Vi har 5 resultat
Sortera efter:

Beskrivning av Lappland

Beskrivning av landskapet Lappland i Sverige.

Skall ni hyra en stuga i Lappland så bor ni i Norra Sverige, i Norrlands inland. Lappland gränsar till Norge i väster, i söder till Jämtland och Ångermanland, i sydost till Västerbotten, i öster till Norrbotten och i nordost till Finland.

Lappland är Sveriges största landskap och utgör runt en fjärdedel av hela ytan av Sverige. Lappland kallas ofta för Europas sista vildmark, finns mycket plats för alla som söker lugn och tystnad under sin stugsemester.


Semester i Lappland på vintern

Här är de svenska vintrarna som längst, meterhöga snödrivor, det magiska norrskenet och tjocka isar på sjöar och floder. Redan i oktober öppnar de första skidanläggningarna. Under vintern erbjuds många härliga semester aktiviteter såsom hundspann, skoterturer och fiska isfiske. När du kör till stugan på vintern i Lappland bör ni hålla utkik efter renspår i snön. Ser ni renspår bör ni sakta ner farten ordentligt, det kan hända att det står en flock renar mitt på vägen bakom nästa kurva.


Norrsken i Sverige

Norrskenet har fått sitt latinska namn Aurora Borealis av Galileo Galilei. Norrsken är ett  magiskt ljus skådespel på himlen som kan skifta i många olika nyanser. De senaste åren har  Prognoserna för norrsken har varit goda i Lappland. Om du vill se norrsken under din stugsemester rekommenderar vi att du håller koll på norrskensprognosen här: http://www.aurora-service.eu/aurora-forecast/


Semester i Lappland på sommaren

Lappland har en intensiv sommar med den berömda midnattsolen. Finns det något mer avkopplande än att beskåda solens vandring från dag till natt till dag från terrassen på en stuga.

Skall ni hyra en stuga i svenska Lappland så bor ni omgivet av oändliga orörda svenska skogar, drömlika sjöar och porlande vattenfall, här finns även ett rikt växt- & djurliv som har anpassat sig till det karga lappländska landskapet. Vill du plocka bär på din semester? I väst finns fantastiska hjortronmyrar, tundra och fjäll.


Jokkmokks marknad i norra Sverige

Ända sedan år 1605, arrangeras den färgstarka Jokkmokks marknad. Den startar varje år den första torsdagen i februari. Om du hyr en stuga under denna period ska du absolut uppleva denna folkfest. Marknaden lockar 10 000-tals besökare från hela världen varje år. Det är också den självklara mötesplatsen för samer från hela Sápmi.


Samerna

Lappland är samernas rike i Sverige. Samerna är nordens äldsta folk, de har genom årtusende levt från jakt och fiske. Ännu idag lever många nomadliv i tält och flyttar med renarna när de söker näring. Duodji (samiskt hantverk) säljes som konsthantverk och är vid sidan om renskötseln en viktig inkomstkälla.


Mat i Lappland

Lappland inbjuder till många kulinariska upplevelser som ofta har sitt ursprung i samisk kokkonst men även andra100-åriga matlagningskunskaper. I restaurangerna erbjuds ofta exotiska delikatesser som löjrom, snöripa, hjortron, regnbåge och lax. På lokala marknader kan du ofta köpa med dig ex. renkött och älgkorv för att duka upp en smakrik planka i din stuga.


Ishotellet i Jukkasjärvi

I Oktober påbörjas den årliga uppbyggnaden av det berömda ishotellet i Jukkasjärvi, ett av världens berömdaste hotell med rum, sängar, biograf gjorda av is samt den berömda ICEBAREN där självklart även glasen är gjorda av is.

2016 presenteras också en stor nyhet, parallellt med det klassiska ishotellet byggs ICEHOTEL 365 i Sverige, en helt ny isupplevelse som kan besökas hela året. Det är en permanent konstruktion med en isbar och ett isgalleri. ICEHOTEL 365 drivs av solenergi under det ljusa sommarhalvåret. ICEHOTEL 365 öppnar i november 2016. Så nu kan du alltså besöka  ishotellet även när du semestrar i en stuga Lappland på sommaren.

Relaterade artiklar för Lappland

27-06-2019

Runt om i Sverige ges chansen att möta skogens konung - Älgen - i sin rätta miljö. Att ge er ut tillsammans med en guide på en älgsafari är en spännande aktivitet till er semester i Sverige. Se de mäktiga djuren och lär er mer om en av Sveriges stora dragkrafter bland turismen. 

Läs mer...

Stuga med hund

Kategorin Stuga med hund är gjord för er som vill hyra en stuga någonstans i Sverige och samtidigt vill att er hund skall följa med. Här har vi samlat alla våra stugor i Sverige som tillåter hund och i ofta även andra husdjur så som katt. 

Söka stuga med hund

När ni hyr en stuga i Sverige med hund så är det stugorna i denna kategori ni skall kolla på. Det går även att ändra till önskat landskap eller del av Sverige dit ni vill komma. Väljer ni t.ex. Norra Sverige tillsammans med kategorin Stuga med hund så visas alla stugor i norra delen av Sverige där hund är tillåtet. Ni kan fritt ändra era val och krav för ert boende i vår Avancerade sökning av stugor.


Många är hundmänniskor

Det är många, men inte alla uthyrare som tillåter hund vilket är förståeligt. Det kan vara någon rädsla eller allergi som ligger till grund för stugägarens beslut att tillåta eller inte tillåta husdjur till sin stuguthyrning. Vi som stugförmedling är medvetna om att många vill ta med sin älskade familjemedlem på semestern, även vi har hundar som får följa med på våra resor och semestrar. Därför rekommenderar vi alltid de som hyr ut sin stuga hos oss att tillåta hund. Men det är helt frivilligt och de som hyr ut sin stuga får fritt avgöra hur de ställer sig till det hela.

Läs även artikeln
Resa med hund i Sverige