Vi har 3 resultat
Sortera efter:
Stuga 628 i Göteborg, Sverige
Denna stuga har idag haft 9 besökare!

Göteborg 628 - Underbart belägen stuga i Göteborgs skärgård

4,8 / 5 Se omdömen
5
25 m
9190 SEK
Husdjur ej tillåtet
57
m2
4,8 / 5 Se omdömen
5
25 m
9190 SEK
Stuga 2517 Göteborg - Sverige
Denna stuga har idag haft 4 besökare!

Göteborg 2517 - Fin stuga i Göteborgs södra skärgård

5
500 m
8790 SEK
Husdjur ej tillåtet
84
m2
5
500 m
8790 SEK
Stuga 1772  Göteborg - Sverige
Denna stuga har idag haft 8 besökare!

Göteborg 1772 - Havsnära och charmig lägenhet med hög standard

4
100 m
11680 SEK
Husdjur ej tillåtet
120
m2
4
100 m
11680 SEK

Om Göteborg i Sverige

 OBS! För fler stugor i närheten av Göteborg, besök Bohuslän eller Västergötland 

Skall ni hyra en stuga kring Göteborg så vänta er en omgivning som präglas av västkusten i Sverige, med skärgårdens alla kobbar och skär. Se småbåtshamnar och öar som pryds av charmiga stugor och båthus, en idyll i havets tecken. Ät skaldjur och flanera på Göteborgs gator bland uteserveringar och shopping, med ett myller av storstadsmiljö och turistattraktioner.

Med närmare 1 miljon invånare är Göteborg den näst största staden i Sverige, endast Sveriges huvudstad, Stockholm är större.

Göteborg är en relativt ny valmöjlighet hos oss bland de stugor och lägenheter som går att hyra. Göteborg gränsar ut mot Västkusten och omges av Bohuslän, där har vi en större etablering för uthyrning av stugor.


Göteborgs stad

Göteborg är som allra bäst under sommaren med alla härliga uteserveringar och varma friska havsvindar. Spatsera utmed Avenyn, stanna till på något fint ställe för en bit mat eller ta en fika på något trevligt café. I Feskekôrka kan ni köpa dagsfärsk fisk och skaldjur att tillaga i er stuga. Givetvis finns många restauranger där ni kan köpa en god skaldjursplatta. Göteborg är en stor stad och erbjuder shopping, museer och aktiviteter för alla smaker.

Göteborg har trots sin storlek ett lite lugnare och skönare tempo än exempelvis Stockholm


Göteborgs skärgård

Skall ni hyra en stuga i Göteborgs skärgård så tar ni er till stugan via broförbindelse till ön om det finns. Annars är det via färja eller skärgårdsbåtar ni tar er till er stuga. Har stugan en båt eller om båt går att hyra i närheten så kan ni ta er runt på egen hand, fiska och besöka salta bad, obebodda öar och skär.

Skärgården i Göteborg bjuder på en riktigt Svensk västkustupplevelse. Ta er runt med hjälp av skärgårdsbåtar och de olika skärgårdsturerna som avgår från Göteborgs hamn. I Göteborgs skärgård kan ni besöka små trevliga gästhamnar med sjöbodar, stugor, handel och restauranger.  Prova på havsfiske, krabbfiske, åk ribbåt eller njut av en rofylld dag i en kajak. 


Att göra när ni hyr en stuga i Göteborg

Här listar vi några turistattraktioner som vi rekommenderar er som hyr en stuga i Göteborg.

Nöjesparken Liseberg

Skall ni hyra en stuga nära Göteborg och har barn så är Liseberg ett självklart turistmål. Denna nöjespark väldigt centralt och erbjuder mängder av åkattraktioner för alla åldrar. Liseberg är Sverige och nordens största nöjespark.

Universeum

Universeum är ett vetenskapscentrum som ligger alldeles intill Liseberg. Här möts ni av många intressanta avdelningar, allt från tropiska djur till spännande utställningar.

Maritiman i Göteborgs hamn

Skeppsmuseum Maritiman ligger i Packhuskajen och erbjuder turister spänning, nya upptäckter och äventyr. Här får ni besöka olika fartyg och ubåtar där ni kan lära er om historien bakom dessa.

Göteborgs botaniska trädgård

Göteborgs botaniska trädgård odlas ca 16 000 olika växter och denna trädgård har hela två stjärnor i Michelinguidens turistguide. Här kan ni strosa runt bland växtrikets fantastiska skapelser, i regnbågens alla färger och oändligt med former. 

Paddan i Göteborg

En populär turistattraktion är att ta en sightseeingtur med Paddan som går genom Göteborgs kanaler. Där berättar guiden bland annat om Göteborgs historia, olika byggnader som ni passerar och tipsar om intressanta aktiviteter ni kan göra i staden.

Relaterade artiklar för Göteborg

04-03-2024

De flesta vet att man får tjäna 50 000 kr skattefritt på att hyra ut sin stuga. Men hur fungerar det? Här förklarar din stugförmedling hur du skall deklarera din uthyrning samt vilka avdrag och regler som gäller. Detta är en komplett och enkel guide för dig som hyr ut ett boende, både permanentboende och fritidshus. Denna artikel är granskad av Skatteverket.

Läs mer...

Stugor vid havet

Under kategorin Havsnära stugor kan ni hitta en stuga som har vid havet. Alla som vill ha en härlig semester i närheten av kusten i Sverige skall titta in här. Sveriges kustband omges av många vackra vikar, charmiga sjöbodar, småbåtshamnar och sköna skärgårdar(ex. Stockholms skärgård) som leder ut mot det mäktiga havet. Bland våra Havsnära Stugor kan ni hitta stugor som har en otrolig havtutsikt, stugor på en ö eller de som ligger mysigt belägen en bit in åt landet.


Havsbad i Sverige

Vissa av stugorna i kategorin Havsnära Stugor har en egen badbrygga och båt som antingen ingår eller går att hyra, med den kan ni ta er ut på äventyr bland kobbar och skär. Vattnet i havet är oftast lite svalare än det i Sveriges sjöar, dessutom finns möjligheten till större vågor och risken för undervattenströmmar. Det finns väldigt många fina havsbad i Sverige, många har långa sandstränder och andra bjuder även på fina klipphällar att bada ifrån. 


Att fiska i havet i Sverige

I havet är i regel fritidsfisket via båt eller från land tillåtet. Det kan dock finnas lokala bestämmelser som måste följas för att få fiske, detta gäller även om ni vill använda speciella redskap, exempelvis att fiska med nät eller hummerfiske. Det finns ofta guidade turer till lokala typer av fiske vid er stuga, då vet den ansvarige vilka regler som gäller.

Tips: Ni kan ange avståndet till vatten i vår avancerade sökning, på så sätt filtrerar ni fram stugor med ert önskade avstånd till havet, ni kan även bocka i roddbåt och motorbåt om ni vill att stugan skall ha det.