De populäraste stugorna för Fiskare

Publicerad 18-03-2019 av

Här har vi plockat ut de sex populäraste stugorna bland de som vill fiska på sin semester i Sverige. Dessa stugor har gästas av allt från amatörfiskare till sportfiskare och har tagit ut ifrån omdömen vi fått från gäster som hyrt stugor hos vår stugförmedling under 2018. I vatten i närheten av stugorna finns det fina fiskemöjligheter.

Under kategorin fiskestugor hittar du fina stugor runt om i Sverige med bra fiske i närheten, perfekt för er fiskesemester: https://sverigestugor.eu/sverige/Alla-landskap/fiskestugor

Läs om unikt fiske längst upp i Norra Sverige:
https://sverigestugor.eu/sikhavning


Stuga 2031 i Dalarna

Tre mysiga stugor mitt ute i naturens stillhet. Här bor ni ca 20 meter från fina fiskevatten och omgiven av Sveriges vackra vildmark, fiske och vandringsleder. Alldeles vid sjön Dalkarlsaspens utlopp mot den stora sjön Amungen. I ena stugan ligger gasolköket och belysning som drivs av solpanel. I de två andra finns sovplatser, vedspis och oljelampor. Förutom en liten – sällan bebodd - stuga 500 m bort så är det 1 mil till närmsta granne. Roddbåtar ingår, fiskrök, det finns 6 sovplatser och hunden är välkommen. Närmare naturen i Sverige än så här är svårt att komma.

Boka dessa stugor till er fiskesemester i Sverige:
https://sverigestugor.eu/sverige/Dalarna/stuga/Dalarna-2031

Populärt fiskevatten nära stuga 2031 – Amungen

Sjön Amungen är en fantastisk vacker sjö som sedan länge har räknats bland Sveriges mest fiskrika sjöar. Amungen är ca 30 km lång och fisket är mycket bra. I Amungen rör det sig främst om gädda och abborre, men även öring, sik och lake. I Sjön går det väldigt bra att trolla efter stor gädda och öring. Amungen är en stor sjö med många vikar och öar. Stuga 2031 ligger vid sjön Dalkarlsaspen, vars utlopp går till Amungen.

Om fiskekort till Amungen hittas på:
http://www.rbfvo.se/fiskekort/fiskekort-2019-21354990


Stuga 794 i Dalarna

Rofylld stuga på sjötomt med fiskerika vatten. Stugan ligger på en naturtomt med sjöutsikt och endast 25 meter från sjön med bad och fiske. Stugan har en fiskrök på tomten och även kamin, roddbåt och kanot. Stugan har sängplatser för 6 personer och hundar är välkomna.

Boka denna stuga till er fiskesemester i Sverige:
https://sverigestugor.eu/sverige/Dalarna/stuga/Dalarna-794

Populärt fiskevatten nära stuga 794 - Södra Hörken

I sjön Södra Hörjen är det populärt med trollingfiske efter gädda från båt. Det fiskas även Öring och Abborre. Södra Hörken är 8 km² och sträcker sig ner till 41 meters djup. Anpassning för funktionsnedsatta finns vid Södra Hörken.

Fiskarter i sjön Södra Hörjen:

Öring, Gädda, Abborre, Gös, Sik och Siklöja

Fiskekort i Södra Hörje kan köpas på:
Trä-bygg-järn I Grängesberg 0240-237 20
GULF i Grängesberg
Bergsmansgårdens Vandrarhem 0240-218 30
Silverhöjdens camping 0240-66 23 99
Turistbyrån 0240-860 50
KVS Ludvika


Stuga 525 i Värmland

Stuga med ett fantastiskt läge alldeles vid sjön Fryken. Sjön bjuder på väldigt fina fiskemöjligheter, stranden vid stugan är det långgrunt och barnvänligt, men det finns motorbåt för fina fisketurer på sjön. I stugan finns eldstad och det finns en bastu i en separat byggnad. Stugan har sängplatser för 6 vuxna och 2 barn.

Boka denna stuga till er fiskesemester i Sverige:
https://sverigestugor.eu/sverige/Varmland/stuga/Varmland-525

Populärt fiskevatten nära stuga 525 - Nedre Fryken

Fisket i Nedre Fryken har bra variation och bjuder på bra fiske efter många olika fiskarter. Det är vanligt att fiska från båt, trolling efter lax under vår och höst, fiska lake under våren och trolling efter gädda under vår, sommar och höst.

Om Fryken

Frykensjöarna ligger inom Kils, Sunne och Torsby kommuner i Fryksdalen i Värmland. Frykensjöarna består av tre sjöar, det är Övre Fryken, Mellan Fryken och Nedre Fryken. I folkmun kallas Frykensjöarna ofta bara för Fryken. Fryken delas upp med två sund, sundet i Sunne rinner mellan Övre Fryken och Mellan Fryken och Nilsbysundet rinner från Mellan Fryken till Nedre Fryken.

Fiskarter som finns i Nedre Fryken:

Öring, Lax, Regnbåge, Gädda, Abborre, Braxen, Id, Gös, Lake, Löja, Sik, Siklöja, Stäm, Mört, Nors och Ål.

