Vi har 6 resultat
Sortera efter:

Om Närke i Sverige

Våra stugor ni kan hyra i Närke ligger i en väldigt omväxlande natur, här finner du berg, djupa skogar och plattare områden. Här hittar du boenden i det minsta landskapet i Sverige, ett landskap som ligger mellan tre stora sjöar, Hjälmaren, Skagen och Vättern - som är den näst största sjön i Sverige. Närke ligger i södra mellan Sverige och gränsar till 5 landskap i Sverige, det är Västmanland i norr, Värmland i nordväst, Västergötland i sydväst, Östergötland i sydöst och Södermanland i öster. Större vattendrag i Närke är Letälven, Arbogaån, Svartån och Kvismare kanal. Med all närhet till vatten gör att stugor i Närke har bra fiske och fiskemöjligheter. 

Närke har en yta på 4 183 km2 och en folkmängd på 205 000 invånare.


Städer att besöka när ni hyr en stuga i Närke

Då Närke är ett litet landskap i Sverige så är det relativt nära från er stuga till någon av Närkes större städer:

Örebro

Örebro har ett rikt nöjesliv och ett stort utbud av shopping, trevliga restauranger, pubar och mysiga caféer. Staden Örebro med slottet i centrum är väl värt ett besök. Fler sevärdigheter i Örebro hittar du under ”Utflykter från din stuga” nedan.

Askersund

Askersunds är en idyllisk stad vid Vättern. Centrum erbjuder en trivsam miljö med kullerstenstorg och vackra byggnader med småstadshandel året om, med en härlig sommarsäsong!

Kumla

Historiskt sett är Kumla en skostad men på senare tid även blivit en konst och kulturstad. Här finns ett brett utbud av unika museer bl.a. Skoindustrimuseet med egen tillverkning av skor samt andra historiska sevärdheter.


Utflyktsmål från din stuga

Örebro slott erbjuder spännande guidade turer för turister, där man får veta mycket om spöken och andar.

► Svampen i Örebro, ett högt vattentorn med café uppe i tornet.

► Wadköping friluftsmuseum i Örebro, med gamla stugor, hus och annan bebyggelse, utställningar och underhållning.

► Sankt Nicolai kyrka och Olaus Petri kyrkan i Örebro.

► Bergööska huset ifrån 1880-talets Sverige. Där festsalen är dekorerad med livfulla väggmålningar av Carl Larsson.

► Garphyttan nationalpark, gamla blomsterrika odlingsmarkerna och rikt fågelliv. Ta med en picknick från er stuga och avnjut den i naturen.

► Tivedens nationalpark, områden med orörd skogsmark, Trollkyrka, Stenkällas grotta och Vitsands badstrand.

Stjernsunds slott ett museum öppet för turister i Askersunds kommun.

Relaterade artiklar för Närke

22-01-2019

Långfärdsskidskor är en aktivitet som ökar i populäritet i Sverige för varje år. Vi märker att många som hyr sina stugor hos vår stugförmedling vintertid, gärna ger sig ut på en tur. Att susa fram på skridskor över en spegelblank naturis är en alldeles fantastisk upplevelse, men inte helt riskfri. Vi hoppas att denna lilla säkerhetsguide kan vara till hjälp för er. 

Läs mer...