Vi har 3 resultat
Sortera efter:
Stuga 2315 Gästrikland - Sverige
Denna stuga har idag haft 6 besökare!

Gästrikland 2315 - Fin stuga i väldigt naturskönt område

7
500 m
10500 SEK
Husdjur ej tillåtet
115
m2
7
500 m
10500 SEK
Stuga 2694 i Gästrikland - Sverige
Denna stuga har idag haft 1 besökare!

Gästrikland 2694 - Trevligt hus med lugnt läge och utsikt mot Kungsberget

4
30 m
7350 SEK
Husdjur ej tillåtet
60
m2
4
30 m
7350 SEK
Stuga 2876 Gästrikland Sverige
Denna stuga har idag haft 2 besökare!

Gästrikland 2876 Mysig stuga med enskilt läge

8
6000 m
6560 SEK
Husdjur tillåtet
180
m2
8
6000 m
6560 SEK

Om Gästrikland

Vi på stug förmedlingen vill Välkomna er till Gästrikland, ett landskap som ligger i södra Norrland, som även kallas för Mellansverige. Gästrikland gränsar i öster mot Bottenhavet, i öster och söder mot Uppland, i söder mot Västmanland, i väster mot Dalarna samt i norr mot Hälsingland. Gästrikland brukar även kallas för Porten till Norrland, om du bokar en stuga här så kan ni ta del av det märkliga mötet mellan syd- och nordsvenska djur- och växtarter.

Om naturen

Gästrikland domineras mest av skog speciellt i väster och norr men det är även ett slättland som buktas av mindre höjdsträckningar. Skogsområdet i norra Gästrikland kallas för Ödmården. Landskapet är även ganska sjö rikt med storsjön som största sjö. Det största vattendraget i Gästrikland är Dalälven, som rinner längst söderut genom landskapet och som där bildar stora fjärdar innan det rinner ut i Bottenhavet. 

Gästrikland var täckt av ett 200 meter djupt hav I slutat av senaste istiden. Landskapet har långsamt rest sig upp och Landhöjningen har gjort att de gamla havsbottnarna nu är lerslätter. Bokar du en stuga i detta område så kan du hitta Spår efter istiden överallt, oftast i form av klapperstensfält vid kusten.


Några viktiga orter

Gävle

Gävle har drygt 75 000 invånare och är Norrlands äldsta stad. Om vinden ligger på från Gevalias kafferosteri där mer än hundra ton kaffebönor rostas varje, så kan Gävle lukta väldigt gott. Här finner du även Världens mest köpta bilar som tillverkas på Ahlgrens godisfabrik.


Roligt vetande

  • Gävle är känt för att man brukar bygga en gigantisk julbock av halm innan jul, tyvärr har det också blivit något av en sport att försöka tända eld på julbocken innan julafton.
  • Lantmäteriet ligger i Gävle, de har som jobb att förse människor i Sverige med Kartor. De har riktigt gamla kartor i sina arkiv och de har också skapat en hel Minecraft värld baserat på Sveriges karta. 
  • Sveriges första whiskey tillverkas i det nedlagda järnbruket i Mackmyra, som ligger mellan Gävle och Sandviken, helt enligt samma principer som används i Skottland.

Sandviken 

Stålverket har dominerat Sandviken ända sedan 1800-talet när arbetare bosatte sig i baracker runt fabriken. fabriken Sandvik är numera världsledande vad det gäller tillverkning av verktyg i specialstål.


Hofors

Hofors är också ett samhälle som vuxit upp kring en stålfabrik. Förr i tiden fanns många järngruvor och järnhyttor runt Hofors vilket gör att det finns mer än 60 gamla gruvhål runt staden. utanför Hofors finns det mäktiga klapperstensfält. Ett minne från den senaste istiden när havsstranden gick vid Hofors, numera är det många mil till havet.


Furuviks parken

Furuvik är en park för hela familjen, när ni bokar en stuga i närheten så är det ett uppskattat utflyktsmål att åka hit. Furivik är en nöjespark med djurpark, åkattraktioner och äventyrsbad.  Här kan ni hälsa på djur från världens alla hörn, snurra er yra på tivolit, avnjuta konserter, svalka er med äventyrsbad, besöka handelsbodarna och avnjuta god mat.

Läs även: Semester med Barn


HEMLIGA FORTET OCH ÄVENTYRSÖN

Här finns den spännande Äventyrs ön! Det var här som TV-programmet Wild Kids spelades in under två säsonger och här kan ni hitta tävlingsmoment ur programmet. Du kan testa både smidighet och snabbhet i Nyckelbanan eller lägga jättepusslet. 

Vill du känna lite spänning på din semester i stuga så är Hemliga Fortet ett måste att besöka. Det är ett kustförsvarsmuseum som ligger Längst ut på ön, här kliver du rakt in i kalla krigets dagar på 50-talet. Över anläggningen vilar en atmosfär från beredskapstiden med riktiga kanonsikten och du får känna, och vara nästan överallt i de många, hemliga gångarna och uppleva känslan hur det var att försvara Gävle Hamn från fienden som kunde komma över havet.


ÄVENTYRSPOOLEN

Efter en hel dag på Furuvik, fylld med nya djurvänner och karusellåkande är det alltid skönt att ta ett dopp i vår stora pool. Runt poolen finns ett härligt trä däck och även stora gräsytor att lägga ut picknickfilten på och njuta av maten ni tagit med er i från er stuga. Idag finns här en stor härlig pool, två vattenrush banor, ett äventyrstorn och en mindre barnpool. Furuviks poolområde är på väg att bli ett av regionens häftigaste utomhus äventyrsbad, som gjort för roliga och spännande badlekar när ni hyr en stuga i Gästrikland.

 

Relaterade artiklar för Gästrikland

04-03-2024

De flesta vet att man får tjäna 50 000 kr skattefritt på att hyra ut sin stuga. Men hur fungerar det? Här förklarar din stugförmedling hur du skall deklarera din uthyrning samt vilka avdrag och regler som gäller. Detta är en komplett och enkel guide för dig som hyr ut ett boende, både permanentboende och fritidshus. Denna artikel är granskad av Skatteverket.

Läs mer...