Turistsäsongen i Idre fjäll

Publicerad 09-02-2017 av

Idre Fjäll ligger i Dalarna och här kan ni hyra en stuga i ett område som är med i toppen bland de allra populäraste skidorterna i Sverige. Vintertid är högsäsong för våra stugor i Idre Fjäll och i alla andra fjällstugor i skidorter för den delen. Vilket är motsatsen till de stugorna som ligger inåt landet och ner mot kusten som har sin högsäsong om sommaren i Sverige.

Idre fjäll har ett väldigt gott rykte om sig i Sverige tack vare sina goda snöförhållanden vilket lockar väldigt många turister. Från jul och fram till maj garanterat Idre Fjäll att de alltid har minst 10 öppna nedfarter och preparerade skidspår på minst 2,5 km. Anläggningen erbjuder även skidskola, uthyrning av utrustning och alla möjliga aktiviteter som passar alla åldrar.

Idre fjäll ligger som sagt i Dalarnas fjällvärld, fjället heter Gränjåsvålet vars topp är 890 meter över havet.

För alla fjällstugor för uthyrning i Dalarna Klicka här


Se och göra på Idre fjäll

► För er som gillar utförsåkning i alla dess former så finns 40 pister, 26 liftar och 34 backar, bland annat Chocken som är den brantaste backen i Sverige med sina 48 graders lutning. Men givetvis backar i alla svårighetsgrader, från enklaste barnbacken till svarta pister.

► För alla som älskar längdskidåkning så finns det 13 skidspår i olika svårighetsgrader, totalt 82 km skidspår varav 25 km är upplyst.

► Känner ni att det är för lugnt i stugan så kan ni alltid ta en dag i Snowparken för hopp och trix. Här finns olika hopp, rails, boxar och annat kul. Idre fjälls Snowpark är uppdelad i fyra backar som alla har olika svårighetsgrad, till dessa går två egna liftar.

► Andra roliga aktiviteter ni kan testa i Idre fjäll är bland annat att åka hundspann, skoter, bob, pistmaskin eller häst och släde. Det finns även möjlighet att rida, gå snöskoled, bowla, åka med fjälltåget eller ta en avkopplande massage.

► För barnen finns givetvis mängder med roliga aktiviteter i Idre fjäll. Utöver skidbackarna så kan barnen bland annat besöka hoppborgslandet, artistskolan, boblandskapet eller åka miniskoter.    


För er som hyr en stuga på Idre fjäll om sommaren så finns givetvis en mängd olika aktiviter, bland annat så kan ni cykla, läs: Cykla på Idre fjäll i sommar