Vi har 36 resultat
Sortera efter:
Stuga 2516 Ångermanland - Sverige
Denna stuga har idag haft 7 besökare!

Ångermanland 2516 - Modernt hus med spa & underbart läge vid sjön

4+2
5 m
17060 SEK
Husdjur ej tillåtet
80
m2
4+2
5 m
17060 SEK
Stuga 2815 i Höga Kusten
Denna stuga har idag haft 9 besökare!

Ångermanland 2815 - Stuga med underbart läge mitt i Höga kusten

4 / 5 Se omdömen
6+2
20 m
10900 SEK
Husdjur tillåtet
120
m2
4 / 5 Se omdömen
6+2
20 m
10900 SEK
Stuga 2890 i Höga Kusten - Ångermanland
Denna stuga har idag haft 5 besökare!

Ångermanland 2890 - Stuga med fantastiskt läge i Höga Kusten

4+2
100 m
6500 SEK
Husdjur ej tillåtet
54
m2
4+2
100 m
6500 SEK
Stuga 2265 i Medelpad - Sverige
Denna stuga har idag haft 1 besökare!

Medelpad 2265 - Röd stuga på gård i Medelpad

2+2
2000 m
4250 SEK
Husdjur tillåtet
50
m2
2+2
2000 m
4250 SEK
Stuga 2774 Ångermanland - Sverige
Denna stuga har idag haft 3 besökare!

Ångermanland 2774 - Villa med utsikt över Ångermanälven, Höga Kusten

5
200 m
6810 SEK
Husdjur tillåtet
112
m2
5
200 m
6810 SEK
Stuga 2871 i Ångermanland - Höga Kusten
Denna stuga har idag haft 2 besökare!

Ångermanland 2871 - Bagarstuga på en gård på landet i Höga Kusten

5
1500 m
5450 SEK
Husdjur tillåtet
95
m2
5
1500 m
5450 SEK
Stuga 2896 Höga Kusten Ångermanland
Denna stuga har idag haft 1 besökare!

Ångermanland 2896 - Fritidshus med stor tomt, nära badsjö i Höga Kusten

7+2
200 m
13350 SEK
Husdjur tillåtet
90
m2
7+2
200 m
13350 SEK
Stuga 2900 Höga Kusten Ångermanland Sverige
NY STUGA
Denna stuga har idag haft 2 besökare!

Ångermanland 2900 - Hus med vackert läge i åkerlandskap i Höga Kusten

7
1200 m
8990 SEK
Husdjur tillåtet
110
m2
7
1200 m
8990 SEK
Tipi tält 2430 i Ångermanland
Denna stuga har idag haft 8 besökare!

Ångermanland 2430 - Tipi med Badtunna i Skogen i Höga Kusten

4
2000 m
9540 SEK
Husdjur tillåtet
29
m2
4
2000 m
9540 SEK
Hus 2693 Höga Kusten
Denna stuga har idag haft 3 besökare!

Ångermanland 2693 - Fantastiskt havsläge på Ulvön, Höga Kusten

15+4
1 m
24940 SEK
Husdjur ej tillåtet
320
m2
15+4
1 m
24940 SEK

Medelpad 1363 - Idyllisk sommarstuga 30 meter från en sjö

4+3
30 m
6130 SEK
Husdjur ej tillåtet
40
m2
4+3
30 m
6130 SEK
Stuga 2292 Ångermanland - Sverige
Denna stuga har idag haft 1 besökare!

Ångermanland 2292 - Mysig stuga på häst och åsnegård

4
500 m
7000 SEK
Husdjur tillåtet
50
m2
4
500 m
7000 SEK

Beskrivning av Sverige

I Sverige är det väldigt populärt att ha ett fritidsboende. En stuga att åka till när du vill komma bort från vardagen och ut i naturen du älskar. Sverige är ett land som präglas av stora skogar, fina sjöar, lummig natur, kala fjäll och vacker skärgårdsmiljö. Så omgivningen vid de stugor du kan hyra i Sverige varierar stort beroende på miljön som stugans ägare tycker om. Även standarden för stugorna varierar stort, vissa vill ha exklusivt och lyxigt boende medan andra föredrar charmen med en stuga som har en enklare standard. Eftersom det är en bostad som används under helger och semester så blir det allt vanligare att hyra ut sin stuga till turister då man själv inte kan vara där.


Naturen i Sverige

Naturen kring våra stugor har en stor variation vilket gör att det finns en stuga för alla smaker. Sverige är ett relativt platt land, med stora skogar, många sjöar och en lång örik kustlinje. Mot norska gränsen finns Sveriges fjällvärld med många trevliga turist- och skidorter som är populär bland turister både sommar och vintertid. På Västkusten och i Stockholms skärgård breder skärgården sig fram med kobbar och skär, småbåtshamnar och små pttoreska stugor. Där finns stugor i en härlig skärgårds idyll somn lockar många turister under sommar månaderna. Vid stugorna på landsbygden i Sverige breder sig blomsterängarna fram, djupa lummiga skogar och små trevliga sjöar. 

