplev denna unika maträtt när den är som bäst. Vet du inte hur det går till? Kika då in i denna guide för nybörjare. 

Läs mer...
30-06-2016

Vad ska ni ha till frukost i sommar? Här listar vi 5 populära pålägg som du måste prova på din semester i Sverige. Vill du ha variation till frukosten i stugan och utforska några av Sveriges delikatesser? Här är några måsten!

Läs mer...
07-06-2016

Nu är det snart dags, den 24/6 är det Midsommarafton - sommarens stora högtid här i Sverige. Då vankas ett folkligt svenskt firande, där de allra flesta beger sig ut till en stuga på landet eller i skärgården. Vilket är perfekt för en fest som tillbringas i en lantlig idyll av blommor, dans och glada toner.

Läs mer...
20-05-2016

Funderar ni över hur ni ska resa till Gotland och hur ni enklast tar er från stugan och runt till alla servärdheter? Här har vi samlat allmännyttig information till alla er som vill göra en härlig semester på Sveriges största ö, Gotland. 

Läs mer...
18-05-2016

Går du med funderingar på att hyra ut ditt fritidsboende till turister från Sverige, Skandinavien och alla de tysktalande länderna? Oavsett om du har en stuga, villa eller lägenhet så finns det gott om fördelar med att hyra ut, inte minst den extra inkomstkällan. I den här artikeln berättar vi lite mer och tar vi upp några av fördelarna.

Läs mer...
12-05-2016

Vill er hund följa med på semestern? Här har vi samlat bra information för er som reser med hund till Sverige och inom Sveriges gränser. Vi berättar även hur ni enkelt söker efter en stuga som tillåter husdjur. 

Läs mer...
03-05-2016

Vi vet att lugnet i stugan inte mättar hungern från att dra knallpulverpistolen och avlossa ett par skott, därför tipsar vi här om High Chaparral. En temapark belägen i Småland, som tar er med in i Vilda Västerns värld. Spendera en dag bland cowboys och allt vad Vilda Västern har att erbjuda. Njut av shower, rövare och banditer. 

Läs mer...
26-04-2016

Vi vill ta död på myten om att de svenska fjällen bara är något man besöker på vintern. Fjällen bjuder på så mycket mer. Att hyra en stuga i fjällvärlden ger er bland annat möjlighet att vandra i vacker natur, fiska i fina fiskevatten och som artikelns rubrik säkert avslöjat - cykla.

Läs mer...
20-04-2016

I Sverige kan ni fiska mer hjälp av väldigt många olika metoder, allt från Sikhåvning till tråling. Det finns dock tre vanliga fiskemetoder som i stort sett går att använda överallt, redskap finns att låna i många stugor, att hyra på vissa ställen eller varför inte tillverka ditt fiskeredskap själv? 

Läs mer...
19-04-2016

I norra Sverige kan ni uppleva det lugn som naturen erbjuder och tystnaden som avsaknaden av andra människor bidrar med. Hyr en stuga som kantas av orörd vildmark, andas den friska luften och fly långt bort från vardagens stress. Här kan ni finna ro och va er själva för en stund.  

Läs mer...
18-04-2016

Stockholm är Sveriges huvudstad, en stad som bjuder på shopping, museer och ändlöst med nöjen. Från Stockholm tar ni er enkelt ut i den vackra skärgård bland kobbar och charmiga fiskeläger. Att hyra en stuga här ute är en välförtjänt lyx som många verkligen uppskattar.

Läs mer...
17-04-2016

Vid Göta Älvs mynning ligger Göteborg, en av Sveriges trevligaste städer och ett givet utflyktsmål för alla som hyr en stuga vid Västkusten. Avnjut storstadens myller som kantas av kanaler och trevliga uteserveringar. 

Läs mer...

Senast bokade stugor

Lägenhet 1823 i Bohuslän - Sverige

Bohuslän 1823

Pris från: 4770 SEK per vecka
Stuga 2259 Halland - Sverige

Halland 2259

Pris från: 4750 SEK per vecka
Villa 2362 Småland - Sverige

Småland 2362

Pris från: 15750 SEK per vecka
Huvudbild hus 2098 i Härjedalen - Sverige

Härjedalen 2098

Pris från: 23650 SEK per vecka