Vi har 3 resultat
Sortera efter:
Stuga 2352 Uppland - Sverige
Denna stuga har idag haft 4 besökare!

Uppland 2352 - Fin stuga vid havet nära Grisslehamn

5 / 5 Se omdömen
4
75 m
6130 SEK
Husdjur ej tillåtet
25
m2
5 / 5 Se omdömen
4
75 m
6130 SEK
Stuga 2559 i Uppland - Sverige
Denna stuga har idag haft 3 besökare!

Uppland 2559 - Röd stuga nära havet i Norra Uppland

1+2
800 m
3000 SEK
Husdjur tillåtet
30
m2
1+2
800 m
3000 SEK
Stuga 1988 i Uppland - Sverige
Denna stuga har idag haft 3 besökare!

Uppland 1988 - Trivsam sommarstuga på havstomt

8
200 m
13630 SEK
Husdjur tillåtet
90
m2
8
200 m
13630 SEK

Om Uppland i Sverige

Lockar en semester i en stuga i Uppland? De stugor ni kan hyra här har en omgivning som kännetecknas i Sverige av sina vackra fruktbara fält, förtrollande skogar och vackra kustlandskap. Uppland är ett centralt beläget landskap i Sverige som har närhet till en omväxlande natur. Stugorna här har nära till både hav, landsbygd sjöar och Stockholms storstadsmiljö.  

Svenska vatten i Uppland

Uppland ligger intill Mälaren med sitt omfattande sjösystem där vattenvägar sträcker sig hela vägen ut i Stockholms skärgård. Perfekt för er som hyr en stuga för att fiska eller vill avnjuta en trevlig semester kring den tredje största sjön i Sverige. Samtidigt på motsatta sidan av landskapet breder sig Sveriges mäktiga kustlinje fram. Oavsett om Mälardalen eller havet lockar till din semester så erbjuder dessa vatten fantastiska möjligheter till bad, fiske, fina turer och naturupplevelser. I Roslagen som kusten ovanför Stockholm kallas, finner man många idylliska byar med stugor, sjöbodar och småbåtshamnar.


Fakta och läge i Sverige

Hyr ni en stuga i Uppland så är boendet centralt beläget i mellan Sverige, nära till både Stockholm och natur. Uppland gränsar till Södermanland och Stockholm i söder, till Västmanland i väster, i norr till Gästrikland och mot Östersjön i Öster. Uppland når inte fram till det gränskors där Dalarna möter Gästrikland och Västmanland, men det är inte lång väg över om ni vill besöka Dalarna under er semester.

Uppland har en yta på 12.764 km2 och ca. 1,5 miljoner boende invånare.


Att göra när ni hyr en stuga i Uppland

Kring våra stugor i uppland finns många trevliga sevärdheter för hela familjen. Utöver det goda fiske och naturupplevelserna som lockar många turister så nämner vi här några tips som ni kan göra under er semester.

Sveriges medeltid och vikingatid

Medeltida by kan ni se i Ekeby by väster om Uppsala i Vänge. Det är ett fornminnesområde som representerar en fullständig miljö med boende och begyggelse ända till sen medeltid. I Uppland finns även flera medeltida kyrkor att beskåda.

Uppland är känd för dess många platser där Vikingarna en gång levde. Ni kan gå guidade visningar och få se spår från vikingatiden. I Uppland har det gjort väldigt många fynd som Sveriges förfäder lämnat efter sig och ni kan bland annat se runstenar och utgrävningar. Här i Uppland finns över 150 000 fornlämningar och runstenar. I Sverige kallas landskapet ofta för runstenarnas och fornlämningarnas landskap.

Parker och trädgårdar

Runt om Uppsala finns olika parker och trädgårdar. Störst och mest besökt är stadsträdgården, här finns även utrymmen för lek inklusive en fin handikappanpassad lekplats.

Enköpings parker är en stor turistattraktion. Enköpings parker är kända långt utanför landets gränser. Här finns också äventyrslekplatsen Öriket.

Uppsala slott och Domkyrkan

Två mycket sevärda byggnader som dominerar Uppsalas stadsbild är Domkyrkan och Uppsala slott. Domkyrka är en av Norra Europas största kyrkor. Uppsala slott byggdes av Gustav Vasa och har nu ett konstmuseum.

Uppsala Domkyrka
Uppsala Slott

Städer i Uppland


Uppsala universitetsstaden 

Upplands största stad är Uppsala, den 4:e största staden i Sverige. Uppsala är sedan många år en inspirationskälla för konstnärer, vetenskapsmän och religiösa ledare. Carl von Linné levde och arbetade i Uppsala och även Ingemar Bergman föddes här. Staden är en av de mest omtyckta universitetsstäderna i Sverige och stadens kulturliv präglas av Studenterna.

Guidade turer och fler sevärdheter i Uppsala 
Stadsvandringar Uppsala 
Uppsala Experience 
Uppsalaguide.com 
Museum Gustavianums visningsverksamhet

Den älsta staden i Sverige, Sigtuna

Sigtuna är Sveriges äldsta stad. Här finns mängder av fornminnen kyrkor och ruiner. Missa inte att besöka Sveriges första gågata. Tätt med kulturskatter i denna mysiga småstad.

Relaterade artiklar för Uppland

28-09-2020

De flesta vet att man får tjäna 50 000 kr skattefritt på att hyra ut sin stuga. Men hur fungerar det? Här förklarar din stugförmedling hur du skall deklarera din uthyrning samt vilka avdrag och regler som gäller. Detta är en komplett och enkel guide för dig som hyr ut ett boende, både permanentboende och fritidshus. Denna artikel är granskad av Skatteverket.

Läs mer...

Stugor vid havet

Under kategorin Havsnära stugor kan ni hitta en stuga som har vid havet. Alla som vill ha en härlig semester i närheten av kusten i Sverige skall titta in här. Sveriges kustband omges av många vackra vikar, charmiga sjöbodar, småbåtshamnar och sköna skärgårdar(ex. Stockholms skärgård) som leder ut mot det mäktiga havet. Bland våra Havsnära Stugor kan ni hitta stugor som har en otrolig havtutsikt, stugor på en ö eller de som ligger mysigt belägen en bit in åt landet.


Havsbad i Sverige

Vissa av stugorna i kategorin Havsnära Stugor har en egen badbrygga och båt som antingen ingår eller går att hyra, med den kan ni ta er ut på äventyr bland kobbar och skär. Vattnet i havet är oftast lite svalare än det i Sveriges sjöar, dessutom finns möjligheten till större vågor och risken för undervattenströmmar. Det finns väldigt många fina havsbad i Sverige, många har långa sandstränder och andra bjuder även på fina klipphällar att bada ifrån. 


Att fiska i havet i Sverige

I havet är i regel fritidsfisket via båt eller från land tillåtet. Det kan dock finnas lokala bestämmelser som måste följas för att få fiske, detta gäller även om ni vill använda speciella redskap, exempelvis att fiska med nät eller hummerfiske. Det finns ofta guidade turer till lokala typer av fiske vid er stuga, då vet den ansvarige vilka regler som gäller.

Tips: Ni kan ange avståndet till vatten i vår avancerade sökning, på så sätt filtrerar ni fram stugor med ert önskade avstånd till havet, ni kan även bocka i roddbåt och motorbåt om ni vill att stugan skall ha det.