Vi har 13 resultat
Sortera efter:
Stuga 1566 i Västergötland - Sverige
Denna stuga har just nu 18 besökare!
Husdjur ej tillåtet
100
m2
7+4
10 m
7020 SEK
Stuga 99 i Västergötland - Sverige
Denna stuga har just nu 17 besökare!
Husdjur tillåtet
80
m2
6
100 m
5040 SEK
Stuga 1494 i Västergötland - Sverige
Denna stuga har just nu 5 besökare!
Husdjur ej tillåtet
30
m2
4
50 m
4650 SEK
Stuga 61 i Västergötland - Sverige
Denna stuga har just nu 7 besökare!
Husdjur tillåtet
60
m2
4+
20 m
6430 SEK
Stuga 2393 Västergötland - Sverige
SISTA MINUTEN
V. 27
Denna stuga har just nu 23 besökare!
Husdjur ej tillåtet
43
m2
5+2
150 m
4690 SEK
5860 SEK
Stuga 655 i Västergötland - Sverige
Denna stuga har just nu 6 besökare!
Husdjur tillåtet
55
m2
6
50 m
6810 SEK
Stuga 2384 Skåne - Sverige
Denna stuga har just nu 16 besökare!
Husdjur tillåtet
45
m2
5+2
1000 m
3150 SEK
Stuga 480 i Västergötland - Sverige
Denna stuga är nyligen bokad!
Husdjur tillåtet
40
m2
4
75 m
4450 SEK
Stuga 60 i Västergötland - Sverige
Denna stuga har just nu 7 besökare!
Husdjur tillåtet
50
m2
4+
75 m
6430 SEK
Stuga 2554 i Västergötland-Sverige
Denna stuga har just nu 5 besökare!
Husdjur tillåtet
70
m2
4
50 m
6430 SEK
Stuga 326 i Västergötland - Sverige
Denna stuga har just nu 7 besökare!
Husdjur ej tillåtet
74
m2
4
10 m
6810 SEK
Stuga 2411 i Västergötland-Sverige
Denna stuga har just nu 2 besökare!
Husdjur ej tillåtet
80
m2
4
50 m
8860 SEK
Stuga 1995 i Västergötland - Sverige
Denna stuga har just nu 1 besökare!
Husdjur ej tillåtet
100
m2
6
2300 m
Stugkategorier:
7250 SEK

Beskrivning av Västergötland

Våra stugor i Västergötland ligger in mot landet vid västkusten i Sverige. Västergötland gränsar till Sveriges 2 största sjöar, Vänern och Vättern. Detta är ett paradis för fiskeintresserade och många av de som hyr en stuga här överraskas av det stora utbudet på fiske. Här finns både havsvikar, åar och sjöar, alltså alla möjliga typer av fiske som man kan önska sig, dessutom många fina fiskestugor för en perfekt fiskesemester. Här är naturligtvis fiskutbudet stort och många restauranger erbjuder skaldjur, färsk och rökt fisk.

Västergötland har en yta på 3140 km2 och 675 000 invånare.

Landskapet gränsar till Småland i sydost och Halland i sydväst. Västerut gränsar Västergötland till Kattegatt, Västkusten och Bohuslän, i norr till gränsar landskapet till Vännern, Dalsland och Värmland samt österut till Vättern och Närke


Utflyktsmål att besöka när ni hyr en stuga i Västergötland

Det finns många trevliga utflyktsmål för er som vill hyra en stuga i Västergötland. Givetvis lockar den vackra och lummiga naturen i Sverige sträcker sig genom landskapet i en skön variation. Men här nedan listar vi några populära utflyktsmål som de som hyr sitt boende från oss brukar besöka.  

Skara är en av de äldsta städerna i Sverige. Gatunätet i centrala Skara är delvis från Sveriges medeltid samt delar av domkyrkan.

► Västergötlands museum ligger strax norr om Skara domkyrka. Här kan ni se utställningar från bland annat medeltiden och forntiden i Sverige samt se en stor samling med arkeologiska fynd. De bjuder även på skojiga aktiviteter för barn, besök fornbyn med djur och flera publika tillställningar.

► Skara sommarland är det största vattenland och nöjesparken i Sverige. Här kan ni bryta lugnet i stugan ni hyr till en dag fylld med akiviteter för hela familjen. Här finns fullt med åkattraktioner för alla åldrar samt ett stort badlandskap. 

► Borås Djurpark ca 500 djur i en spännande natur bl.a. stora afrikanska, asiatiska och nordiska djur.

