Vi har 13 resultat
Sortera efter:
Stuga 976 på Gotland i Sverige
Denna stuga har just nu 10 besökare!
Husdjur tillåtet
24
m2
2+
35 m
3250 SEK
Stuga 130 på Gotland - Sverige
Denna stuga har just nu 2 besökare!
Husdjur tillåtet
60
m2
4
200 m
5450 SEK
Stuga 1488 på Gotland i Sverige
Denna stuga har just nu 5 besökare!
Husdjur ej tillåtet
55
m2
4
1000 m
7220 SEK
Stuga 1545 på Gotland i Sverige
Denna stuga har just nu 3 besökare!
Husdjur tillåtet
85
m2
10
400 m
10630 SEK
Stuga 2070 på Gotland - Sverige
Denna stuga har just nu 7 besökare!
Husdjur ej tillåtet
30
m2
2+
75 m
4550 SEK
Stuga 281 på Gotland i Sverige
Denna stuga har just nu 7 besökare!
Husdjur ej tillåtet
50
m2
10
200 m
Stugkategorier:
10630 SEK
Stuga 779 på Gotland - Sverige
Denna stuga har just nu 9 besökare!
Husdjur ej tillåtet
68
m2
6+
150 m
4450 SEK
Stuga 781 på Gotland - Sverige
Denna stuga har just nu 10 besökare!
Husdjur ej tillåtet
40
m2
6+
150 m
4450 SEK
Stuga 780 på Gotland i Sverige
Denna stuga har just nu 3 besökare!
Husdjur ej tillåtet
40
m2
6+
150 m
4450 SEK
Lägenhet 2286 Visby - Gotland
Denna stuga har just nu 5 besökare!
Husdjur tillåtet
53
m2
3
300 m
12260 SEK
Stuga 1992 på Gotland - Sverige
Denna stuga har just nu 12 besökare!
Husdjur ej tillåtet
30
m2
6
700 m
Stugkategorier:
6540 SEK
Stuga 2349 Gotland - Sverige
Denna stuga har just nu 3 besökare!
Husdjur ej tillåtet
43
m2
6
1000 m
6680 SEK
Denna fina stuga 2056 utifrån
Denna stuga har just nu 4 besökare!
Husdjur ej tillåtet
60
m2
8
500 m
Stugkategorier:
8180 SEK

Beskrivning av Gotland

Turister från hela värden hyr årligen stugor på Sveriges största ö Gotland. Den vackra ön ligger mitt i Östersjön med färjeförbindelse till fastlandet i Sverige.


Klimatet på Gotland

De fyra årstiderna är på Gotland mycket tydliga, sommaren är mycket varm, man får riktigt känslan av Medelhavet. Sommaren är därför högsäsongen då flest stugor hyrs ut på Gotland. Hösten är lång och varm och vintern är kort och mild. Gotland är en av Sveriges soligaste regioner, ett riktigt sol och badparadis. Landskapet på Gotland kännetecknas av orörda blomsterängar som kantas av bergig tallskog. Stugorna är nära havet vart du än befinner dig på Gotland. Det milda klimatet gynnar många ovanliga växter, bland annat många arter av orkidéer. Havsstränderna kring er stuga utgörs av klapperstensfält, strandvallar och raukar, omväxlande med långa, härliga sandstränder.


Visby på Gotland

Visby är den enda staden på Gotland, staden kännetecknas av en ringmur och en vacker historisk stadskärna. Hansastadens historia är väl bevarad med många medeltida hus, kyrkor och kyrkoruiner. Tack vare alla dessa kulturskatter har Visby blivit utvald till världsarv av UNESCO. Fler av våra stugor ligger inom gång eller cykelavstånd till Visby, annars går det bra att ta bilen hit, parkera den utanför ringmuren och strosa runt i den trevliga stadskärnan.


