Ystad för barnfamiljer

Publicerad 18-01-2018 av

Ystad är ett väldigt populärt turistmål bland de som hyr en stuga i Skåne från vår stugförmedling. Hit kommer turister främst från Tyskland, Danmark, Polen tack vare den goda färjeförbindelsen. Men Ystad lockar givetvis även turister från södra Sverige, mellan Sverige och norra Sverige.

Ystad är en väldigt charmig stad, omgiven av vacker natur och en lång härlig kuststräcka mot havet med pittoreska badstugor. I Ystad har bebyggelse från Sveriges senmedeltid till 1700-tal bevarats väldigt bra. Staden har runt 300 korsvirkeshus och ett centrum som utgörs av den ursprungliga stadsbildningen. Här kan man flanera i timmar, ta en fika på en trevlig uteservering och besöka något av alla de museer och andra aktiviteter som Ystad erbjuder. Mycket av detta uppskattas väldigt mycket av oss vuxna, men det är inte alla gånger lika uppskattat av våra kära barn. Därför lägger vi fokus i den här artikeln på aktiviteter för barn och barnfamiljer som hyr sin stuga hos oss i Skåne. 


Ystad Djurpark

En djurpark är givetvis ett trevligt utflyktsmål under din semester. Ystad djurpark är den sydligaste djurparken i Sverige med exotiska djur. Här får ni träffa ett 60-tal arter från olika världsdelar, det finns även ett badland att svalka sig i under fina sommardagar.  Kopplade hundar är välkomna i djurparken.

Ystad djurpark erbjuder mat och fika till försäljning, ni kan även förbereda egen mat i er stuga och ta med. Kanske en picknick eller varför inte grilla korv? Det finns möjlighet att grilla på anordnade grillplatser.

Läs mer på: ystaddjurpark.se


Tosselilla Sommarland

Tosselilla Sommarland är Skånes största nöjespark, här bjuds ni på massor av spännande aktiviteter, tivoli, vattenland, djur och fler roliga attraktioner. Äventyret passar hela familjen.

Även Tosselilla Sommarland erbjuder mat och fika samt gott om möjligheter för en picknick och grillplats. Plocka gärna ihop en picknick korg i stugan ni hyr från oss och avnjut den barfota i det gröna gräset avskilt från aktiviteterna.

Läs mer på: tosselilla.se


Ystad stadstur med veteranbrandbilen

I Ystad kan ni åka på en stadstur med en öppen veteranbrandbil. Det är en spännande upplevelse för både stora och små. Under turen får ni höra historier om Ystad och se många av de fina byggnaderna i centrala Ystad. Det erbjuds även en Wallandertur. 

Läs mer på: ystadsfbc.se


Åk med ångtåget

Vill ni göra något annorlunda under er semester i Sverige? För er som hyr en stuga i Skåne finns möjligheten att åka med ett gammalt Ångtåg mellan Brösarp och S:t Olof. Skånska Järnvägar ger er en storslagen nostalgiupplevelse, en ångande resa 100 år bakåt i tiden genom Sveriges vackra landskap.

Läs mer på: skanskajarnvagar.se


Bad och lek i Sandhammaren

Sandhammaren anses vara en av de finaste stränderna i Sverige med en fantastiskt fin sandstrand både vad det gäller finkornighet och vithet. Har stugan ni hyr via vår stugförmedling ingen egen strand så är detta ett givet utflyktsmål. Sandstranden sträcker sig flera kilometer med härliga sanddyner och gränsar mot tallskog i de inre delarna. Perfekt för en dag med lek och avkoppling. På stranden finns en kiosk och möjlighet att köpa mat.