Vintersäsongen i Lofsdalen

Publicerad 14-03-2017 av

För er som hyr en stuga i Lofsdalen under vintern här i Sverige så erbjuds en uppsjö av spännande och roliga aktiviteter. Lofsdalen är en av de populäraste skidorter i Härjedalen som passar turister i alla åldrar. Det är Lofsdalens sköna atmosfär, goda snöförhållanden och familjevänliga attityd som gjort det till en populär turistort för turister från både Sverige, Skandinavien och övriga Europa.

► Lofsdalen ligger i Norra Sverige, på norra sidan av sjön Lofssjön i landskapet Härjedalen. Härjedalen gränsar till Dalarna i söder, Jämtland i norr, till Norge i väst och till Medelpad och Hälsingland i öster.  


Skidåkning i Lofsdalen

Kring våra stugor i Lofsdalen finns 150 km preparerade skidspår för alla nivåer av längdskidåkning. Skidanläggningen erbjuder 25 nedfarter av olika svårighetsgrad och med ett stort barnområde. Lofsdalens fjäll har även fina backar för offpiståkning och en skicrossbana. För de allra modigaste utförsåkaren så erbjuder Lofsdalen den näst brantaste nedfarten i Sverige med 42 graders lutning.

Klicka här om du vill hyra ut din stuga i Lofsdalen eller Härjedalen


Aktiviteter i Lofsdalen

Hyra skoter för en tur på fjället

Åk skoter i Härjedalens fantastiska fjällmiljö. Utforska de vackra vidderna på egen hand eller tillsammans med en erfaren guide som visar er de allra vackraste platserna. Tar du inte med dig egen skoter till stugan så finns det givetvis att hyra på Lofsdalens skoteruthyrning, utöver uthyrning så erbjuder de även guidade turer.

Dags att lär dig åka skidor?

Skall ni hyra en stuga i Lofsdalen så gör det ingenting om inte alla i sällskapet kan åka skidor. Under din stugsemester i Lofsdalen så finns goda möjligheter att lära er skidåkning. Barnen kan gå i skidskola anpassad för barnets kunskapsnivå och för de äldre finns möjlighet till skräddarsydda skidlektioner.

Lofsdalen Skybar på fjällets topp

Lofsdalen Skybar är ett hus på beläget 1125 meter över havet. Här kan ni avnjuta de häpnadsväckande vyerna över Lofsdalen och Härjedalens fjällvärld samtidigt som ni äter och dricker gott. Lofsdalen Skybar har ett av de whiskeylager som Mackmyra Svensk Whiskey har i Sverige och det sätter givetvis sin prägel och gör att Lofsdalen Skybar är perfekt för en avkopplande whiskeyprovning.  

Klicka här för att se alla fjällstugor för uthyrning i Härjedalen


Lofsdalen för barn

► Lofsdalen erbjuder givetvis barnvänliga skidbackar för lek och utförsåkning i en anpassad miljö. Dessa skidbackar har även barnvänliga liftar som är lätt att lära sig.

► Sagospåret är ett 640 meter långt skidspår anpassat för barnen att åka längdskidor i. Skidspåret är fint och lätt åkt och tar med barnen in i sagornas magiska värld.

► Restaurang trappen bjuder in alla barn till barndisco på kvällarna under skidsäsongen.

► I Lofsdalens aktivitetshus hittar ni Härjedalens största lekland med hoppborg, rutschkanor, bollhav och klätterställningar. I huset finns bland annat sportsimulator och en bowlinghall.