Vi har 1 resultat
Sortera efter:
Stuga 1988 i Uppland - Sverige
Denna stuga har idag haft 3 besökare!

Uppland 1988 - Trivsam sommarstuga på havstomt

8
200 m
13130 SEK
Husdjur tillåtet
90
m2
8
200 m
13130 SEK

Om Uppland i Sverige

Lockar en semester i en stuga i Uppland? De stugor ni kan hyra här har en omgivning som kännetecknas i Sverige av sina vackra fruktbara fält, förtrollande skogar och vackra kustlandskap. Uppland är ett centralt beläget landskap i Sverige som har närhet till en omväxlande natur. Stugorna här har nära till både hav, landsbygd sjöar och Stockholms storstadsmiljö.  

Svenska vatten i Uppland

Uppland ligger intill Mälaren med sitt omfattande sjösystem där vattenvägar sträcker sig hela vägen ut i Stockholms skärgård. Perfekt för er som hyr en stuga för att fiska eller vill avnjuta en trevlig semester kring den tredje största sjön i Sverige. Samtidigt på motsatta sidan av landskapet breder sig Sveriges mäktiga kustlinje fram. Oavsett om Mälardalen eller havet lockar till din semester så erbjuder dessa vatten fantastiska möjligheter till bad, fiske, fina turer och naturupplevelser. I Roslagen som kusten ovanför Stockholm kallas, finner man många idylliska byar med stugor, sjöbodar och småbåtshamnar.


Fakta och läge i Sverige

Hyr ni en stuga i Uppland så är boendet centralt beläget i mellan Sverige, nära till både Stockholm och natur. Uppland gränsar till Södermanland och Stockholm i söder, till Västmanland i väster, i norr till Gästrikland och mot Östersjön i Öster. Uppland når inte fram till det gränskors där Dalarna möter Gästrikland och Västmanland, men det är inte lång väg över om ni vill besöka Dalarna under er semester.

Uppland har en yta på 12.764 km2 och ca. 1,5 miljoner boende invånare.


Att göra när ni hyr en stuga i Uppland

Kring våra stugor i uppland finns många trevliga sevärdheter för hela familjen. Utöver det goda fiske och naturupplevelserna som lockar många turister så nämner vi här några tips som ni kan göra under er semester.

Sveriges medeltid och vikingatid

Medeltida by kan ni se i Ekeby by väster om Uppsala i Vänge. Det är ett fornminnesområde som representerar en fullständig miljö med boende och begyggelse ända till sen medeltid. I Uppland finns även flera medeltida kyrkor att beskåda.

Uppland är känd för dess många platser där Vikingarna en gång levde. Ni kan gå guidade visningar och få se spår från vikingatiden. I Uppland har det gjort väldigt många fynd som Sveriges förfäder lämnat efter sig och ni kan bland annat se runstenar och utgrävningar. Här i Uppland finns över 150 000 fornlämningar och runstenar. I Sverige kallas landskapet ofta för runstenarnas och fornlämningarnas landskap.

Parker och trädgårdar

Runt om Uppsala finns olika parker och trädgårdar. Störst och mest besökt är stadsträdgården, här finns även utrymmen för lek inklusive en fin handikappanpassad lekplats.

Enköpings parker är en stor turistattraktion. Enköpings parker är kända långt utanför landets gränser. Här finns också äventyrslekplatsen Öriket.

Uppsala slott och Domkyrkan

Två mycket sevärda byggnader som dominerar Uppsalas stadsbild är Domkyrkan och Uppsala slott. Domkyrka är en av Norra Europas största kyrkor. Uppsala slott byggdes av Gustav Vasa och har nu ett konstmuseum.

Uppsala Domkyrka
Uppsala Slott

Städer i Uppland


Uppsala universitetsstaden 

Upplands största stad är Uppsala, den 4:e största staden i Sverige. Uppsala är sedan många år en inspirationskälla för konstnärer, vetenskapsmän och religiösa ledare. Carl von Linné levde och arbetade i Uppsala och även Ingemar Bergman föddes här. Staden är en av de mest omtyckta universitetsstäderna i Sverige och stadens kulturliv präglas av Studenterna.

