High Chaparral - Vilda Västern i Sverige

Publicerad 03-05-2016 av

I Småland ligger temaparken High Chaparral som bjuder in till Vilda Västern. Lämna den Svenska idyllen i er stuga för en stund, ladda pistolen och låt er dras med på ett spännande äventyr bland cowboys, indianer, mexikaner och skjutgalna banditer.


High Chaparral - Parken

High Chaparral är en park med temat 1870-talets Amerika då Vilda Västern härjade i landet - En upplevelse vi rekommenderar till alla er hyr en stuga från oss, speciellt om ni har barn med. Lev er in i denna värld och fängslas av shower från den tiden då det var Sheriffen som upprätthöll ordningen. Rivaler gjorde upp i en duell, där den som sköt snabbast var den som tog sig levande därifrån. Fäktas med folkets hämnare, Zorro eller se när stadens snabbaste vapendragare, Lucky Luke tar sig an bröderna Dalton. Åk en tur med ångloket som planeras ta er till Old Mexico, men när ni minst anar så står dem där, banditerna som kommit för att råna tåget!

Parken bjuder även in till fler spännande upplevelser, prova att åka häst och vagn, vaska guld eller ta en avkopplande tur i hjulångaren. Hjälp och ta lärdom av Nybyggare när de snickrar på sin stuga. Lär er Indianernas tusenåriga traditioner eller se en färgsprakande show med mexikans dans och musik.


Mat och dryck

Även en cowboy eller cowgirl måste äta, risken är stor att ni har så roligt att middagen ni planerat i stugan får vänta en dag och ni istället får avnjuta den här. På High Chaparral finns ett flertal restauranger med Vilda Västern tema. Ett brett sortiment av mat och dryck, det finns även möjlighet till specialkost på de flesta restaurangerna.


Öppettider och priser

High Chaparral har öppet alla dagar under sommarmånaderna mellan 10:00-18:00. Priserna varierar lite beroende på säsong. Barn under 100 cm går in gratis och seniorer betalar runt 150 kr för en dagsbiljett. För övriga kostar en dagsbiljett strax under 300 kr under högsäsongen juli till mitten på augusti, övrig tid kostar det något mindre. Lägger ni till en mindre summa så får ni en tvådagars biljett. Exakta tider och priser kan ni se på High Chaparrals hemsida.

Ta gärna med fickpengar till mat, dryck och snacks samt att vissa av upplevelserna kostar lite extra. Exempelvis 30 kr för tågresan och 25 kr för ponnyridning.  Det finns även butiker som säljer knallpulverpistoler, knivar och diverse Vilda Västern saker.  


Läs även:
Astrid Lindgrens värld