Vart än ni väljer att hyra en stuga så bjuder Sverige på en otroligt vacker natur som ger oändliga möjligheter till olika aktiviteter. Paddla kaja, kanot, fiska, klättra, promenader, besök utsiktsplatser eller åk på en road trip ute på landet.

Vinter i Sverige

Vintertid kan ni åka skoter, hundsläde, långfärdsskridskor, slalom eller ta en tur på längdskidorna. Ju längre norrut ni hyr en stuga ju snösäkrare är det, i norra delen av Sverige finns även chansen att få se norrsken. De södra delarna av Sverige passar bra om du vill ha en mild vinter.  


Uppdelningen av Sverige

För att göra det enklare att söka en stuga så har vi delat upp Sverige i tre delar, södra Sverige, mellan Sverige och norra Sverige. Sen har vi delat upp landet ytterligare i Sveriges 25 landskap samt Stockholm och Göteborg.

Sveriges landskap i bokstavsordning: Blekinge, Bohuslän, Dalarna, Dalsland, Gotland, Gästrikland, Göteborg, Halland, Hälsingland, Härjedalen, Jämtland, Lappland, Medelpad, Norrbotten, Närke, Skåne, Småland, Stockholm, Södermanland, Uppland, Västmanland, Värmland, Västerbotten, Västergötland, Ångermanland, Öland och Östergötland

Läs mer turistinformation om varje landskap under sökresultatet av stugor för valt landskap eller på sidan med landskapsbeskrivningar.


Fakta om Sverige

Sverige ligger i Skandinavien i norra Europa. Sverige är det femte största landet i Europa och det största landet i Skandinavien med en area på 447 000 km2. Befolkningen i Sverige är 9,9 miljoner invånare.

Huvudstaden i Sverige är Stockholm med 1,4 miljoner invånare.  Göteborg är den näst största staden i Sverige med ca 550 000 invånare. Sveriges största ö är Gotland och den största sjön i Sverige är Vänern. 

Mer fakta om Sverige: Wiki


Allemansrätten i Sverige

I Sverige finns något som kallas allemansrätten. Den gör att alla skall ha tillgång till Sveriges natur. Det innebär att du fritt får röra dig på annans skog och mark utan att fråga om lov, ni får exempelvis plocka bär och svamp i skogen kring stugan, vistas vid någon fin sjö och promenera i skogen. Ni får tack vare allemansrätten paddla kanot, kajak, surfa, cykla, klättra och vandra relativt fritt i Sverige. Allemansrätten har dock krav på hänsyn och varsamhet, det är inte tillåtet att göra lägereld vart som helst, att förstöra, skräpa ner eller ta av odlade växter. Ni får inte gå över en tomt eller plantering som kan skadas av detta. Ni får inte gå för långt in på någon annans gård, då kan ni göra er skyldig till hemfridsbrott.


Fisket i Sverige

Sverige har ett fantastiskt fiske, ett myller av sjöar och en lång kuststräcka ger hela Sverige en väldigt god tillgång till fiskevatten. Stugorna ligger regel inte långt från någon fin sjö eller havet, oftast är det närhet till vattnet eller naturen som lockar till att bygga en sommarstuga eller en stuga som året runt boende. Det är band annat väldigt populärt att fiska ute i vildmarken i norra Sverige. Även krabbfisket på Västkusten är kul, speciellt för barn.  I Sverige är det tillåtet att fiska vid de flesta sjöar, hav och vattendrag, men där det planterats ut ädelfisk så kan det krävas fiskekort. På vissa platser är det förbjudet att fiska vissa perioder, då fisken leker eller liknande. Vad som gäller vid er stuga är svårt att generalisera, hör gärna med hyresvärden till stugan eller kontakta närmsta turistbyrå. De har bra turistinformation och där går det ofta att köpa fiskekort.


Sevärdheter för turister i Sverige

Utöver det så finns det givetvis många trevliga, roliga och intressanta turistmål. Många av våra städer har allt från muséer till shoppingcenter, trevliga stadskärnor med restauranger och butiker.

Sevärdigheter för barn

Runt i Sverige finns många roliga nöjesfält och temaparker för barn i alla åldrar. För att nämna några runt om i Sverige:

Astrid Lindgrens värld och High Chaparral i Småland

Gröna Lund i Stockholm

Liseberg i Göteborg

Furuviksparken i Gästrikland

Skara sommarland i Västergötland

Leksand Sommarland i Dalarna

Halmstad Äventyrsland i Halland

Ölands Djur & Nöjespark på Öland

Kneippbyn på Gotland

På barnsemester.se hittar ni fler nöjesparker runt om i hela Sverige: https://www.barnsemester.se/sverige/nojesparker

Relaterade artiklar för

18-05-2022

Paddla kajak under er semester i Sverige. Kajakpaddling är en trevlig aktivitet för hela familjen och kan bli ett rofyllt eller blött äventyr. Flera av våra stugor erbjuder kajak i hyran. Annars finns kajak att hyra runt om i hela Sverige. Här kan ni läsa om några av Sveriges mest populära vatten för att paddla kajak. 