Fiskekort finns att köpa på:
OK/Q8, Sunne
OK/Q8, Torsby
Västra Ämterviks lanthandel
V. Ämterviks Camping & Vandrarhem
Prästbols handel
Böjda Spön, sportfiskebutik
Sunne Turism
Coop Nära, Lysvik
Torsby Turistbyrå
Statoil, Överbyn


Stuga 2141 i Östergötland

Vackert gårdshus omgiven av beteshagar i en lugn och avstressande miljö. Stugan ligger endast 80 meter från en sjö med fiske och badmöjligheter. I omgivningen går betesdjur om sommaren och på gården finns gäss, höns och katter. I stugan finns eldstad och bastu, möjlighet till båt och cyklar. Stugan ligger nära stuga 2271 om ni är ett större sällskap eller flera familjer som vill ha en trevlig fiskesemester tillsammans i Sverige.  

Boka denna stuga till er fiskesemester i Sverige:
https://sverigestugor.eu/sverige/Ostergotland/stuga/Ostergotland-2141

Populärt fiskevatten nära stuga 2141 - Sjön Sommen

Sjön Sommen är känd för ett fint trollingfiske där det fiskas efter röding. Sommen har en egen Rödingsart, Sommarödingen. Den största rödingen som fångats vägde 11 kg. Det går även att fiska Öring i Sommen, Öringen kan väga upp till 10 kg. Vintertid är det populärt att fiska abborre och gädda i Somman.

Läs om vinterfiske i Sverige:
https://sverigestugor.eu/vinterfiske

Om sjön Sommen

Sommen är en av Sveriges största sjöar och ligger öster om Tranås, på gränsen mellan Östergötland och Småland. Sommen har en yta på ca 132 km² och är ner mot 60 meters djup. Sommen har klart näringsfattiga vatten, i vilket gör att man vid goda förhållanden kan man se ner till 8-10 meters djup. Sommen många smala fjärdar, grunda vikar. I sjön Sommen finns runt 280 öar.

Fiskarter i sjön Somman:

Röding, Öring, Gädda, Abborre, Braxen, Färna, Gös, Lake, Mört, Ruda, Sarv, Sik, Sutare, Vimma, Ål m.fl.

Fiskekort finns att köpa på:
Tranås Turistbyrå
Hätte Camping
Turistbyrån i Boxholm
OK/Q8 i Boxholm
Preem i Ramfall
Preem i Tranås
Q-Star, Malexander
Malexander Turism & Fritid
Q-Star i Österbymo
Asby Lanthandel
Intersport, Tranås
Naturrum Torpöns färjeläge


Stuga 1239 i Östergötland

Välutrustad timmerstuga stuga med egen badstrand och ca 30 meter till vattnet med fiskemöjligheter. Stugan är utrustad med bland annat eldstad, jacuzzi, båt, cyklar och möjlig tillgång till bastu med relaxrum. Stugan har sängplatser för 8 personer och husdjur är välkomna.

Boka denna stuga till er fiskesemester i Sverige:
https://sverigestugor.eu/sverige/Ostergotland/stuga/Ostergotland-1239

Populärt fiskevatten nära stuga 1239 - Juttern

Juttern är en sjö som bjuder in till en otroligt vacker miljö. Fisket i Juttern är mest känd rekord stora gösar, men det fiskas även stora gäddor i Juttern. Juttern har en yta på 7,42 km² och är ner mot 46 meter djup.

Fiskearter i sjön Juttern:
Gös, Gädda, Abborre, Björkna, Braxen, Sutare, Gers och Mört.

Fiskekort i Juttern säljs på:
Olles Kiosk, Södra Vi


Stuga 120 i Värmland

Mysig stuga med eldstad som erbjuder både vildmarksbad, vedeldad bastu, båt, kanot och trampbåt. Stugan har sängplatser för 8 personer och husdjur är välkomna. Stugan ligger endast ca 200 m från vatten där det går utmärkt att både bada och fiska.

Boka denna stuga till er fiskesemester i Sverige:
ttps://sverigestugor.eu/sverige/Varmland/stuga/Varmland-120

Populärt fiskevatten nära stuga 120 - Mellan Fryken

Fisket i Mellan Fryken har bra variation och bjuder på bra fiske efter många olika fiskarter. Det är vanligt att fiska från båt, trolling efter lax under vår och höst, fiska lake under våren och trolling efter gädda under vår, sommar och höst.

Om Fryken

Frykensjöarna ligger inom Kils, Sunne och Torsby kommuner i Fryksdalen i Värmland. Frykensjöarna består av tre sjöar, det är Nedre Fryken, Mellan Fryken och Övre Fryken. Frykensjöarna kallas ofta bara för Fryken i folkmun. Fryken delas upp med två sund, sundet i Sunne rinner mellan Övre Fryken och Mellan Fryken och Nilsbysundet rinner från Mellan Fryken till Nedre Fryken.

Fiskarter som finns i Mellan Fryken:

Lax, Öring, Regnbåge, Gädda, Abborre, Braxen, Id, Gös, Lake, Löja, Sik, Siklöja, Stäm, Mört, Nors och Ål.

Fiskekort finns att köpa på:
OK/Q8, Sunne
OK/Q8, Torsby
Västra Ämterviks lanthandel
V. Ämterviks Camping & Vandrarhem
Prästbols handel
Böjda Spön, sportfiskebutik
Sunne Turism
Coop Nära, Lysvik
Torsby Turistbyrå
Statoil, Överbyn


Bilder