Vi har 4 resultat
Sortera efter:
Stuga 629 i Närke - Sverige
Denna stuga har just nu 3 besökare!
Husdjur ej tillåtet
70
m2
7
100 m
Stugkategorier:
4450 SEK
Husdjur ej tillåtet
70
m2
4+1
90 m
Stugkategorier:
5250 SEK
Stuga 1627 i Närke - Sverige
Denna stuga har just nu 1 besökare!
Husdjur ej tillåtet
40
m2
6
500 m
Stugkategorier:
5450 SEK
Stuga 1443 i Närke - Sverige
Denna stuga har just nu 2 besökare!
Husdjur ej tillåtet
100
m2
6
70 m
6810 SEK

Om Närke i Sverige

Våra stugor ni kan hyra i Närke ligger i en väldigt omväxlande natur, här finner du berg, djupa skogar och plattare områden. Här hittar du boenden i det minsta landskapet i Sverige, ett landskap som ligger mellan tre stora sjöar, Hjälmaren, Skagen och Vättern - som är den näst största sjön i Sverige. Närke ligger i södra mellan Sverige och gränsar till 5 landskap i Sverige, det är Västmanland i norr, Värmland i nordväst, Västergötland i sydväst, Östergötland i sydöst och Södermanland i öster. Större vattendrag i Närke är Letälven, Arbogaån, Svartån och Kvismare kanal. Med all närhet till vatten gör att stugor i Närke har bra fiske och fiskemöjligheter. 

Närke har en yta på 4 183 km2 och en folkmängd på 205 000 invånare.


Städer att besöka när ni hyr en stuga i Närke

Då Närke är ett litet landskap i Sverige så är det relativt nära från er stuga till någon av Närkes större städer:

Örebro

Örebro har ett rikt nöjesliv och ett stort utbud av shopping, trevliga restauranger, pubar och mysiga caféer. Staden Örebro med slottet i centrum är väl värt ett besök. Fler sevärdigheter i Örebro hittar du under ”Utflykter från din stuga” nedan.

Askersund

Askersunds är en idyllisk stad vid Vättern. Centrum erbjuder en trivsam miljö med kullerstenstorg och vackra byggnader med småstadshandel året om, med en härlig sommarsäsong!

Kumla

Historiskt sett är Kumla en skostad men på senare tid även blivit en konst och kulturstad. Här finns ett brett utbud av unika museer bl.a. Skoindustrimuseet med egen tillverkning av skor samt andra historiska sevärdheter.


Utflyktsmål från din stuga

Örebro slott erbjuder spännande guidade turer för turister, där man får veta mycket om spöken och andar.

► Svampen i Örebro, ett högt vattentorn med café uppe i tornet.

► Wadköping friluftsmuseum i Örebro, med gamla stugor, hus och annan bebyggelse, utställningar och underhållning.

► Sankt Nicolai kyrka och Olaus Petri kyrkan i Örebro.

► Bergööska huset ifrån 1880-talets Sverige. Där festsalen är dekorerad med livfulla väggmålningar av Carl Larsson.

► Garphyttan nationalpark, gamla blomsterrika odlingsmarkerna och rikt fågelliv. Ta med en picknick från er stuga och avnjut den i naturen.

► Tivedens nationalpark, områden med orörd skogsmark, Trollkyrka, Stenkällas grotta och Vitsands badstrand.

Stjernsunds slott ett museum öppet för turister i Askersunds kommun.

Relaterade artiklar för Närke

01-03-2020

Barnfamiljer letar sitt semesterboende i Sverige utifrån aktiviteter och nöjen som passar barnen. Vi har sökt igenom hela Sverige efter nöjen för barn. Dessa har vi sparat på en karta med nöjen för att göra det enkelt för er att upptäcka. När ni hyr en stuga från oss, så kan ni använda er av vår karta för att hitta spännande dagsutflykter i närheten av stugan. 

Läs mer...

Stugor vid sjö

I kategorin Sjönära stugor har vi lagt de stugor som har någon av Sveriges alla sjöar i närheten. Det kan ha flera fördelar att hyra en stuga vid en sjö. Framförallt närheten till bad och fiske men även att det är väldigt vackert. Alla sjöra ser olika ut och naturen variera stort, vid vissa sjöar har en strandlinje av klipphällar medan andra kantas av lummig skog.

Att fiska i en sjö

Det är bra fiske i många av Sveriges sjöar. Det är populärt att fiska från land, från en brygga eller så kan man åka ut med en båt. Vid många stugor finns möjligheten att antingen hyra eller låna en båt. Att hyra båt kan ni - om möjligt - göra från ägaren till stugan eller någonstans i närheten. Vissa stugor har även båt redan inkluderat i hyran.

I vissa sjöar i Sverige har det planterats ut ädelfisk och då krävs i fiskekort för att få fiska. Hör med ägaren till stugan om gällande regler, vet inte stugägaren vad som gäller så finns det ofta bra information hos turistbyrån. 

Att bada i sjöar

Eftersom sjöarna i Sverige är mindre och grundare än havet så värms dem upp fortare till badvänliga temperaturer. Vilket gör sjöar extra attraktiva för alla badsugna familjer som hyr en stuga. Vid många sjöar finns antingen tillgång till en sandstrand eller en badbrygga. Hyr ni en stuga vid en sjö där det inte finns en iordninggjord badplats så går det alltid bra att bada ändå, dock kan botten vara lerig och täckt av kvistar och vass, men när ni väl kommit ut på djupet så är belöningen värt besväret.

Tips för att söka stuga nära en sjö: 

Bland våra avancerade sökmöjligheter kan ni ange avstånd till vatten för att filtrera fram stugor med ert önskade avstånd till sjön.