Örlogsstaden Karlskrona i Blekinge

Publicerad 26-03-2018 av

Hyr en stuga i närheten till en av Sveriges vackraste städer genom vår stugförmedling.

Med sitt fantastiska läge vid havet är Karlskrona i Blekinge ett av Sveriges populäraste turistmål med många fina badplatser, vandringsleder och naturreserverat. Bland de som hyr en stuga i Blekinge brukar ett besök till Karlskrona vara en riktigt trevlig utflykt. Vi som stugförmedling har bara hört gott om Karlskrona från våra gäster.

Den vackra Örlogsstaden Karlskronas har en imponerande och väl bevarade arkitektur och stadsplan som upptogs år 1998 på Unescos världsarvslista. 

Hyr en stuga nära havet i Blekinge: Havsnära stugor i Blekinge


Populära aktiviteter när ni hyr en stuga vid Karlskrona:

Marinmuseet - Ett trevligt utflyktsmål

Marinmuseum i Karlskrona är ett statligt museum med inriktning på Sveriges sjöförsvar och här berättas den svenska marinens historia. Marinmuseet rekommenderas till både allmänt historieintresserade och barnfamiljer som hyr en stuga genom vår stugförmedling. 

Här kan ni se intressanta utställningar, besök i stora ubåtar, båtar och mycket historia kring Karlskrona och militären i Sverige. Det finns även pysselrum för barn, bra restaurang och shop, fritt inträde. Marinmuseet ligger vackert på Stumholmen.

Läs mer på: Marinmuseet


Härlig skärgårdstur

När ni är i Karlskrona passa på att ta en båttur i skärgården. Karlskrona skärgård är den sydligaste skärgården i Sverige och består av 1 650 öar, kobbar, skär som kantas av småbåtshamnar med stugor i en vacker svensk sommaridyll. Det finns flera olika linjer och guidade turer att välja mellan. Vid vackert väder är det en mycket trevlig aktivitet för hela familjen.

Drottningskärs kastell och Kungsholm Fort 

Med Östersjön som närmsta granne hittar ni ett besöksmål i världsklass - en del av världsarvet Örlogsstaden Karlskrona. Här finns möjlighet till båtfärd genom världsarvet med stopp bl.a. på Kungsholms fort och Drottningskärs kastell. 

Drottningskär kastell var huvudbefästning fram till 1800-talets början, när Kungsholms Fort tog över försvaret. 

Detta är en unik upplevelse med en intressant historisk miljö. Den perfekta turen för er som vill uppleva Karlskronas vackra skärgård och en del av världsarvet i Sverige.

Läs mer på: Kungholms fort eller Drottningskärs kastell


Wämöparken, en kombinerad natur-, kultur- och nöjespark.

Wämöparken är en oas att promenera runt i för hela familjen. Här finns kulturhistoriska byggnader som man kan titta in i, en del fina planteringar och en kaffe stuga. Här finns bland annat utomhus- schack, fiaspel och en "labyrint".  För barnen finns ett mini zoo med svenska djur och lekpark. En agilitybana ligger även i anslutning till parken. 

Förbered gärna en matsäck i stugan innan ert besök, det finns gott om plats i parken för att slå sig ner och ha en picknic.

Fri entré till parken. Sommartid så bjuder parken på loppmarknad om helgerna.

Läs mer om Wämöparken på barnsemesters hemsida


Amiralitetskyrkan

Amiralitetskyrkan invigdes 1685 och är en av de största träkyrkorna i Sverige. Mitt i Karlskrona finns denna gamla fina träkyrka med den berömda Rosenbomstatyn. Amiralitetskyrkan är mycket vacker att se både från insidan och utsidan. Utanför kyrkan står den kända ”Rosenbom”, en träskulptur av en sjöman i naturlig storlek som är en fattigsparbössa. http://www.orlogsstadenkarlskrona.se/page/19/amiralitetskyrkan.aspx

Läs mer om Amiralitetskyrkan


Karlskrona Porslinsmuseum

När ni hyr en stuga i närheten av Karlskrona i Sverige bör ni passa på att besöka Karlskrona Porslinsmuseum. Det är ett litet intressant museum. Karlskrona Porslinsfabrik tillverkades under åren 1918 – 1968 vackert fältspatporslin av många kända formgivare i Sverige. Här finns den bästa samlingen av porslin som Karlskrona porslinsfabrik tillverkat. Otroligt fina alster i vackra montrar. Intill muséet finns även ett café. Porslinsmuset ligger nära Marinmuseet och hamnen där gott om bilparkeringar.

Karlskrona Porslinsmuseum delar lokal med Albinson & Sjöbergs Bilmuseum.

Läs mer om båda museerna här: fabas.se