► Läckö slott ett vackert barockslott vid Värnens strand ca 20 km från Lidköping. Intressant och spännande för både vuxna och barn. Här bjuds ni på en unik kultur- och naturupplevelse, blandat med spänning och nyfikenhet. 

► Rörstrand Museum i Lidköping, Europas äldsta porslinsfabriker. Unna dig en stunds avkoppling i unik miljö med en god fika eller prova den goda lunchbuffén, allt på äkta Rörstrandsporslin. 

► Ekehagens Forntidsby i Åsarp, ett av Sveriges största arkeologiska friluftsmuseer. Här reser ni bak i tiden och får träffa både människor och djur.


Fiske och fakta om Vänern i Västergötland

Hyr ni en stuga vid Vänern så bor ni vid den största sjön i Sverige, ja till och med EUs största sjö. Vänern bjuder på natur, kultur, aktiviteter och måltider som bringar glädje.

Vänern har en yta: 5648 km2, Största djup: 106 m, Volym: 153 km3, Strandlinje: 2000 km, Öar och kobbar: 22000 st. Om man vill segla runt Vänern är det en sträcka på 420 km

Visste ni att….
Det ligger ca.10 000 vrak på botten av Vänern.
Det finns ca.16 000 fritidsbåtar på Vänern
700 000 människor i Sverige tar sitt dricksvatten från Vänern, även flera av våra stugor.
Vattenvolymen i Vänern utgör en tredjedel av allt sjövatten som finns i Sverige
Hela världens befolkning skulle stående få plats på Vänerns yta.

Att fiska i Vänern, EU och Sveriges största sjö

Vänern är en väldigt god och mångsidig fiskesjö, det finns 38 fiskarter och i sjön ägnar fiskare sig åt både fritidsfiske, sportfiske och yrkesfiske med trolling. Ni kan bland annat fiska världens största insjölax, Gullspångslaxen som kan väga över 20 kg.

Läs mer om fisket i Vänern: Klicka här


Vättern i Västergötland´s fiske och fakta

Vättern är en mindre lång och smal sjö, dock näst största sjön i Sverige och den sjätte största sjön i EU. Vättern har en yta på 1893 km2.

Fisket i Vättern, Sveriges näst största sjö

Kring våra stugor i Vättern finns 31 fiskarter, bland annat så fiskas det lax, öring, röding, gädda, abborre, harr, gös, lake och signalkräftor. Det finns dock bestämmelser över fisket, hör med ägaren till er stuga eller turistbyrån ifall det är oklart.

Läs om fisket och fiskeregler i Vättern: Klicka här

Relaterade artiklar för Västergötland

01-03-2020

Barnfamiljer letar sitt semesterboende i Sverige utifrån aktiviteter och nöjen som passar barnen. Vi har sökt igenom hela Sverige efter nöjen för barn. Dessa har vi sparat på en karta med nöjen för att göra det enkelt för er att upptäcka. När ni hyr en stuga från oss, så kan ni använda er av vår karta för att hitta spännande dagsutflykter i närheten av stugan. 

Läs mer...

Vi Rekommenderar

I vår kategori Vi Rekommenderar har vi samtalat ett urval av fina hus, stugor och lägenheter i Sverige som vi kan rekommendera till er semester. Dessa stugor har haft väldigt nöjda gäster i många år och vi har fått skickat till oss positiv feedback från stugornas tidigare gäster. Responsen vi fått om dessa semesterbostäder är att de är trevligt inredda, är väldigt prisvärda, ligger attraktivt samt att de har en hyresvärd som är lätt att ha och göra med.


Stugorna i Vi Rekommenderar

När vi tagit ut våra stugor till Vi Rekommenderar så har vi helt enkelt utgått från den återkoppling som skickats till oss från de gäster som vistas i stugan. Vi på Incoming skulle givetvis rekommendera samtliga av våra stugor, vi får ofta glada tack-mail från olika gäster som besökt de flesta av våra stugor. Men i dessa stugor händer det så pass ofta att vi är säkra på att tidigare gäster haft en bra semester och har trivts riktigt bra med stugan.

Tips: Ni kan filtrera bland de stugorna i kategorin Vi Rekommenderar, för att göra detta klicka ni på vår avancerade sökning och väljer fritt bland alla tänkbara faciliteter och önskemål som vill att stugan skall ha för er semester. Ni kan välja i landskap ni vill tillbringa semestern eller välja så stugor som tillåter husdjur kommer upp i sökresultatet.