6 Utflyktsmål i Småland för Hela Familjen!

Publicerad 23-01-2023 av

Utflyktsmål i småland för hela familjen

När du hyr en stuga i Småland bjuds du på ängar, fina sjöar, milsvida skogar och en lantlig sommaridyll. Här kan du uppleva tystnaden och ett rikt natur och djurliv. Strövande kor, får och chans att träffa skogens konung älgen och hjort. Det finns även många roliga utflyktsmål och aktiviteter att hitta på under din stugsemester i Småland. I Småland hittar du allt från gamla slott, temaparker, museum, naturreservat, trevliga små orter, gårdsbutiker och mycket mer. Här kommer 6 tips på populära utflykltsmål i Småland för hela familjen. Perfekt för er semester i någon av våra stugor i Småland.


Utflyktsmål när du hyr en stuga i Småland

Utflyktsmål Sweden Zipline

Mitt i den småländska landsbygden hittar du Europas längsta zipline bana, det är ett populärt utflyktsmål bland de som hyr en stuga hos oss i Småland. Här finns flera olika ziplines med olika längd och hastighet som passar åldrar mellan 5-99 år, max vikt är 125 kg. Barn under 35 kg får göra tandem åk tillsammans med en guide. Det går att välja allt från lätt bana där hastigheten når 50 km/h och med en högsta höjd på 15m, till dom snabbaste banorna som når en hastighet av 75/h och en höjd på 52m. Varje bana har flera ziplines som man får åka under en tid på ca 2-3 timmar beroende på hur många ni är. Den längsta linan är på hela 427m lång. Detta är ett perfekt utflyktsmål för er som vill ha ett äventyr på er stugsemester.


Utflyktsmål i Småland, Dressincykel

Utflyktsmål Dressincykel i Småland

Ta med familjen eller vännerna och testa att cykla dressin som utflyktsmål under er semester. Dressincykel är en rolig aktivitet som passar alla åldrar. En dressincykel är en ombyggd cykel och med den susar ni fram på järnvägsspåret, vilket är både lätt och roligt. Det är ett annorlunda utflyktsmål när ni hyr en stuga. I Småland finns dessincykel på flera olika platser, ni kan hitta er närmsta etapp i vår artikel "Här kan ni cykla dressin på er semester", länk nedan.


Besök detta utflyktsmål när du hyr en stuga i Småland

Utflyktsmål Kleva gruva

Kom med på skattjakt, guldvaskning, gruvvandring och klättring för hela familjen i Kleva gruva. Gruvan användes tidigare till nickel och koppar brytning men är sedan länge nedlagd och den är nu öppen för allmänheten att utforska. Du kan utforska gruvan själv med sina gångar och underjordiska sjö, se till att du har på oömma kläder och gummistövlar på fötterna då det kan vara blött i gruvan. Skattjakt av olika svårighetsgrad finns att ta del av i gruvan, och utanför kan man vaska guld eller kanske prova på hinderbanan. Besök gärna Gruv stugan som finns utanför, där finns souvenirer, glass, korv, kaffe och andra drycker.

Utflyktsmål från din stuga i Småland

Utflyktsmål High Chaparral  

High Chaparral tar dig rakt in i 1800-talets USA, här kommer du stöta på karaktärer som Billy the Kid, Jesse James and Calamity Jane. Här dundrar diligensen igenom staden, medan banditer skjuter mot varandra från salooner och stugor, och där sheriffen gör ett tappert försök att hålla lag och ordning. Publiken, speciellt barnen, får gott om tillfällen att hjälpa t.ex. Lucky Luke att hålla bröderna Dalton under kontroll. Du kan vaska guld här, eller åka på hjulångaren, besöka smedjan och på varma dagar kan du bada i poolen eller ligga på sandstranden vid sjön.


Utflyktsmål med polkagrisar i Småland

Utflyktsmål Gränna i Småland

Ett besök till Gränna stad är nästan ett måste om du hyr en stuga i Småland, här hittar du allt från slottsruiner och borgar, till djupa trolska skogar och naturligtvis polkagrisar i massor. Du kan åka båt ut till sagoön Visingsö och uppleva b.la turridning eller ta del i skattjakten som anordnas där. Dom allra flesta besöker nog Gränna för polkagrisarnas skull och det är med all rätt också, polkagris tillverkningen i Gränna stad har pågått sedan 1859 då mamman Amalia Eriksson fick tillstånd att starta ett sockerbageri för att då kunna försörja sig och sin dotter. Med tiden dök det upp flera polkagrisbagare och i dagsläget finns runt ett dussin bagerier i staden. Du kan själv få vara med att tillverka polkagrisar på en del av kokerierna där du får lära dig om tillverkningen och även smaka på degen.


Besök detta utflyktsmål när du hyr en stuga i Småland

Utflyktsmål Astrid Lindgrens Värld

Ett av dom absoluta populäraste resmålen på din stug semester i Småland är Astrid Lindgrens värld. Platsen ligger i Vimmerby, som inte är långt ifrån där författaren växte upp. Här kan du träffa Emil och besöka gården Katthult, Pippi i Villa Villekulla, du får se Ronja och Mattis borgen, och många av de andra ifrån hennes berättelser, den här tema parken är väldigt omtyckt av våra gäster som hyr en stuga i närheten, vi rekommenderar att ni tar en hel dag för att hinna med allt som finns i här.

Bilder