Vi har 3 resultat
Sortera efter:
Stuga 629 i Närke - Sverige
Denna stuga har just nu 1 besökare!
Husdjur ej tillåtet
70
m2
7
100 m
Stugkategorier:
4450 SEK
Stuga 2388 Närke - Sverige
Denna stuga har just nu 2 besökare!
Husdjur ej tillåtet
70
m2
4+1
90 m
Stugkategorier:
5250 SEK
Husdjur ej tillåtet
100
m2
6
70 m
6810 SEK

Om Närke i Sverige

Våra stugor ni kan hyra i Närke ligger i en väldigt omväxlande natur, här finner du berg, djupa skogar och plattare områden. Här hittar du boenden i det minsta landskapet i Sverige, ett landskap som ligger mellan tre stora sjöar, Hjälmaren, Skagen och Vättern - som är den näst största sjön i Sverige. Närke ligger i södra mellan Sverige och gränsar till 5 landskap i Sverige, det är Västmanland i norr, Värmland i nordväst, Västergötland i sydväst, Östergötland i sydöst och Södermanland i öster. Större vattendrag i Närke är Letälven, Arbogaån, Svartån och Kvismare kanal. Med all närhet till vatten gör att stugor i Närke har bra fiske och fiskemöjligheter. 

Närke har en yta på 4 183 km2 och en folkmängd på 205 000 invånare.


Städer att besöka när ni hyr en stuga i Närke

Då Närke är ett litet landskap i Sverige så är det relativt nära från er stuga till någon av Närkes större städer:

Örebro

Örebro har ett rikt nöjesliv och ett stort utbud av shopping, trevliga restauranger, pubar och mysiga caféer. Staden Örebro med slottet i centrum är väl värt ett besök. Fler sevärdigheter i Örebro hittar du under ”Utflykter från din stuga” nedan.

Askersund

Askersunds är en idyllisk stad vid Vättern. Centrum erbjuder en trivsam miljö med kullerstenstorg och vackra byggnader med småstadshandel året om, med en härlig sommarsäsong!

Kumla

Historiskt sett är Kumla en skostad men på senare tid även blivit en konst och kulturstad. Här finns ett brett utbud av unika museer bl.a. Skoindustrimuseet med egen tillverkning av skor samt andra historiska sevärdheter.


Utflyktsmål från din stuga

Örebro slott erbjuder spännande guidade turer för turister, där man får veta mycket om spöken och andar.

► Svampen i Örebro, ett högt vattentorn med café uppe i tornet.

► Wadköping friluftsmuseum i Örebro, med gamla stugor, hus och annan bebyggelse, utställningar och underhållning.

► Sankt Nicolai kyrka och Olaus Petri kyrkan i Örebro.

► Bergööska huset ifrån 1880-talets Sverige. Där festsalen är dekorerad med livfulla väggmålningar av Carl Larsson.

► Garphyttan nationalpark, gamla blomsterrika odlingsmarkerna och rikt fågelliv. Ta med en picknick från er stuga och avnjut den i naturen.

► Tivedens nationalpark, områden med orörd skogsmark, Trollkyrka, Stenkällas grotta och Vitsands badstrand.

Stjernsunds slott ett museum öppet för turister i Askersunds kommun.

Relaterade artiklar för Närke

01-03-2020

Barnfamiljer letar sitt semesterboende i Sverige utifrån aktiviteter och nöjen som passar barnen. Vi har sökt igenom hela Sverige efter nöjen för barn. Dessa har vi sparat på en karta med nöjen för att göra det enkelt för er att upptäcka. När ni hyr en stuga från oss, så kan ni använda er av vår karta för att hitta spännande dagsutflykter i närheten av stugan. 

Läs mer...

Fiskestugor

Vår stugkategori fiskestugor är till för alla er som vill hyra en stuga med bra fiske i omgivningen. I Sverige är det väldigt populärt att fiska i både sjö och hav och många av våra stugor ligger nära bra fiskevatten. Sverige myllrar av fina platser för fiske och i den här kategorin här har vi samlat de bästa fiskestugorna. Släpp lös fiskaren inom er samtidigt som ni bor bekvämt i någon av våra stugor. Gör er semester till något speciellt, låt den kantas av natur, fiske och äventyr.

Den perfekta fiskestugan

Det finns många varianter på fiskestugor i Sverige. Vissa ligger alldeles intill en sjö med perfekta fiskeförhållanden medan andra har bra fiskemöjligheter i omgivningen. Det finns inga bestämmelser på hur långt avstånd en fiskestuga har till vatten, men i regel ligger stugan hyfsat nära en sjö eller havet. Vill ni specificera ett önskat avstånd till vattnet så går det att välja i vår avancerade sökning. Ni kan filtrera väldigt bra bland våra stugor så ni hittar en stuga som passar just era behov. Ni kan filtrera på stugor som exempelvis har roddbåt, bastu eller något annat ni önskar till er semester. Det går även att välja kategorin Havsnära stugor om ni vill bo nära havet eller Sjönära stugor för att hitta en stuga nära en sjö. 

Om ni klickar på avancerad sökning så kan ni bocka i allt som är viktigt för er semester. På så vis filtreras de stugor fram som matchar just era önskemål. Ni kan exempelvis klicka i roddbåt eller motorbåt om ni har det som krav vid ert boende. Då får ni fram stugorna som har båt antingen inklusive eller att hyra i närheten så ni enkelt kan ta er lite längre ut och fiska på våra Svenska vatten. 

Fiska i Sveriges hav

I havet är fritidsfisket via båt eller från land tillåtet på de allra flesta ställen. Det kan finnas lokala bestämmelser som måste följas, fråga ägaren till stugan vad som gäller eller i den lokala turistbyrån. Det finns även regler som måste följas för användandet av speciella redskap, exempelvis att fiska med nät eller hummerfiske.

Fiska i Svenska sjöar

Många av sjöarna i Sverige har bra fiske, det är populärt att fiska både från land och från en båt, i många stugor ges möjlighet att hyra en båt antingen av stugägaren eller någonstans i närheten. I vissa stugor ingår även båten i hyran. Det är inte tillåtet att fiska i alla våra Svenska sjöar, det finns sjöar där de planterar ut ädelfisk och där krävas fiskekort. Fiskekort brukar gå att köpa i någon närliggande affär, kiosk eller liknande.

Våra artiklar om fiske i Sverige:

Fiske och natur i Norra Sverige
Vanliga fiskemetoder