Västkustens skärgård

Publicerad 19-08-2016 av

Låt dig hänföras av den unika naturen som skärgården bjuder på. Härliga kobbar som vågar sig upp ur havet i ett läckert och lent mönster. Trevliga små fiskeläger men stugor och sjöbodar i gammaldags stil, det är verkligen något som är typiskt för Västkusten i Sverige. I Skärgården går det skärgårdsbåtar som tar er till intressanta platser och möjlighet till guidade turer. Har stugan ni hyr en båt eller kanot så har ni en otrolig chans att på egen hand ta er runt och hitta ert eget smultronställe. Finns inte båt eller kanot i er stuga så går det att hyra för den som vill. Västkusten bjuder på allt för en riktig soldyrkare, på er semester kan ni bland annat sola, bada, fiska, paddla kajak, spela golf, surfa eller kanske ta en tur på sälsafari?

På Västkusten ligger Sveriges näst största stad, Göteborg och där finns det dessutom många sevärdheter och aktiviteter om ni vill få lite variation på er semester.


Västkustens läge i Sverige

Västkusten består av Bohusläns, Hallands och Västergötlands kustlinje mot Skagerrak och Kattegatt. Det omfattar även Bjärehalvön i Skåne norr om Öresund. Värt att nämna för er som vill hyra en stuga här är att Västkusten i folkmun och i turistiska benämningar omfattar skärgårdskusten längs Bohuslän och Göteborg.  

Tylösand

Tylösand med sin 7 km långa sandstrand är en av Sveriges mest kända badorter. Här finns många lyxiga villor vid sidan av enkla charmiga stugor i en riktig Svensk idyll. Tylösand i Halland är en tätort 7 km väster om Halmstad. Här finns två fina golfbanor, Halmstad Golfklubb och Ringenäs Golfklubb. På sommaren bjuds på många roliga aktiviteter för alla åldrar samt, bland annat vindsurfing och olika artistuppträdanden.

Smögen

Smögen är en ö i Bohuslän som kallas för Västkustens pärla. Hit åker tusentals turister varje år med sina otroligt vackra fiskehamnar som kantas av stugor och sjöbodar, restauranger och små pittoreska butiker. Besök Smögenbryggan som ligger längs den södra sidan av den gamla fiskehamnen i Smögen.  

Marstrand

Marstrand är Västkustens mest exklusiva områden och ett av Sveriges seglingsmetropol. Marstrand är belägen på de två öarna Marstrandsön och Koön, som ligger längst ut mot havet. Vill ni ta en dagsutflykt till Marstrand från er stuga så finns det landsvägförbindelse till Koön och sen går det en personfärja till Marstrandsön. Marstrand fick en väldigt hög status i Sverige redan under 1800-talet, detta tack vare återkommande kungliga besök av kung Oscar II. Marstrand är en trähusstad i en sagolik miljö som präglas av den stora borgen - Carlstens fästning - som pryder ön. 


Skaldjur på Västkusten

På Västkusten i Sverige fiskas mycket skaldjur vilket gör det perfekt för alla skaldjursälskare. Ni kan enkelt få tag på lokal dagsfärsk fångst och avnjuta en skaldjursbuffé, antingen på egen hand i er stuga eller på någon av alla trevliga restauranger.  På Västkusten fiskas det bland annat efter musslor, ostron, räkor, kräfta, krabba och hummer. Det går även att följa med ut på havsfiske eller varför inte testa krabbfiske från bryggan direkt vid er stuga som ni hyr från oss?


Paddla Kajak på Västkusten

Det omnämns ofta som ett paradis för alla som paddlar kajak och det ligger verkligen något i det. Bara i Bohuslän finns 8.000 öar vilket gör det till en väldigt unikt och vacker havsmiljö att paddla fram i sin kajak. Kajak och kanot ingår i en del av våra stugor, annars finns det ett flertal platser att hyra kajak.