Läs mer...

Höga Kusten

Vår stugförmedling brinner verkligen för Höga Kusten. Det är i Höga Kustens natur vi hittar vårt lugn och laddar vår energi. Att hyra ut stugor, hus och andra boenden i Höga Kusten och stötta de lokala verksamheterna som finna här, är något som står oss varmt om hjärtat. 

Stugor i Höga Kusten

Höga Kusten – Stugorna i vackra och unika världsarvet

Stugor bland höga berg, hav och djupa skogar. Välkommen att spendera din semester i ett dramatiskt landskap med världens högsta kustlinje! 

År 2016 utsågs Höga Kusten till Sveriges vackraste natur av svenska folket i en omröstning skapad av Naturskyddsföreningen – men redan år 2000 utsågs den branta kuststräckan till ett naturvärldsarv av UNESCO eftersom miljön anses vara unik i världen och därmed ha betydelse för hela mänskligheten.

I Höga Kusten behöver du med andra ord inte leta länge för att upptäcka fantastiska naturupplevelser och aktiviteter. Många är dessutom hållbara och gratis. Direkt utanför din stuga kan du njuta av allt från sköna vyer och solvarma, röda klippor till fantastiska fiskevatten och storslagna vandringar. 

Läs även: Lilla Högakustenleden - Perfekt dagsvandring


En skärgård i världsklass

Stugor och hus vid Ulvön Trysunda och Högbonden

Att hyra en stuga i Höga Kusten bjuder på ett hav av möjligheter! Skärgårdstrafiken går från flera hamnar till en rad öar som exempelvis Ulvön, Trysunda och Högbonden. På Högbonden ligger Sveriges näst högst belägna fyr och klipporna stupar rätt ner i havet. En plats präglad av stillhet och ro högt över Bottenhavets brusande vågor.

Ulvön, känd som Bottenhavets pärla, är en idyll med pittoreska hus, röda stugor, fiskelägen, gruvor och klapperstensfält omringade av oändligt hav. För många förknippas ön med surströmming, men här finns verkligen allt för smaklökarna på öns omtyckta restauranger och caféer! Till Ulvön kan du ta dig på en dagstur året om och njuta av naturens skådespel.

Inramad mellan berg och hav hittar du Trysunda. En ö med sandstränder, klapperstensfält och tystnad. Trysunda är en riktig pärla i Höga Kusten och har dessutom utnämnts till Sveriges vackraste ö.  Varje sommar vaknar ön till liv av sommargäster och turister. De kommer för lugnet, tystnaden och givetvis för den vackra naturen. 

Läs även: Höga Kusten i Ångermanland


Se & göra i Höga Kusten

Höga Kusten med Skuleskogen Rotsidan och Via Ferra

Var ska vi börja? I Sveriges vackraste natur finns mycket att göra, oavsett om du vill höja pulsen eller varva ner.

Vill du bada från klippor rekommenderar vi Rotsidan och vill du ha strandhäng i skärgårdsmiljö är Norrfällsviken ett bra alternativ. Är vädret sämre är Paradiset med spa och upplevelsebad en riktig höjdare.

I Skuleskogens nationalpark går du på väl uppmärka leder i ett vidunderligt landskap. Vandrar på vackra stigar och berghällar med spektakulär utsikt över berg, skog och hav. Det finns flera leder att välja på och många vackra platser för grillning eller bad. Med sköna skor och en god picknick kan det inte bli bättre! Här finns också Europas största Via Ferrata-anläggning för den som vill uppleva bergsklättring på Skulebergets 250 meter höga bergvägg. 

Nämforsen Ångermanälven och Hemsö Fästning i Höga Kusten

Höga Kusten är så mycket mer än vacker natur. Här kan du köpa högklassig, lokal konst och genuint hantverk med varumärken som Docksta Sko, Fjällräven och Sandlund/Hossain. Här finns spännande militärhistoria på Hemsö fästning och kulturhistoria på Mannaminne och vid Nämforsens hällristningar. Här finns ett stort utbud av restauranger, gårdsbutiker och prisbelönta drycker från exempelvis Hernö Gin och High Coast Whisky. I Höga Kusten finns alla möjligheter till en minnesvärd semester!

Läs även: 5 pärlor i Höga Kusten


Till och från Höga Kusten:

Att ta sig till Höga Kusten är enkelt, oavsett vilken av de fyra ingående kommunerna du väljer (Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik). Här finns tre flygplatser, liksom höghastighetsjärnvägen Botniabanan och Europaväg 4 (E4) som löper genom destinationen. 


Mer information om destination Höga Kusten: 

https://www.hogakusten.com/sv


Information om båttrafiken hittar du här:

https://www.hkship.se/

https://hogakustenturer.se/

https://www.mfulvon.se/