Utflyktsmål att besöka när ni hyr en stuga på Gotland

På Gotland finns aktiviteter för alla smaker och ön är stor nog för att ge plats åt alla möjliga olika människor och livsstilar. Stugorna här varierar stort, allt från stugor med enkel och charmig standard till exklusiva stugor med all tänkbar lyx. På Gotland kan ni till och med bo i en ombyggd väderkvarn.  

► Till er barnfamiljer som hyr en stuga på Gotland så rekommenderar vi Kneippbyn Sommarland, där kan ni besöka riktiga Villa Villekulla, äventyrspark, vattenland, Pippi-teater och träffa Astrid Lindgrens kära karaktärer.

► Blå lagunen, det gamla stenbrottet en mycket populär badplats.

► Fårö ett av Gotlands stora utflyktsmål, det är en ö skild från Gotlands fastland och som ni tar er till med bilfärja.

► På Gotland finns det rauker - stenskulpturer som formats av naturen. Digerhuvud är Sveriges största raukområde. Den mest kända rauken är Hoburgsgubben som liknar ett ansikte.


Resa till din stuga på Gotland

Flygtiden är 35–50 minuter beroende på sträcka och det går flyg från flera av flygplatserna i Sverige. Med färjan tar båtresan ca 3 timmar, färjan är en bilfärja så ni kan ta med bilen till er stuga och enkelt ta er runt på ön. Det går givetvis även att hyra en bil eller motorcykel på Gotland. Det även väldigt populärt att hyra cyklar, speciellt kring Visby.

Färjorna med Destination Gotland trafikerar Visby–Nynäshamn(strax söder om Stockholm) och Visby–Oskarshamn(ligger i Småland) med flera turer per dag. Företaget Gotlandsbåten trafikerar Visby - Västervik(ligger i Småland) och Visby - Nynäshamn under sommaren.

Mer information hittar du här:

Att resa till Gotland

Relaterade artiklar för Gotland

01-03-2020

Barnfamiljer letar sitt semesterboende i Sverige utifrån aktiviteter och nöjen som passar barnen. Vi har sökt igenom hela Sverige efter nöjen för barn. Dessa har vi sparat på en karta med nöjen för att göra det enkelt för er att upptäcka. När ni hyr en stuga från oss, så kan ni använda er av vår karta för att hitta spännande dagsutflykter i närheten av stugan. 

Läs mer...

Stugor vid havet

Under kategorin Havsnära stugor kan ni hitta en stuga som har vid havet. Alla som vill ha en härlig semester i närheten av kusten i Sverige skall titta in här. Sveriges kustband omges av många vackra vikar, charmiga sjöbodar, småbåtshamnar och sköna skärgårdar(ex. Stockholms skärgård) som leder ut mot det mäktiga havet. Bland våra Havsnära Stugor kan ni hitta stugor som har en otrolig havtutsikt, stugor på en ö eller de som ligger mysigt belägen en bit in åt landet.


Havsbad i Sverige

Vissa av stugorna i kategorin Havsnära Stugor har en egen badbrygga och båt som antingen ingår eller går att hyra, med den kan ni ta er ut på äventyr bland kobbar och skär. Vattnet i havet är oftast lite svalare än det i Sveriges sjöar, dessutom finns möjligheten till större vågor och risken för undervattenströmmar. Det finns väldigt många fina havsbad i Sverige, många har långa sandstränder och andra bjuder även på fina klipphällar att bada ifrån. 


Att fiska i havet i Sverige

I havet är i regel fritidsfisket via båt eller från land tillåtet. Det kan dock finnas lokala bestämmelser som måste följas för att få fiske, detta gäller även om ni vill använda speciella redskap, exempelvis att fiska med nät eller hummerfiske. Det finns ofta guidade turer till lokala typer av fiske vid er stuga, då vet den ansvarige vilka regler som gäller.

Tips: Ni kan ange avståndet till vatten i vår avancerade sökning, på så sätt filtrerar ni fram stugor med ert önskade avstånd till havet, ni kan även bocka i roddbåt och motorbåt om ni vill att stugan skall ha det.