Guidade turer och fler sevärdheter i Uppsala 
Stadsvandringar Uppsala 
Uppsala Experience 
Uppsalaguide.com 
Museum Gustavianums visningsverksamhet

Den älsta staden i Sverige, Sigtuna

Sigtuna är Sveriges äldsta stad. Här finns mängder av fornminnen kyrkor och ruiner. Missa inte att besöka Sveriges första gågata. Tätt med kulturskatter i denna mysiga småstad.

Relaterade artiklar för Uppland

04-03-2024

De flesta vet att man får tjäna 50 000 kr skattefritt på att hyra ut sin stuga. Men hur fungerar det? Här förklarar din stugförmedling hur du skall deklarera din uthyrning samt vilka avdrag och regler som gäller. Detta är en komplett och enkel guide för dig som hyr ut ett boende, både permanentboende och fritidshus. Denna artikel är granskad av Skatteverket.

Läs mer...

Fiskestugor

Vår stugkategori fiskestugor är till för alla er som vill hyra en stuga med bra fiske i omgivningen. I Sverige är det väldigt populärt att fiska i både sjö och hav och många av våra stugor ligger nära bra fiskevatten. Sverige myllrar av fina platser för fiske och i den här kategorin här har vi samlat de bästa fiskestugorna. Släpp lös fiskaren inom er samtidigt som ni bor bekvämt i någon av våra stugor. Gör er semester till något speciellt, låt den kantas av natur, fiske och äventyr.

Den perfekta fiskestugan

Det finns många varianter på fiskestugor i Sverige. Vissa ligger alldeles intill en sjö med perfekta fiskeförhållanden medan andra har bra fiskemöjligheter i omgivningen. Det finns inga bestämmelser på hur långt avstånd en fiskestuga har till vatten, men i regel ligger stugan hyfsat nära en sjö eller havet. Vill ni specificera ett önskat avstånd till vattnet så går det att välja i vår avancerade sökning. Ni kan filtrera väldigt bra bland våra stugor så ni hittar en stuga som passar just era behov. Ni kan filtrera på stugor som exempelvis har roddbåt, bastu eller något annat ni önskar till er semester. Det går även att välja kategorin Havsnära stugor om ni vill bo nära havet eller Sjönära stugor för att hitta en stuga nära en sjö. 

Om ni klickar på avancerad sökning så kan ni bocka i allt som är viktigt för er semester. På så vis filtreras de stugor fram som matchar just era önskemål. Ni kan exempelvis klicka i roddbåt eller motorbåt om ni har det som krav vid ert boende. Då får ni fram stugorna som har båt antingen inklusive eller att hyra i närheten så ni enkelt kan ta er lite längre ut och fiska på våra Svenska vatten. 

Fiska i Sveriges hav

I havet är fritidsfisket via båt eller från land tillåtet på de allra flesta ställen. Det kan finnas lokala bestämmelser som måste följas, fråga ägaren till stugan vad som gäller eller i den lokala turistbyrån. Det finns även regler som måste följas för användandet av speciella redskap, exempelvis att fiska med nät eller hummerfiske.

Fiska i Svenska sjöar

Många av sjöarna i Sverige har bra fiske, det är populärt att fiska både från land och från en båt, i många stugor ges möjlighet att hyra en båt antingen av stugägaren eller någonstans i närheten. I vissa stugor ingår även båten i hyran. Det är inte tillåtet att fiska i alla våra Svenska sjöar, det finns sjöar där de planterar ut ädelfisk och där krävas fiskekort. Fiskekort brukar gå att köpa i någon närliggande affär, kiosk eller liknande.

Våra artiklar om fiske i Sverige:

Fiske och natur i Norra Sverige
Vanliga fiskemetoder